Följ oss

Nyheter

Låt utdelningstillväxten arbeta i Din aktieportfölj

Publicerad

den

Låt utdelningstillväxten arbeta i Din aktieportfölj

Resultat av datastudier och akademisk forskning stöder tanken att utdelningstillväxt bidrar till investerarnas långsiktiga resultat. ProShares S & P 500 Aristocrats ETF (CBOE: NOBL) är ett av de främsta sätten för investerare att effektivt få tillgång till en korg av amerikanska large cap aktier med avundsvärd dividendtillväxt.

NOBL följer S & P 500 utdelning Aristocrats Index, ett riktmärke som endast omfattar företag som har ökat utdelningen i 25 år i följd.

”Aktiekurs appreciering skulle ha gjort att en $ 10.000 investering i S & P 500 1960 stigit till $ 460.095 i 2017. Det är en snygg 45-faldig avkastning. Men lägg till återinvesterade utdelningar på bilden, och samma investering skulle ha blomstrat till $ 2,57 miljoner, mer än fem gånger så mycket, ”enligt Nasdaq.com.

Utdelningar betraktas ofta som ett kvalitetsegenskaper

Utdelningar betraktas ofta som ett kvalitetsegenskaper, men investerare som söker trovärdiga kombinationer av utdelningar och kvaliteten bör bedöma faktorer utöver rent avkastning. Dessa faktorer inkluderar avkastning på eget kapital (ROE) och ett företags förmåga att bibehålla och öka utbetalningarna.

På lång sikt sträcker utdelningsstrategierna S & P 500 på en total avkastning och en absolut grund. Återinvestering av utdelningar är också en viktig del av ekvationen. För de tre år som slutade den 29 januari 2019, inklusive återinvesterade utdelningar, returnerade NOBL 44,30 procent jämfört med 35,50 procent utan återinvestering av utdelningar.

Betydelsen av utdelningar

”Utdelningarnas relativa bidrag har varierat dramatiskt genom åren. Tillbaka i de stagnerande 1970-talet svarade kvartalsfördelningen för en stark 73% av marknadens avkastning. Men i de höga tillväxten 1990-talet representerade de en mycket mindre 16%, ”rapporterar Nasdaq.com.

Konsekventa utbetalningar avgick också, eftersom de som konsekvent har ökat utdelningen uppvisade högre avkastning och lägre volatilitet jämfört med deras breda aktiemarknadsindex. Utdelningsbetalare har överträffat icke-betalare och den bredare marknaden, vilket ger ett högre Sharpe-förhållande eller förbättrad riskjusterad avkastning, med en lägre standardavvikelse och högre prestanda i förhållande till sina riktmärken.

”Mellan 1972 och 2017 överskred utdelningsandelarna icke-betalare med en genomsnittlig årlig avkastning på 9,25% mot 2,61% för de icke-betalare,” rapporterar Nasdaq och citerar en Ned Davis-studie.

Studien separerade alla utdelningsbetalare i olika grupper: de som höjde utbetalningarna under de senaste tolv månaderna, de som skar ned eller eliminerade utbetalningar, och de som upprätthåller utbetalningar utan förändring.

Ingen överraskning, de företag som sänkte utdelningen gjorde utvecklades sämst. De företag som behöll sin utdelning utvecklades bättre. Men utdelningsproducenterna gav gav en avkastning på 10,07% per år. Det är cirka 230 punkter över S & P 500 – med mindre volatilitet , enligt Nasdaq.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.