Följ oss

Nyheter

Internetfond drabbas av Netflix

Publicerad

den

Internetfond drabbas av Netflix Under torsdagen föll aktierna i Netflix (Nasdaq: NFLX) hårt efter att bolaget meddelat att antalet nytillkomna abonnenter var en besvikelse.

Internetfond drabbas av Netflix Under torsdagen föll aktierna i Netflix (Nasdaq: NFLX) hårt efter att bolaget meddelat att antalet nytillkomna abonnenter var en besvikelse. Netflix rapporterade att tredje kvartalets resultat föll med 50 procent jämfört med samma period föregående år till följd av en streamingtillväxt i USA som var sämre än väntat. Netflix adderade 3,62 miljoner nya abonnenter under kvartalet vilket var långt under vad marknaden hade förväntat sig. Netflix skyllde de nedslående siffrorna på övergången till chipbaserade betal- och kreditkort Detta medför att företaget inleder en aggressiv global expansion och investeringar i orginalprogram

Fallet för Netflix-aktierna som uppgick till mer än nio procent drog också med sig flera av de börshandlade fonder som investerar inom Internetsektorn. En av orsakerna till det kraftiga fallet är att många investerare inte köper de förklaringar som Netflix ledning gett. Investerarna är dessutom oroliga för att Netflix handlas till allt för höga värderingar.

Analytikerna är inte förtjusta i de bortförklaringarna som Netflix lämnat utan säger att kreditkort förnyas ständigt, något som de flesta konsumenter är vana vid. De flesta analytiker anser att efterfrågan på Netflix tjänster minskar, och att churnen är en del av detta.

PowerShares och First Trust

I dagsläget finns Netflix i framförallt två börshandlade fonder, PowerShares NASDAQ Internet Portfolio (NasdaqGS: PNQI) och First Trust Dow Jones Internet Index Fund (NYSEArca: FDN). Netflix utgör cirka 7,5 procent av PNQI och 5,5 procent av kapitalet i FDN.

PNQI spårar en korg av de största och mest likvida USA-noterade företag som sysslar med internetrelaterad verksamhet. FDN omfattar företag som genererar merparten av sina intäkter från Internet.

Dessa två Internet-ETFer har även en exponering för Amazon (NasdaqGS: AMZN), som också har byggt upp online streamingtjänster. AMZN utgör 8,4% av PNQI och 10,3% av FDN.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.