Följ oss

Nyheter

Är månadsutdelande börshandlade fonder en fälla för investerare?

Publicerad

den

Global X NASDAQ 100 Covered Call ETF erbjuder investerare en avkastning på 11,3 procent och är en av de få månadsutdelande börshandlade fonder som finns. Men utöver det kan investerare upptäcka att dess långsiktiga resultat är negativt.

Global X NASDAQ 100 Covered Call ETF erbjuder investerare en avkastning på 11,3 procent och är en av de få månadsutdelande börshandlade fonder som finns. Men utöver det kan investerare upptäcka att dess långsiktiga resultat är negativt.

Med en enorm direktavkastning på 11,3 procent får Global X NASDAQ 100 Covered Call ETF (NASDAQ: QYLD) omedelbart blickarna på sig som ett frestande alternativ för utdelningsinvesterare. Ännu bättre, denna ETF betalar ut sin utdelning på månadsbasis. Det finns säkert mycket att gilla med denna ETF för inkomstinvesterare. Men innan investerare blir alltför entusiastiska över QYLD, finns det några andra faktorer som de skulle vara kloka att också överväga.

Vad är QYLDs strategi?

QYLD är en amerikansk ETF med 8,25 miljarder USD under förvaltning från Global X som lanserades i december 2013. Enligt Global X följer QYLD en covered call eller ”buy-write”-strategi, där fonden köper aktierna i Nasdaq 100 Index och ”utfärdar” eller ”säljer” motsvarande köpoptioner på samma index.”

Med andra ord, QYLD äger mega-cap och large-cap tillväxtaktier som befolkar Nasdaq 100 (NDX), och det genererar intäkter för investerare och uppnår sin överdimensionerade direktavkastning genom att sälja täckta köpoptioner, så kallade covered calls, mot dessa innehav.

QYLDs innehav

QYLDs underliggande index är Nasdaq 100, så fonden består av många av de mega-cap tech-aktier och large-cap-tillväxtaktier som investerare känner till och älskar. Fonden är ganska diversifierad och har 102 aktier precis som sitt underliggande index. Dess topp 10 innehav står för knappt hälften av dess tillgångar.

QYLDs toppinnehav har en kraftig övervikt mot de ”magnifika sju” aktierna som har lett marknaden högre under 2023 — Apple (NASDAQ: AAPL), Microsoft (NASDAQ: MSFT), Amazon (NASDAQ: AMZN), Nvidia ( NASDAQ: NVDA), Meta Platforms (NASDAQ: META), Tesla (NASDAQ: TSLA) och Alphabet (NASDAQ: GOOG) (NASDAQ: GOOGL).

Det är svårt att argumentera med den här portföljen av blue-chip-teknik och tillväxtaktier.

Är QYLD-aktie ett köp, enligt analytiker?

När det gäller Wall Street har QYLD ett konsensusbetyg för Moderate Buy, eftersom 67,71 procent av analytikerbetygen är köp, 28,58 procent är innehav och 3,70 procent är sälj. Vid $19,73 innebär det genomsnittliga QYLD-aktiekursmålet 9,4 procent uppåtpotential.

QYLDs långsiktiga utveckling

För att se hur QYLD har presterat över tid kan vi titta på det genom åren ur ett totalavkastningsperspektiv, som fångar både prisuppgång och avkastning från utdelningar. I slutet av det senaste kvartalet i juni har QYLD en ettårig totalavkastning på 14,6 procent. Samtidigt har den en treårig årlig avkastning på 6,9 procent och en femårig årlig avkastning på 5,7 procent.

Tänk på att dessa avkastningar inkluderar vad investerare vinner på de stora utdelningarna, så de ser plötsligt mycket mindre spännande ut. Sedan starten i slutet av 2013 har QYLD avkastat något bättre 7,2 procent på årsbasis.

Även om dessa avkastningar är positiva är de något svaga, särskilt i jämförelse med att bara investera i Nasdaq 100, som fonden använder som sitt underliggande index. Investerare kan göra just det med en ETF som Invesco QQQ Trust (NASDAQ: QQQ), som investerar i vanilj Nasdaq 100 utan en komplex strategi att sälja täckta köpoptioner som QYLD.

