Följ oss

Nyheter

Investerare faller för fallna ängelobligationer

Publicerad

den

Med låga obligationsräntor och snäva kreditspreadar står ränteinvesterarna inför otaliga utmaningar i år. Det finns många placerare som faller för fallna ängelobligationer.

Med låga obligationsräntor och snäva kreditspreadar står ränteinvesterarna inför otaliga utmaningar i år. Det finns många placerare som faller för fallna ängelobligationer.

VanEck Vectors Fallen Angel High Yield Bond ETF (NASDAQ: ANGL) är den dominerande börshandlade fonden för att få tillgång till detta hörn på högavkastningsmarknaden för företagsobligationer-en status som stärks i år när obligationsinvesterare anammar snabbare snurr på högavkastning obligationer.

”År 2020 var det 164 miljarder dollar fallna ängelobligationer som kom in i ANGLs index, enligt VanEck, det största året på rekord, eftersom kreditvärderingsinstitut ansåg riskerna med Covid-19-pandemin,” sade Todd Rosenbluth i CFRA Research i en ny anteckning. ”Även om det bara fanns 10 miljarder dollar av nedgraderade obligationer som gick in i ANGL under de första nio månaderna 2021, fanns det 13 miljarder dollar i stigande stjärnobligationer som uppgraderades tillbaka till investeringsstatus på grund av förbättrade grunder.”

Som Rosenbluth noterar allokerade investerare nästan 1 miljard dollar till ANGL hittills från och med den 11 oktober. Den entusiasmen är förståelig, eftersom VanEck ETF erbjuder en rad fördelar i förhållande till traditionella företagsobligationer. Fallna änglar har vanligtvis högre avkastning än obligationer av investment grade, men de är av högre kvalitet och erbjuder ofta överlägsna avkastningsprofiler jämfört med vanliga skräpobligationer.

Under de senaste tre åren toppade ANGL den största skräpobligationen med 1 500 punkter samtidigt som den slog den största investeringsgraden företagsobligations-ETF med 540 punkter.

Har högre kreditkvalitet

Det som är intressant med ANGLs resultat av traditionella skräpobligationer är att VanEck-fonden har högre kreditkvalitet. ANGL har en högre andel BB-rankade obligationer och lägre avsättningar till emissioner med betyg B och CCC än vad som finns i en standard-skräpobligations-ETF.

En annan anledning till att ANGL är en attraktiv idé för långsiktiga investerare är att fallna änglar vanligtvis återfår status som investeringsgrad snabbare än obligationer födda som skräp uppnår det. Det matar ut prestanda. Alla dessa faktorer kan vara orsaker till att investerare flockas till ANGL i år.

”CFRA finner för närvarande högavkastande företagsobligations-ETF: er mer tilltalande för räntefonder med lägre avkastning som medför mindre kreditrisk. Investerare väljer dock uppfriskande bland dessa erbjudanden baserat på kostnader och exponering snarare än att välja en fond baserat på dess tillgångsbas, avslutar Rosenbluth.

Handla ANGL ETF

VanEck Vectors Fallen Angel High Yield Bond ETF (NASDAQ: ANGL) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i ANGL ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med VanEck Vectors Fallen Angel High Yield Bond ETF (NASDAQ: ANGL) i form av CFDer. Till  CMC Markets

För europeiska investerare

Invesco US High Yield Fallen Angels UCITS ETF Dist (FAHY ETF) är en europeisk ETF för den som satsar på fallna änglar. Detta för den genom att spåra FTSE Time-Weighted US Fallen Angel Bond Select-index som i sin tur spårar amerikanska högavkastande företagsobligationer som har nedgraderats från investment grade.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

iShares Fallen Angels High Yield Corp Bond UCITS ETF EUR Hedged (Dist) (WNGE ETF) spårar Bloomberg Barclays Global Corporate ex EM Fallen Angels 3% Capped (EUR Hedged) index som i sin tur spårar globalt utvecklade högavkastande företagsobligationer som har nedgraderats från investment grade.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

European Green Deal om mer än klimatförändringar

Publicerad

den

HANetfs chef för ETF-analys Tom Bailey pratar med Thomas Warner från Proactive efter att den tematiska ETF-leverantören meddelade att European Green Deal UCITS ETF (ASWA) har passerat 52 miljoner USD AUM bara två månader efter lanseringen. ASWA är mer än mer än klimatförändringar.

HANetfs chef för ETF-analys Tom Bailey pratar med Thomas Warner från Proactive efter att den tematiska ETF-leverantören meddelade att European Green Deal UCITS ETF (ASWA) har passerat 52 miljoner USD AUM bara två månader efter lanseringen. ASWA är mer än mer än klimatförändringar.

Bailey ger lite bakgrund om produkten, som tagits fram i samarbete med Societe Generale och som fokuserar på EU:s ambitiösa Green Deal-initiativ, som syftar till att halvera koldioxidutsläppen till 2030 och uppnå koldioxidneutralitet till 2050.

Denna ETF utnyttjar fyra nyckelpolitiska områden: ren energi, hållbara transporter, renovering av byggnader och cirkulär ekonomi.

