Följ oss

Nyheter

KBA ETF de femtio största kinesiska aktierna

Publicerad

den

KraneShares Bosera MSCI China A ETF (KBA ETF) spårar en undergrupp av marknadsvärdevägda kinesiska aktier med stora och medelstora bolag noterade i Shanghai och Shenzhen. KraneShares Bosera MSCI China A ETF (KBA ETF), som noteras på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,60 procent.

KraneShares Bosera MSCI China A ETF (KBA ETF) spårar en undergrupp av marknadsvärdevägda kinesiska aktier med stora och medelstora bolag noterade i Shanghai och Shenzhen. KraneShares Bosera MSCI China A ETF (KBA ETF), som noteras på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,60 procent.

KBA Factset Analytics Insight

KBA erbjuder en twist på USA-noterade fysiska A-aktieexponering. Per definition innehar A-aktie ETF:er aktier noterade i Shanghai eller Shenzhen. KBA utesluter också småbolag. Aktier viktas med den del av börsvärdet som är offentligt tillgänglig för utländska investerare. KBA:s twist: Den innehåller bara företag som lagts till det bredare MSCI Emerging Markets-indexet, en ”partiell och progressiv” övergång per MSCI. Som sådan kan KBA:s portfölj skilja sig från andra cap-viktade A-aktiefonder, som vanligtvis är tunga för banker och försäkringsbolag och lätta på teknik.

Innan den 26 december 2017 spårade KBA ett A-aktieindex utan MSCI EM-inkluderingsbegränsningen (MSCI China A International Index).

Investeringsstrategi

KBA är benchmarkad till MSCI China A Index som fångar representation för stora och medelstora bolag över kinesiska värdepapper noterade på Shanghai- och Shenzhenbörserna (A-aktier). Under de kommande åren kommer MSCI att slutföra den stegvisa inkluderingen av kinesiska A-aktier i sina globala standardindex, inklusive MSCI Emerging Markets Index, vilket potentiellt kan gynna de värdepapper som KBA innehar idag. MSCI China A Index är designat för globala investerare som får tillgång till A-aktiemarknaden med hjälp av Stock Connect-ramverket och beräknas med China A Stock Connect-noteringar baserat på offshore RMB-växelkursen (CNH).

KBA funktioner

Tillgång till börserna i Shanghai och Shenzhen – historiskt sett otillgänglig för utländska investerare – via Stock Connect-program.

KBA:s riktmärke, The MSCI China A Index, återspeglar en inkluderingsfaktor på 20 % för China A large-cap, mid-cap och kvalificerade ChiNext-aktier inom MSCI Emerging Markets Index.

Med över 1,5 biljoner USD benchmarkerade till MSCI Emerging Markets Index, kan en fullständig inkludering av kinesiska aktier från det kinesiska fastlandet leda till betydande flöden till de värdepapper som KBA äger idag.

Samförvaltad av Bosera Asset Management; med huvudkontor i Shenzhen, över 179 miljarder dollar i AUM, en av de största kinesiska kapitalförvaltarna efter tillgångar.

Investeringen syftar till att ge investeringsresultat som, före avgifter och utgifter, motsvarar pris- och avkastningsutvecklingen för MSCI China A Index (USD) (”det underliggande indexet”). Under normala omständigheter kommer fonden att investera minst 80 % av sina totala tillgångar i värdepapper i det underliggande indexet och depåbevis som representerar sådana värdepapper. Det underliggande indexet återspeglar de kinesiska renminbi-denominerade aktierna med stora och medelstora bolag noterade på Shenzhen- eller Shanghai-börserna (”A-aktier”) som är tillgängliga via Shanghai-Hong Kong Stock Connect- eller Shenzhen-Hong Kong Stock Connect-programmen .

Handla KBA ETF

KraneShares Bosera MSCI China A ETF (KBA ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i KBA ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med KraneShares Bosera MSCI China A ETF (KBA ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i KBA ETF. Till IGs ETF Screener.

För europeiska investerare

KraneShares MSCI China A-Share UCITS ETF är den europeiska varianten av samma börshandlade fond. Den handlas på London Stock Exchange under kortnamnet KA50.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Största innehav

NamnVikt %KortnamnIdentifier
KWEICHOW MOUTAI CO LTD-A5.49%600519CNE0000018R8
CONTEMPORARY A-A3.40%300750CNE100003662
CHINA MERCHANTS BANK-A2.38%600036CNE000001B33
WULIANGYE YIBIN CO LTD-A2.00%000858CNE000000VQ8
CHINESE YUAN RENMINBI1.36%
BYD CO LTD -A1.22%002594CNE100001526
PING AN INSURA-A1.18%601318CNE000001R84
CHINA YANGTZE-A1.07%600900CNE000001G87
LONGI GREEN EN-A0.99%601012CNE100001FR6
SHENZHEN MINDR-A0.94%300760CNE100003G67

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.