Under det senaste året har QQQ haft en ettårsavkastning på 32,8 procent, mer än dubbelt så mycket som QYLD. QQQs treåriga årliga avkastning är också vida överlägsen den för QYLD med 15 procent. På femårsbasis överträffar QQQ återigen lätt den totala avkastningen för QYLD med en mycket bättre 17,9 procent årlig avkastning, mer än tredubblingen av QYLDs avkastning. Slutligen, över en 10-årig tidsram, har QQQ-investerare gjort fantastiska 18,9 procent på årsbasis.

Så även om QYLD ser lockande ut med sin direktavkastning på 11,3 procent, skulle investerare ha varit mycket bättre av att helt enkelt investera i QQQ under åren, som har klarat sig betydligt bättre än QYLD, även när denna avkastning tas med i beräkningen.

Utdelningen är trevlig att ha, men QQQ-investerare har ökat sin rikedom till en mycket högre nivå än QYLD-investerare. Eftersom QYLD säljer täckta samtal mot sina positioner (en strategi som begränsar uppsidan samtidigt som den minskar nedsidan något), lämnar den uppsidan på bordet eftersom dessa innehav blir synade om den utfärdade köpoptionen löses. Du kan se det spelas i realtid i år, eftersom Nasdaq har ökat, vilket är anledningen till att QQQ har mer än fördubblat QYLDs totalavkastning hittills från år.

Avgifter och kostnader

Det är också frågan om avgifter – med en kostnadskvot på 0,60 procent betalar QYLD-investerare ganska höga 60 dollar på en investering på 10 000 USD. Detta är högre än QQQ, där investerare betalar betydligt lägre i form av en TER på 0,20 procent, vilket kommer ut till 20 USD på en investering på 10 000 USD.

Denna skillnad blir mer uttalad med tiden – om avgifterna förblir konsekventa över tiden och båda fonderna ger en avkastning på 5 procent per år, efter ett decennium, skulle QYLD-investeraren betala 750 USD i avgifter, medan QQQ-investeraren bara skulle betala 255 USD under samma tidsram.

Takeaway

Tanken på att kunna kombinera dessa blue-chip tech-aktier med en direktavkastning på 11,3 procent har verkligen sin tilltalande. Att ta emot utdelningar på månadsbasis är också tilltalande, och QYLD förtjänar beröm för sin stenhårda meritlista med att betala ut en månatlig utdelning varje månad i nio år och räknat, så det är lätt att förstå varför vissa investerare gillar QYLD.

Men som jämförelsen med QQQ visar kan QYLDs strategi lämna mycket uppsida på bordet, och investerare hade historiskt sett varit mycket bättre av att investera i en enkel Nasdaq 100-fond som QQQ. QQQ är helt klart det överlägsna investeringsvalet i den här jämförelsen. Nu har QYLD endast funnits i en konstant uppåtgående marknad. Hade det gjorts en jämförelse under vilken börsen utvecklats negativt eller helt enkelt vare sig stigit eller fallit i stort är det sannolikt att resultatet sett annorlunda ut.

Icke desto mindre, om en investerare förstår QQQs överlägsna värdeförslag och fortfarande vill ha den månatliga inkomsten som QYLD erbjuder, kan de överväga att initiera en position i QQQ och en mindre position i QYLD för att få de månatliga utdelningarna.

Denna börshandlade fond finns att handla även i Europa. Den heter Global X Nasdaq 100 Covered Call UCITS ETF USD Distributing (QYLE ETF),när den handlas i Tyskland vilket är den marknad som är enklast för svenska ETF-investerare att handla på. Denna börshandlade fond noterades i Europa först under 2023, men har snabbt kommit att bli en populär börshandlad fond. Den period som denna börshandlade fond varit noterad i Europa är emellertid så pass kort att det inte funnit skäl att göra en utvärdering på denna, varför vi valde den amerikanska versionen istället.

Handla QYLE ETF

Global X Nasdaq 100 Covered Call UCITS ETF USD Distributing (QYLE ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Källa: Vikingen.se

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Vad är syntetiska ETFer?

Publicerad

den

Lanseringen av den första börshandlade fonden (ETF) förändrade investeringslandskapet. ETFer gav den dubbla fördelen med kombinerad investerings- och handelsflexibilitet tillsammans med att de var ett kostnadseffektivt, transparent och bekvämt läge för investerare att få tillgång till en mängd olika investeringsmöjligheter. ETFer har vuxit till att bli en av de mest populära produkterna globalt. Under åren har många avancerade, innovativa och exotiska versioner av ETFer lanserats – syntetiska ETFer är en av dem. Här är en översikt över syntetiska ETFer.