Bailey betonar att ETFen är europeisk fokuserad, men den inkluderar företag från Storbritannien och länder utanför EU som Norge och Schweiz. Han tror att till skillnad från tidigare energiövergångar kommer den globala strävan mot utsläpp av koldioxid att ledas av politiken med det europeiska gröna avtalet som ett utmärkt exempel.

Trots potentiella politiska risker förblir Bailey optimistisk om ETF:s framtid och säger att den europeiska gröna avtalet handlar om mer än klimatförändringar men också är insvept i EU:s geopolitiska ambitioner.

Handla ASWA ETF

HANetf European Green Deal UCITS ETF Acc (ASWA ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Fortsätt läsa

Nyheter

Ökningen av cybersäkerhet i försvarsutgifter

Publicerad

den

Jane Edmondson, Head of Thematic Strategy på VettaFi anslöt sig till Steve Darling från Proactive för att fördjupa sig i försvarsutgifter, den lockande sfären av försvarsfonder och ETFer, med särskilt fokus på NATO Future Defence ETF och vad som skiljer den från traditionella försvarsfonder. NATO Future Defense ETF framstår som en banbrytande produkt som är skräddarsydd specifikt för Natos utgifter, en kategori som har sett en betydande tillväxt på grund av Ryssland-Ukraina-konflikten och Natos medlemsländers åtaganden att allokera 2 procent av sin BNP till försvaret.

Jane Edmondson, Head of Thematic Strategy på VettaFi anslöt sig till Steve Darling från Proactive för att fördjupa sig i cybersäkerhet i försvarsutgifter, den lockande sfären av försvarsfonder och ETFer, med särskilt fokus på NATO Future Defence ETF och vad som skiljer den från traditionella försvarsfonder.

NATO Future Defense ETF framstår som en banbrytande produkt som är skräddarsydd specifikt för Natos utgifter, en kategori som har sett en betydande tillväxt på grund av Ryssland-Ukraina-konflikten och Natos medlemsländers åtaganden att allokera 2 procent av sin BNP till försvaret.

Detta engagemang för att modernisera försvarsstyrkorna, som inkluderar framsteg som obemannade fordon, drönare och cyberförsvarsteknik, har skapat en övertygande investeringsmöjlighet. Noterbart är att NATO Future Defence ETF utmärker sig genom att vara den första i sitt slag, vilket återspeglar det utvecklande landskapet för försvarsutgifter. För närvarande uppfyller endast 11 av de 31 NATO-medlemsländerna utgiftsmålet på 2 procent, men prognoser tyder på att 19 kommer att nå denna tröskel under det kommande året.

Inkluderandet av nya NATO-medlemmar som Finland och Sverige, drivet av deras unika geopolitiska situation, bidrar till den totala ökningen av försvarsutgifterna. Betydande mottagare av denna ökning av cybersäkerhet i försvarsutgifter inkluderar framstående amerikanska försvarsentreprenörer och europeiska företag som Saab.

NATO Future Defense ETF riktar sig dessutom strategiskt mot cyberförsvarsföretag, med insikt om den växande betydelsen av cybersäkerhet inom försvarssektorn. För investerare som vill dra nytta av dessa trender erbjuder denna ETF en attraktiv väg. Att äga en diversifierad portfölj av relevanta företag inom försvarssektorn genom en ETF kan ge exponering för nya möjligheter utan att behöva investera i enskilda aktier. NATO Future Defence ETF är i detta avseende positionerad för att utnyttja försvarsindustrins utvecklande dynamik.

Handla ASWC ETF

Future of Defense UCITS ETF (ASWC) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Fortsätt läsa

Nyheter

EFQ8 ETF investerar i globala företagsobligationer

Publicerad

den

Deka iBoxx EUR Liquid Non-Financials Diversified UCITS ETF (EFQ8 ETF) investerar i företagsobligationer med fokus på World. ETFen innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg. ETF har en valutaexponering i EUR. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Deka iBoxx EUR Liquid Non-Financials Diversified UCITS ETF (EFQ8 ETF) investerar i företagsobligationer med fokus på World. ETFen innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg. ETF har en valutaexponering i EUR. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,20 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Deka iBoxx EUR Liquid Non-Financials Diversified UCITS ETF har tillgångar på 223 miljoner euro under förvaltning. ETFen är äldre än 5 år och har sin hemvist i Tyskland.

Mål

Deka iBoxx EUR Liquid Non-Financials Diversified UCITS ETF är en UCITS IV-kompatibel börshandlad fond som är registrerad i Tyskland. Fondens mål är att följa utvecklingen för iBoxx € Liquid Non-Financials Diversified Index (Price Index). Det maximala antalet företagsobligationer i indexet är begränsat till 40.

Investeringsstrategi

Deka iBoxx EUR Liquid Non-Financials Diversified UCITS ETF strävar efter att spåra iBoxx® EUR Liquid Non-Financials Diversified-index. iBoxx® EUR Liquid Non-Financials Diversified-index spårar de 40 mest likvida företagsobligationer i euro denominerade av icke-finansiella företag.

Handla EFQ8 ETF

Deka iBoxx EUR Liquid Non-Financials Diversified UCITS ETF (EFQ8 ETF) r en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEUREFQ8
Stuttgart Stock ExchangeEUREFQ8
XETRAEUREFQ8

Fortsätt läsa

21Shares

Virtune

Prenumerera på nyheter om ETFer

* indicates required

Valour

Populära