Följ oss

Nyheter

Invesco stänger sin Rysslandsfond

Publicerad

den

Invesco stänger sin Rysslandsfond och blir den andra emittenten att stänga sin Rysslandsfond efter att BlackRock meddelade att de skulle avnotera sina strategier för Ryssland och Östeuropa förra månaden.

Invesco stänger sin Rysslandsfond och blir den andra emittenten att stänga sin Rysslandsfond efter att BlackRock meddelade att de skulle avnotera sina strategier för Ryssland och Östeuropa förra månaden.

Sex dagar efter Rysslands invasion av Ukraina stoppade kapitalförvaltaren skapandet och inlösen av $35m Invesco RDX UCITS ETF (RDXS) efter att Weiner Boerse stoppat RDX USD-indexet som ligger bakom produkten.

Tre veckor senare sa Invesco att de skulle avstå från den totala kostnadskvoten på 0,65 % (TER) kopplad till RDXS från och med den 2 mars och bära eventuella kostnader förknippade med underhållet av fonden.

Weiner Boerse beslutade sedan att det skulle avbryta RDXSs benchmark från den 17 maj, följt av ETFens swapmotparter, och sa att de skulle stänga dess underliggande swappar eftersom de inte längre hade en giltig referens.

Efter samråd med RDXSs fondförvaltare, Assenagon Asset Management, meddelade Invesco på tisdagen att det skulle vara ”opraktiskt” för fonden att fortsätta sin verksamhet. Som sådan kommer aktier att lösas in och ETF kommer att avslutas från och med den 21 juni.

I sitt uttalande sa emittenten att dess styrelse har rätt att avsluta fonden om det finns förändringar i den affärsmässiga, ekonomiska eller politiska situationen som skulle få väsentliga negativa konsekvenser och som strider mot aktieägarnas intressen.

”Styrelserna tror att sådana omständigheter har uppstått nu”, stod det.

Precis som med iShares MSCI Eastern Europe Capped UCITS ETF (IEER) och iShares MSCI Russia ADR/GDR UCITS ETF (CSRU) som också kommer att raderas, kommer RDXS-investerare inte att kunna lämna sina positioner före ETF:s upphörande som sekundärmarknad handeln är fortfarande avstängd.

Frågor kommer nu att ställas till DWS, HSBC Asset Management och Amundi, om de ska dra ur kontakten för sina Rysslandsprodukter.

Fortsätt läsa
1 kommentar

1 kommentar

  1. Pingback: RDXS ETF investerar i ryska aktier som noteras på Londonbörsen

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.