Lanseringen av den första börshandlade fonden (ETF) förändrade investeringslandskapet. ETFer gav den dubbla fördelen med kombinerad investerings- och handelsflexibilitet tillsammans med att de var ett kostnadseffektivt, transparent och bekvämt läge för investerare att få tillgång till en mängd olika investeringsmöjligheter. ETFer har vuxit till att bli en av de mest populära produkterna globalt. Under åren har många avancerade, innovativa och exotiska versioner av ETFer lanserats – syntetiska ETFer är en av dem. Här är en översikt över syntetiska ETFer.

Syntetiska ETFer kan betraktas som motsatsen till fysiska eller traditionella ETFer. Till skillnad från en fysisk ETF som köper aktier i ett underliggande index som spåras, innehar syntetiska ETF:er inga värdepapper utan inleder en totalavkastningsswap med finansinstitut som lovar att betala avkastningen på jämförelseindexet till ETFen. De två huvudstrukturerna som används i syntetiska ETFer är finansierade och ofinansierade.

Syntetiska ETFer jämförs ofta med fysiska ETFer. Medan fysiska tillgångar får poäng över syntetiska ETFer när det gäller att äga fysiska värdepapper, har syntetiska ETFer en fördel när det gäller att ta exponering mot svåråtkomliga tillgångar (som råolja). Den syntetiska replikeringsmetoden erbjuder fördelar när det gäller tracking error jämfört med fysiska ETFer, men motpartsrisken ökar risken förknippad med syntetiska ETFer.

För att bekämpa motpartsrisken ställs swappen som ingåtts av syntetiska börshandlade fonder som säkerhet i en portfölj av värdepapper som den har tillgång till om swappen inte uppfyller sina åtaganden. Det bör noteras att värdepapperen i säkerhetskorgen i allmänhet skiljer sig från de värdepapper som hänvisas till av ETFen.

”Därför är nivån på säkerheter – marknadsvärdet på säkerhetskorgen – viktig för att skydda investerare mot förluster i fall ETF-motparten inte respekterar swapkontraktet. Om kreditkvaliteten eller likviditeten för säkerhetstillgångarna är lägre än ETFens benchmarktillgångar, kan denna skillnad utgöra ytterligare risker för ETF-investerarna”, enligt FEDS Notes. För att minimera sådana risker, inför ETF-leverantörer och tillsynsmyndigheter restriktioner och utfärdar riktlinjer kring värdet och sammansättningen av ersättningskorgen.

Syntetiska ETFer introducerades först 2001 i Europa och blev snart enormt populära och stod för mer än en tredjedel av ETFerna där. Det skedde dock en minskning av dessa produkter i efterdyningarna av finanskrisen och eurokrisen då tillsynsmyndigheter som Financial Stability Board och IMF utfärdade varningsrapporter som väckte oro över motparts- och likviditetsrisker. Detta resulterade i en gradvis minskning av det förvaltade kapitalet. Under 2010 hölls 46 % av tillgångarna i aktie-ETFer och 35 % av tillgångarna i ränte-ETFer i syntetiska fonder i Europa. Men i slutet av 2020 hade antalet krympt till 17 % respektive 5 %.

I jämförelse med Europa är den amerikanska marknaden jämförelsevis mindre. Den främsta anledningen till detta var begränsningen av lanseringen av nya syntetiska ETFer av U.S. Securities and Exchange Commission; den var tvungen att drivas av en kapitalförvaltare som redan sponsrade syntetiska ETF:er före 2010. Enligt en Bloomberg-rapport, In the whole ETF universe, only 1,020 ETFs are synthetic, vilket motsvarar ungefär 11% av universum; av det antalet är 67 % i EMEA, 23 % i Amerika och 10 % i Asien-Stillahavsområdet.

Det har funnits ett förnyat intresse för syntetiska ETFer, särskilt för europeiska syntetiska ETFer med hemvist i USA. Detta beror särskilt på det gynnsamma lagstadgade skattesystemet för specifika produkter. Enligt Section 871(m) i Internal Revenue Code tillåter användningen av vissa derivat indexets totala avkastning, dvs. fri från källskatt på utdelningar jämfört med en källskatt på 15 %-30 % för vanliga ETFer.

