Nyheter

Låt inte Din ETF dö zombiedöden

Publicerad

den

Zombiedöden är en term som ger upphov till rädsla för alla produktchefer hos fondbolag överallt. I ETF-sammanhang är en Zombie ETF låghandlade produkter med praktiskt taget inga kapitalinflöden som har potential att skrämma bort investerare. Hur skall då en förvaltare förebygga detta och undvika att låta en ETF dö zombiedöden snarare än snarare än att hamna på investeringskyrkogården?

Lyssna först och lär av andra

För en ETF-leverantör är det avgörande att förstå slutkunden för att kunna bygga en börshandlad fond med tillväxt. Och detta kan bara uppnås genom att det finns en effektiv ”feedback loop” på plats. Om investerare inte hittar din investeringsstrategi tilltalande, är det viktigt att veta varför genom att ställa de svåra frågorna. Finns det ett specifikt problem med produkten? Är metoden för svår att förstå? Är investerarna oförmögna att förstå hur denna ETF passar inom deras portfölj?

Kanske är du inriktade på felaktiga investerare, eller så framgår inte investeringsstrategin tydligt i marknadsföringen. Genom att skapa en stark återkopplingsslinga mellan försäljnings- och produktledningsteam får ETF-utgivarna värdefulla insikter om hur deras produkt uppfattas av potentiella investerare.

Se till att du hörs och syns

Enbart under 2016 lanserades det 250 nya börshandlade fonder. Dessa ETFer konkurrerar med de cirka 1 800 börshandlade fonder som redan fanns på marknaden. ETF-industrin hade förra året någonsin en av sina bästa år, med över 285 miljarder dollar i nettoinflöden. Detta gör att det finns en stor tillväxtpotential för nya produktutgivare. ETF-industrin är dock mycket konkurrenskraftig och det är allt svårare att se till att nya produkter får produktplats.

Hur tänker du sticka ut i mängden? Vad är din strategi för att nå din målbaserade investerare? Vilka material erbjuder du för att hjälpa dem att förstå hur din ETF fungerar? Och hur ser du till att investerare förstår varför din ETF är meningsfull i en investeringsportfölj? Ibland är det inte bara vad du säger, men hur du säger det. Och det är mycket bättre att få det rätt innan du startar. Sir Winston Churchill sade ”en som misslyckas med att planera, planerar att misslyckas.”

Fortsättning följer…

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version