Följ oss

Nyheter

Kina ETF köper Alibaba

Publicerad

den

Kina ETF köper Alibaba

Kina ETF köper Alibaba. Vi har tidigare skrivit om att de börshandlade fonder som replikerar utvecklingen av kinesiska aktier inte skulle kunna komma att köpa aktier i AlibabaKlicka här och läs mer om varför de inte kunde köpa aktierna i Alibaba på vår hemsida.

Det har emellertid funnits ett undantag, KraneShares CSI China Internet Fund (NASDAQ: KWEB), som redan tidigt kommunicerade att denna ETF skulle kunna köpa aktier i Alibaba. KWEB är den största av de börshandlade fonder som är helt fokuserade på kinesiska Internetföretag. I veckan kunde denna ETF köpa aktier i Alibaba (NYSE: BABA), och därmed blev aktien denna ETFs största innehav.

Den tredje ETFen som köper Alibaba

KWEB, med cirka 112 MUS under förvaltning, blir därmed den tredje ETFen som köper aktier i Alibaba. De två som redan köpt aktier i bolaget är First Trust US IPO Index Fund (NYSEArca: FPX) och Renaissance IPO ETF (NYSEArca: IPO). Den stora noterbara skillnaden är att KWEB fokuserar på kinesiska företag, FPX och IPO köper aktier i nyligen börsintroducerade företag, oavsett bransch eller hemvist, så länge de handlas på någon av de amerikanska börserna. KWEB är därmed också den första ETF som är helt dedikerad åt teknik och Internet som köper aktier i Alibaba.

Med ett marknadsvärde på strax under 220 miljarder dollar sprang BABA om Baidu (BIDU), och blev med en gång KWEBs största innehav. Baidu är Kinas största sökmotor och har ett marknadsvärde på cirka 76 miljarder dollar. När detta skrivs beräknas Alibaba få en total vikt om 11,5 procent i KWEB. Alibaba har hamnat i ett gott sällskap, i KWEB finns redan aktier som Tencent Holdings (OTC: TCEHY), JD.com (NasdaqGS: JD), Ctrip.com (NasdaqGS: CTRP) och Vipshop Holdings (NYSE: VIPS).

KWEB är den ETF som har allokerat mest av sitt kapital till aktien, IPO har allokerat 9,6 procent av sitt kapital till Alibaba, medan FPX endast gett den kinesiska e-handelsjätten en vikt på 2,8 procent.

KraneShares CSI New China ETF (NYSEArca: KFYP), en annan av KraneShares ETFer förväntas köpa aktier i Alibaba i december när denna ETF genomför sin årliga rebalansering. Det är ett logiskt köp, eftersom KFYP äger redan kinesiska aktier, motsvarande 58,6 procent av den förvaltade volymen i teknikföretag och konsumentvarubolag. 34,7 procent av den sammanlagda kapitalvikten ligger i två bolag, Tencent och Baidu.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.