Nasdaq-100, S&P 500 och MSCI World är några av de populära index som syntetiskt replikeras. I september 2020 lanserade BlackRock iShares S&P 500 Swap UCITS ETF. ETFen har 919,83 miljoner USD som tillgångar under förvaltning. Dessutom har BlackRock en syntetisk ETF som spårar Nasdaq-100, som lanserades 2006 och kallas iShares Nasdaq-100 UCITS ETF (EXXT). Några av de andra populära syntetiska ETFerna som spårar dessa stora index är från Invesco, Amundi, Lyxor och DWS (Xtrackers). I mars 2021 lanserades NASDAQ-100 Swap UCITS ETF av Invesco.

Fortsätt läsa

Nyheter

Hur man handlar med sojabönor

Publicerad

den

Sojabönor är en basföda för människor över hela världen, så efterfrågan tenderar att vara hög. Ta reda på hur du handlar med sojabönsmarknader, faktorerna som påverkar prissättningen och några strategier du kan använda för att handla med dessa populära råvaror. Hur man handlar med sojabönor.

Sojabönor är en basföda för människor över hela världen, så efterfrågan tenderar att vara hög. Ta reda på hur du handlar med sojabönor, faktorerna som påverkar prissättningen och några strategier du kan använda för att handla med dessa populära råvaror. Hur man handlar med sojabönor.

Det finns tre typer av sojabönprodukter tillgängliga för handel på råvarumarknaden: sojabönor, sojabönolja och sojabönmjöl. Priserna för var och en av dessa tillgångar kan variera mycket på grund av deras olika användningsområden. Sojamjöl används till stor del i djurfoder, medan sojabönor används för mänsklig konsumtion i livsmedel som tofu, sojamjölk, sojasås och misopasta. Sojaolja är en vegetabilisk olja, som främst används i livsmedel och som matolja.

Med den expanderande och fortsatta utvecklingen av många tillväxtmarknadsekonomier är det troligt att efterfrågan på sojabönor kommer att öka under de kommande åren, både för mänsklig konsumtion och för djurfoder.

Historiskt sett har priset på sojabönor varit knutet till utbudet och efterfrågan på andra grödor som majs på världsmarknaden. Majs växer under mycket liknande förhållanden som sojabönor, så bönder, särskilt de i Amerika, kommer ofta att bestämma i början av växtsäsongen vilken gröda de ska plantera för det året, beroende på statliga subventioner.

Du kan ta ställning till de tre varianterna av sojabönsterminer med IG genom att handla med CFD:er.

Vad driver priset på sojabönor?

Som med de flesta råvaror påverkas priserna på sojabönsprodukter av utbud och efterfrågan. Några av de viktigaste drivkrafterna bakom utbud och efterfrågan på sojabönor är:

USA:s produktion

Styrka av den amerikanska dollarn

Efterfrågan på tillväxtmarknader

Alternativa oljor

Etanolsubventioner.

I grund och botten, om fler människor vill köpa sojabönor än sälja dem, kommer priset att stiga eftersom de är mer eftertraktade (’efterfrågan’ överstiger ’utbudet’). Å andra sidan, om utbudet är större än efterfrågan, kommer deras pris att falla.

USA:s produktion

USA är den största producenten och exportören av sojabönor, med 4,6 miljarder bushel sojabönor som skördades under 2017-2018.1 Som ett resultat kan utbudschocker såsom ogynnsamma väderförhållanden, inklusive orkaner eller torka i viktiga amerikanska sojaproducerande stater, påverka produktionen och därmed begränsa mängden sojabönor som är tillgängliga för den globala marknaden.

Styrka av den amerikanska dollarn

I likhet med många andra råvaror är priserna på sojabönor noterade i amerikanska dollar. Detta innebär att sojabönsproducenter får lägre utbetalningar (nominellt) för sina produkter när den amerikanska dollarn är stark, och mer pengar när dollarn är svag.

Efterfrågan på tillväxtmarknader

Tillväxtmarknadsekonomier som Indien och Sydafrika behöver importera allt större mängder sojabönor för att tillgodose kraven från deras redan stora eller växande befolkning. Denna ökade efterfrågan kan få priset på sojabönsprodukter att stiga om utbudet förblir detsamma under de kommande åren.

