Följ oss

Nyheter

J. P. Morgan ser ett lyft för mexikansk ETF

Publicerad

den

I förra veckan meddelade den amerikanska investmentbanken J.P Morgan att denna tror att den mexikanska ekonomin kommer att utvecklas väl, något som fick iShares MSCI Mexico Capped ETF (NYSEArca: EWW), den börshandlade fond som fokuserar på USAs största handelspartner, att stiga med en procent. J. P. Morgan ser ett lyft för mexikansk ETF med andra ord.

Detta betyder att den ackumulerade förlust som EWW visat upp under 2013 minskar, vilket gör att denna börshandlade fond kanske avslutar året på ett litet plus, vilket är en bedrift med tanke på jur de latinamerikanska aktiemarknaderna utvecklats under 2013.

Börshandlade fonder som replikerar enskilda länder i Latinamerika har under 2013 varit en tämligen sorglig historia, faktum är att EWW med sin nedgång på fyra procentenheter varit den näst bästa ETFen i denna region. Global X FTSE Argentina 20 ETF (NYSEArca: ARGT) är den enda enskilda Latinamerika ETFen som visat en positiv utveckling under 2013. Att EWW har utvecklats så pass dåligt under 2013 som denna ETF har gjort är förvånande med tanke på att den mexikanska aktiemarknaden tenderar att följa USAs börser väl, något som således inte varit fallet under 2013.

Värderingen kan tala emot EWW

En faktor som kan komma att ha en negativ inverkan på värderingen av mexikanska aktier och därmed på EWW då denna börshandlade fond replikerar den mexikanska aktiemarknaden, är värderingen. De investerare som placerar i tillväxtmarknader gör det i skenet av bredare utvecklingsländer, till exempel Kina, Sydkorea och Taiwan. Ändå ser JP Morgan möjligheter söder om Rio Grande.

JP Morgan förklarar sin positiva syn med att investmentbanken ser

1.    En stark ekonomisk tillväxt som accelererar till 3,4 procent under 2014, från nuvarande 1,4 procent.

2.    En valuta som spås stärkas, JP Morgan tror att den mexikanska peson kommer att stiga i värde i förhållande till den amerikanska dollarn varför även valutaparet MXNUSD kan vara ett intressant bet för den som delar JP Morgans uppfattning

3.    En bättre kostnadskontroll gör att Mexiko spås få en förbättrad konkurrenskraft och högre och långsiktigt högre tillväxtprognoser, något som är en följd av landets ekonomiska reformer som börjat ge effekt under 2013.

4.    En förstärkning av den amerikanska tillverkningsindustrin som leder till att mer produktion läggs i Mexiko av de amerikanska företagen.

Om EWW stänger på en lägre kurs än vad denna ETF började året på så är det tredje gången detta sker sedan 2007. Sedan starten 1996 har EWW endast redovisat upprepade förluster under en period, 2000 till 2002.

iShares MSCI Mexico Capped ETF

iShares MSCI Mexico Capped ETF

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.