Följ oss

Nyheter

Investera i utdelningsaristokrater med denna ETF

Publicerad

den

Investera i utdelningsaristokrater med denna ETF

När volatiliteten på marknaden börjar öka, börjar många investerare att rotera kapital från spekulativa positioner till stabila inkomstgenererande tillgångar som utdelningsaktier. För privatkunder är en av de mest populära produkterna inom detta område SPDR S & P Dividend ETF (SDY) som syftar till att ge investeringsresultat som före avgifter och kostnader i stort sett motsvarar den totala avkastningen på S & P High Yield Aristocrats Index. För den som är ny till inkomstinvestering är en utdelningsaristokrat ett företag som normalt har ökat utdelningen i minst 25 år. Mer specifikt är det en hörnsten i inkomstinvesteringar eftersom det är ett bevis på att bolaget har lyckats med sin utdelningspolicy på ett sådant sätt att det har gjort det möjligt att öka utdelningen varje år i 25 år. Investera i utdelningsaristokrater med denna ETF.

För de som inte följer denna börshandlade fond består fonden av 97 innehav och har en nettotillgång på 12,67 miljarder dollar. Från och med 17 oktober 2014 handlade SDY med ett utbyte av 2,81%. Med tanke på kombinationen av likviditet, avkastning och exponering verkar bruttokostnadsgraden på 0,35% ganska rimlig.

Största innehav

För inkomstsökande investerare är ett av de bästa sätten att utveckla en tittlista över kvalitetsutdelningsaktier att titta på komponenterna i en börshandlad fond som SDY. Som du kan se från tabellen nedan är en utdelningsaristokrat ofta ett allmänt känt namn med extremt starkt kassaflöde och lönsamhet. Men denna lista kan också ge några namn som många investerare kanske aldrig har hört talas om förut eller ens övervägt. Låt oss ta en titt på de tio bästa innehaven:

Utdelningsaristokrater

Företag

Vikt (%)

HCP Inc. (HCP)

2.75

AT&T Inc. (T)

2.57

Consolidated Edison Inc. (ED)

2.25

National Retail Properties Inc. (NNN)

1.96

Chevron Corp. (CVX)

1.74

Target Corp. (TGT)

1.60

Clorox Co. (CLX)

1.51

Kimberly-Clark Corp. (KMB)

1.51

Källa: spdrs.com

Titta närmare på HCP

Många av namnen i tabellen ovan är hushållsnamn som också fungerar som hörnstenar för många investerares utdelningsportföljer. Andra som HCP Inc. kanske inte är lika kända. För de som inte följer detta företag är HCP, Inc. ett fullt integrerat fastighetsbolag (REIT) som betjänar hälso- och sjukvården. Enligt bolagets hemsida är HCP, Inc. den enda REIT som ingår i det prestigefyllda S & P 500-utdelningsaristokratindexet efter 29 år i följd av utdelningsökningar.

Som nämnts i en tidigare artikel, när volatiliteten ökar, tenderar investerare att flocka till inkomstgenererande sektorer som fastigheter. HCP står i en unik position genom att den också gav investerare den extra fördelen av exponering för vårdsektorn, vilket är en annan bransch som defensiva investerare tenderar att kämpa för när de söker säkerhet. På nuvarande nivå erbjuder REIT en 5,10% avkastning och baserat på diagrammet nedan kan risk / belöningsförhållandet föreslå att det nu är dags att titta närmare.

Poängen

När volatilitet och osäkerhet tar kontroll över marknaden betalar det för investerare att vara strategiska när man letar efter avkastning. En uppsättning företag som borde vara den första på de flesta investerare ur listan är utdelning aristokrater. Denna grupp av utdelningsbetalande aktier består av några av de starkaste, mest kända företagen i Amerika, med tanke på att deras resultat av konsekvent högre utdelning ökar år-i och år-ut. I vissa fall kan en titt på komponenterna hjälpa investerare att hitta investeringar som andra inte kan följa. Andra kan vilja använda en ETF, som SPDR S & P Dividend ETF (SDY).

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.