Alternativa oljor

Sojabönsolja måste konkurrera med många andra populära oljor på marknaden inklusive raps, linfrö och bomullsfrö. Efterfrågan på dessa andra oljor kan påverka priset och efterfrågan på sojaolja.

Etanolsubventioner

För att öka etanolproduktionen subventionerar den amerikanska regeringen majsbönder. Om subventionerna för majs skulle upphöra, kan fler bönder välja att odla sojabönor, vilket skulle öka utbudet, och detta skulle kunna få ner priset på sojabönor.

Sätt att handla med sojabönor

Terminskontrakt

Det vanligaste sättet som handlare tar position på sojabönsmarknaderna är med ett terminskontrakt. Terminskontrakt gör det möjligt för handlare att gå med på leverans av en viss mängd sojabönor, sojabönolja eller sojamjöl vid ett fastställt datum i framtiden till ett överenskommet pris. Men med ett terminskontrakt kan en handlare behöva ta emot sojabönorna så småningom. Om de inte har tillräckliga förvaringsmöjligheter kan detta vara problematiskt.

Med IG kan du spekulera i priset på ett terminskontrakt – utan att ta äganderätten till den underliggande tillgången – med ett CFD-handelskonto.

Optioner

Bortsett från terminer kan handlare använda optioner för att spekulera i priset på sojabönor. Det finns två typer av alternativ, puts och calls, och båda ger handlare rätten men inte skyldigheten att köpa eller sälja en underliggande tillgång före ett visst utgångsdatum.

CFDer

CFD:er gör att du kan göra förutsägelser om prisrörelserna på sojabönsmarknaderna utan att själva ta äganderätten till de fysiska tillgångarna. CFD:er kan fungera som en effektiv säkring för dina andra aktiva positioner eftersom de gör det möjligt för dig att gå kort eller lång för att dra nytta av såväl marknadsnedgångar som ökningar.

När du handlar med sojabönor med CFD:er hos IG kan du bestämma om du ska spekulera på ett spotpris, som inte har något fast utgångsdatum, eller ett terminskontrakt. Detta ger dig flexibiliteten att ta en kort eller lång sikt över din valda marknad och att säkra dina andra aktiva positioner.

Lär dig mer om CFD-handel

Populära strategier för handel med sojabönor är

Gain spreads

Crush spreads

Gain spreads

På grund av de nära banden mellan prisrörelserna på majs och sojabönsgrödor är majs-sojabönspålägget en gynnsam metod för sojabönhandlare att uppnå vinst. Detta innebär att bestämma hur många skäppor majs som krävs för att köpa en skäppa sojabönor. Om förhållandet mellan majs och sojabönor är över historiska nivåer skulle sojabönor i allmänhet anses vara övervärderade, medan om förhållandet är under historiska nivåer kan de vara undervärderade.

Men Gain spreads anses i bästa fall vara vägledande och är inte en fast garanti för att sojabönor kommer att vara mer eller billigare när som helst.

Crush spreads

Crush spreads hänvisar till processen att krossa sojabönor för att extrahera deras olja. Crush spreads används för att bestämma skillnaden mellan priset på de råa sojabönorna och dess biprodukter som sojaolja och sojamjöl, som tenderar att vara dyrare.

Om det finns en skillnad mellan priset på råa sojabönor och de biprodukter de kan producera (när produktionskostnaden är inräknat), kommer vissa handlare att försöka dra fördel av detta genom att gå long på en marknad och short på en annan. Detta görs i väntan på att marknaderna anpassar sig över tiden.

Handelstider för sojabönor

PlatsTrading hours*
Chicago19:00 – 07:45 and 18:30 – 13:20 (Central time)
London01:00 – 13:45 and 14:30 – 19:20 (UK time)
Singapore09:00 – 21:45 and 22:30 – 03:30 (Singapore time)

*Timmar ställs in av CBOT (CME Group) och kan variera. Tiderna kommer att skifta mellan mars och november när Storbritannien och USA ändrar till och från sommartid på olika dagar, medan Singapore förblir på Singapore Standard Time (UTC+8) året runt.

