Följ oss

Nyheter

INDY ETF ger exponering mot den indiska ekonomin

Publicerad

den

iShares India 50 ETF (INDY ETF) följer ett börsvärdevägt index av 50 blue-chip-företag som handlas på National Stock Exchange of India. iShares India 50 ETF (INDY ETF), som handlas på Nasdaq, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,90 procent.

iShares India 50 ETF (INDY ETF) följer ett börsvärdevägt index av 50 blue-chip-företag som handlas på National Stock Exchange of India. iShares India 50 ETF (INDY ETF), som handlas på Nasdaq, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,90 procent.

INDY Factset Analytics Insight

INDY erövrar indiska aktier med stora bolag genom att följa Nifty 50 Index, ett index som har en koncentrerad portfölj med 50 blue-chip-företag som handlas på Indiens nationella börs. Detta täcker cirka 66% av de indiska företagen efter börsvärde. Indexet använder marknadsvärde och likviditetsskärmar för att identifiera sina beståndsdelar. Utvalda värdepapper viktas sedan efter börsvärde och rekonstitueras halvårsvis. Sammantaget erbjuder INDY ett anständigt, vaniljaktigt intryck av indiska aktier med stora bolag.

Varför INDY?

  1. Exponering mot stora företag i Indien
  2. Tillgång till 50 av de största indiska aktierna i en enda fond
  3. Använd för att uttrycka en enda landsvy

Investeringsmål

iShares India 50 ETF strävar efter att spåra investeringsresultaten för ett index som består av 50 av de största indiska aktierna.

Fondsammanfattning

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för Nifty 50 IndexTM som består av 50 av de största indiska aktierna. Dotterbolaget och fonden kommer tillsammans att investera minst 90 % av fondens tillgångar i de värdepapper som ingår i det underliggande indexet och i investeringar som har ekonomiska egenskaper som är väsentligen identiska med de värdepapper som ingår i det underliggande indexet.

Det underliggande indexet mäter aktieutvecklingen för de 50 främsta företagen genom free float marknadsvärde vars aktier handlas på de indiska värdepappersmarknaderna. Fonden är icke-diversifierad.

Handla INDY ETF

iShares India 50 ETF (INDY ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i INDY ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med iShares India 50 ETF (INDY ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i iShares India 50 ETF (INDY ETF) . Till IGs ETF Screener.

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISIN
RELIANCERELIANCE INDUSTRIES LTDEnergi10.28INE002A01018
HDFCBANKHDFC BANK LTDFinans8.93INE040A01034
INFYINFOSYS LTDInformationsteknologi8.54INE009A01021
ICICIBANKICICI BANK LTDFinans6.87INE090A01021
HDFCHOUSING DEVELOPMENT FINANCE CORPORFinans6.77INE001A01036
TCSTATA CONSULTANCY SERVICES LTDInformationsteknologi4.94INE467B01029
KOTAKBANKKOTAK MAHINDRA BANK LTDFinans3.70INE237A01028
XTSLABLK CSH FND TREASURY SL AGENCYKontanter och/eller Derivat3.38US0669224778
LTLARSEN AND TOUBRO LTDIndustri2.90INE018A01030
HINDUNILVRHINDUSTAN UNILEVER LTDDagligvaror2.75

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

FFGH ETF investerar i hållbara högavkastande företagsobligationer

Publicerad

den

Fidelity Sustainable Global High Yield Bond Paris-Aligned Multifactor UCITS ETF INC-USD (FFGH ETF) investerar i företagsobligationer med fokus på World. ETF:n innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Sub Investment Grade-betyg. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Fidelity Sustainable Global High Yield Bond Paris-Aligned Multifactor UCITS ETF INC-USD (FFGH ETF) investerar i företagsobligationer med fokus på World. ETF:n innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Sub Investment Grade-betyg. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,35 % per år. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). ETFen är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

Fidelity Sustainable Global High Yield Bond Paris-Aligned Multifactor UCITS ETF INC-USD är en aktivt förvaltad ETF.

ETFen investerar i högavkastande företagsobligationer utgivna av företag över hela världen. Titelurvalet baseras på hållbarhetskriterier och grundläggande egenskaper. Betyg: Sub-Investment Grade.

Investeringsmål

Delfondens investeringsmål är att anpassa sig till Parisavtalets långsiktiga mål för global uppvärmning genom att begränsa exponeringen för koldioxidutsläpp i dess portfölj och att uppnå inkomst- och kapitaltillväxt.

Handla FFGH ETF

Fidelity Sustainable Global High Yield Bond Paris-Aligned Multifactor UCITS ETF INC-USD (FFGH ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURFGHY
XETRAEURFFGH
gettexEURFFGH
London Stock ExchangeGBPFHYP
London Stock ExchangeUSDFGHY
SIX Swiss ExchangeUSDFGHY

Fortsätt läsa

Nyheter

XAD2 ETC spårar priset i silver och valutasäkras till euro

Publicerad

den

Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC (XAD2 ETC) investerar i silver. Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,75 % p.a.. ETC replikerar utvecklingen av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC har tillgångar på 116 miljoner euro under förvaltning. ETC är äldre än 5 år och har sin hemvist i Jersey.

Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC (XAD2 ETC) investerar i silver.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,75 % p.a. Denna ETC replikerar utvecklingen av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC har tillgångar på 116 miljoner euro under förvaltning. ETC är äldre än 5 år och har sin hemvist i Jersey.

Investeringsstrategi

Silverspotpriset är priset på silver i amerikanska dollar. Valutasäkrad till euro (EUR).

Handla XAD2 ETC

Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC (XAD2 ETC) är en europeisk börshandlad produkt. Denna ETC handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade produkt.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURXAD2
gettexEURXAD2
Borsa ItalianaEURXAD2
Stuttgart Stock ExchangeEURXAD2
London Stock ExchangeEUROXA2
SIX Swiss ExchangeEURXAD2

Fortsätt läsa

Nyheter

IGWD ETF en globalfond som valutasäkras i brittiska pund

Publicerad

den

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) investerar i aktier med fokus på World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) investerar i aktier med fokus på World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,55 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) har tillgångar på 205 miljoner GBP under förvaltning. IGWD ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför IGWD?

  1. Diversifierad exponering mot utvecklade företag
  2. Direktinvesteringar i ett brett spektrum av industriföretag
  3. Internationell marknadsexponering och exponering utanför GBP säkras tillbaka till GBP månadsvis

Investeringsmål

Fonden strävar efter att spåra resultatet för ett index som består av företag som också säkrar varje valutaexponering i indexet tillbaka till GBP på månadsbasis.

Investeringsstrategi

MSCI World (GBP Hedged)-index spårar aktier från 23 utvecklade länder över hela världen. Valutasäkrad till brittiska pund (GBP).

Handla IGWD ETF

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXIGWD
gettexEUR2B73

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
AAPLAPPLE INCInformation Technology4.58US0378331005USD
MSFTMICROSOFT CORPInformation Technology3.73US5949181045USD
AMZNAMAZON COM INCConsumer Discretionary2.01US0231351067USD
GOOGLALPHABET INC CLASS ACommunication1.38US02079K3059USD
GOOGALPHABET INC CLASS CCommunication1.31US02079K1079USD
TSLATESLA INCConsumer Discretionary1.25US88160R1014USD
UNHUNITEDHEALTH GROUP INCHealth Care0.98US91324P1021USD
JNJJOHNSON & JOHNSONHealth Care0.95US4781601046USD
NVDANVIDIA CORPInformation Technology0.82US67066G1040USD
XOMEXXON MOBIL CORPEnergy0.79US30231G1022USD

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Populära