Följ oss

Nyheter

JP Morgan lanserar ETFer i Mexiko

Publicerad

den

Att JP Morgan lanserar ETFer i Mexiko innebär att den amerikanska investmentbanken ger mexikanska investerare tillgång till aktier på olika marknader

Senare denna månad kommer JPMorgan Asset Management att gå in i den mexikanska börshandlade fonden konkurrensen och lista nio börshandlade fonder (ETF) via International Quota System (SIC). Att JP Morgan lanserar ETFer i Mexiko innebär att den amerikanska investmentbanken ger mexikanska investerare tillgång till aktier på olika marknader. Bland de ETFer som kommer att listas är vissa med fokus på globala aktier, tillväxtmarknader, USA (hög, låg och medelstora kapitalisering) och Europa, några av dem med valutasäkring.

Till skillnad från de traditionella strategierna för ETF, som försöker replikera ett index, kommer de ETF som JPMorgan registrerar erbjuda exponering för ”smart beta” -index eller multifaktorer vars egenskaper söker ett optimalt förhållande mellan risk och prestanda eller kombinationen av passiva strategier och möjligheter till aktiv förvaltning, till exempel sökandet efter värdepapper som betalar utdelningar med lägre volatilitet, utnyttja kortsiktiga penningpolitiska ögonblick eller specifika stadier på marknaden, arbitrage eller kvalitet i storleken på de valda tillgångarna.

”Avsikten var att skapa en värderingsstrategi enligt dessa index, att skilja sig från de traditionella indexen och fokusera på både institutionella investerare och detaljhandelskunder, nu som regel tillåter det, säger Juan Medina-Mora, representant för JPMorgan Asset Management i Mexiko, i en intervju.

En naturlig process

För ETF-leverantören har det varit en naturlig process för dessa produkter att komma in i det mexikanska ekosystemet, eftersom kunderna kräver mer sofistikerade produkter, förutom att ha mer tillgängliga regler, såsom Afores.

Även om den lokala marknaden inte har haft den bästa utvecklingen de senaste månaderna och har registrerat hög volatilitet, är det bra för banken att lista sina produkter. ”Det kommer att möjliggöra att ge större geografisk diversifiering till olika globala marknader,” sa Juan Medina-Mora.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.