Ytterligare tips för handel med sojabönor

Sojabönor är en mycket volatil marknad på grund av den effekt som väderförhållanden eller sjukdomar kan ha på skörden år efter år. Med detta i åtanke är det viktigt för handlare att hålla ett öga på faktorer som kan påverka utbudet av sojabönor.

Detta inkluderar faktorer som om andra grödor som majs är billigare för ett visst år, vilket skulle innebära att sojabönor skulle ha mindre efterfrågan på djurfoder. På samma sätt, om köttpriserna skulle falla, kan efterfrågan på sojabaserade alternativ som tofu också uppleva en nedgång.

Handlare kan hålla sig uppdaterade med råvarumarknadsnyheter med IG:s nyhets- och

Öppna, övervaka och stäng din första position

Fortsätt läsa

Nyheter

ARXK ETF försöker tjäna pengar på tekniska innovationer

Publicerad

den

ARK Innovation UCITS ETF USD Accumulating (ARXK ETF) med ISIN IE000GA3D489, är en aktivt förvaltad börshandlad fond.

ARK Innovation UCITS ETF USD Accumulating (ARXK ETF) med ISIN IE000GA3D489, är en aktivt förvaltad börshandlad fond.

ETF investerar i företag från hela världen som förväntas få intäkter från tekniska innovationer. Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning).

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,75 % p.a. ARK Innovation UCITS ETF USD Accumulating är den enda ETF som följer ARK Innovation index. Denna ETF replikerar det underliggande indexets prestanda genom full replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Utdelningarna i ETFen ackumuleras och återinvesteras.

Denna ETF lanserades den 12 april 2024 och har sin hemvist i Irland.

Fondsammanfattning

ARK Innovation UCITS ETF strävar efter att investera i företag som är involverade i ”disruptiv innovation”, definierat som introduktionen av en tekniskt möjlig ny produkt eller tjänst som potentiellt förändrar hur världen fungerar.

Dessa är företag som förlitar sig på eller drar nytta av utvecklingen av nya produkter eller tjänster, tekniska förbättringar och framsteg inom vetenskaplig forskning relaterad till genomik; automation och tillverkning, transport, energi, artificiell intelligens och material; ökad användning av delad teknik, infrastruktur och tjänster; och teknik som gör finansiella tjänster mer effektiva.

Investeringscase

Detta decennium kommer transformativ teknik att omforma det globala ekonomiska landskapet. Fem viktiga innovationsplattformar – AI, Robotics, Multiomic Sequencing, Public Blockchains och Energy Storage – konvergerar för att katalysera en framtid långt bortom omfattningen av de första och andra industriella revolutionerna. Centralt för denna konvergens är AI redo att påskynda tillväxten inom alla sektorer.

Speciellt har AI:s effektivitet dramatiskt minskat kostnaden för att skriva det skrivna ordet från den sekellånga standarden på $300 till $400 per 1 000 ord till bara 16 cent, vilket visar på en djupgående ekonomisk inverkan. Vi räknar med att det globala aktiemarknadsvärdet kopplat till innovation kan svälla från 16 % till över 60 % till 2030, vilket markerar en betydande förändring i innovations- och investeringsdynamiken.

Denna era av teknisk konvergens är mer än evolutionär; det representerar ett revolutionerande steg framåt, som förebådar en ny tid av möjligheter, tillväxt och samhälleliga framsteg. När dessa teknologier sammanflätas, skissar de upp planen för en framtid full av möjligheter, vilket sätter scenen för ett nytt kapitel i historien om mänskliga framsteg.

Handla ARXK ETF

ARK Innovation UCITS ETF USD Accumulating (ARXK ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURARXK

Största innehav

NamnISINVikt %Valuta
TESLA INC COM USD0.001US88160R10149,85USD
COINBASE GLOBAL INC COM CL AUS19260Q10768,9USD
ROKU INC COM CL AUS77543R10237,9USD
BLOCK INCUS85223410366,87USD
UIPATH INCUS90364P10575,63USD
CRISPR THERAPEUTICS AG COM CHF0.03CH03340811374,98USD
ROBLOX CORP COM CL AUS77104910334,61USD
ZOOM VIDEO COMMUNICATIONS INC CL AUS98980L10174,58USD
ROBINHOOD MARKETS INCUS77070010274,14USD
UNITY SOFTWARE INC COMUS91332U10163,81USD

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

21Shares

Prenumerera på nyheter om ETFer

* indicates required

Populära