Nyheter

Kvalitet och utdelningstillväxt under ett tak

Publicerad

den

Investerare som söker efter kvalitet och utdelningstillväxt under ett tak i form av en enda börshandlad fond bör titta närmare på WisdomTree U.S. Quality Dividend Growth Fund (NASDAQ: DGRW).

Denna ETF investerar i företag som har höga långsiktiga vinsttillväxtprognoser för de kommande tre till fem åren. Kapitalvikterna för de ingående komponenter baserade på värdet på utdelningar som de förväntas betala under kommande år. Denna ETF spårar WisdomTree U.S. Dividend Growth Index (WTDGI) som utvärderar företag baserat på resultatkvalitet, avkastning på tillgångar (ROA) och avkastning på eget kapital (ROE).

Att värdera högkvalitativt värde är särskilt viktigt när tjurmarknaderna går in i sina avtagande steg, som vissa marknadsobservatörer tror att den nuvarande tjurmarknaden gör. I de tidiga stadierna av tjurmarknader ser mindre kvalitativa företag sina aktier rusa högt. Emellertid, när tjurmarknaden mognar, visar investerare ofta en preferens för aktier som har en högre kvalitet med mer övertygande värderingar.

DGRW-mekanik och amerikanska aktier

DGRW kan erbjuda en möjlighet till allokering mot amerikanska aktier, eftersom karaktären hos de 300 företag som vägts av sina utdelningsbelopp, identifierar vanliga toppinnehav som Exxon Mobil, Johnson & Johnson och Wells Fargo. Det är en bred fördelning som är utformad för stora delar av portföljer, säger WisdomTree i en ny kommentar.

Specifikt försöker kvalitetsfaktorn att identifiera företag som uppvisar bestående lönsamhet och låg skuldsättning i alla typer av ekonomisk marknadsmiljö.

Lönsamhet mäter effektiviteten i ett företag när det gäller hur bra det kan ge en avkastning på investeringen. Följaktligen skulle en observatör titta på ett företags ROA för att mäta lönsamheten, eftersom den beräknas genom att dividera nettoresultatet med de totala tillgångarna och mäter hur bra ett företag använder sina tillgångar för att generera vinst, så att de med högre ROAs anses mer lönsamma.

Ett alternativ till traditionella S&P 500 fonder

DGRW representerar också ett övertygande alternativ till traditionella S & P 500-fonder, särskilt i en tid då värderingarna på amerikanska aktier ser lite utsträckta ut.

Om deras portfölj efterliknar S&P 500, kommer de att ha en fond som betalar en utdelning på 1,89 procent, handlas till 20 gånger kommande vinst och har en ROE på 13,8%. Eller de kan ta den andra vägen, som visar ett ROE som är signifikant högre än S & P, med lägre P/E (18,9) och högre direktavkastning (2,19%), enligt WisdomTree.

DGRW har ett förvaltat kapital på 2 miljarder dollar och betalar en månadsutdelning.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version