Följ oss

Nyheter

Hur man handlar med kakao på börsen

Publicerad

den

Kakao handlas genom olika finansiella instrument. I den här guiden kommer vi att förklara hur man handlar med kakao på börsen, de olika instrument som handlare har för att spekulera i priset på kakao, inklusive vilka mäklare som erbjuder relaterade terminer, aktier och derivat.

Kakao handlas genom olika finansiella instrument. I den här guiden kommer vi att förklara hur man handlar med kakao på börsen, de olika instrument som handlare har för att spekulera i priset på kakao, inklusive vilka mäklare som erbjuder relaterade terminer, aktier och derivat.

Varför investerar folk i kakao?

Handlare köper jordbruksråvaror som kakao av olika anledningar, men följande är vanligast: Spekulation Satsa på växande efterfrågansportföljdiversifiering

Den mesta kakaoproduktionen sker i ett fåtal länder i Västafrika. Väder- och lokalpolitik spelar en stor roll för att skapa och lindra utbudsflaskhalsar. Kakaopriserna kan vara mycket volatila. Handlare som vill spekulera i kortsiktiga flaskhalsar i utbudet kan se kakao som en attraktiv vara.

Är kakao en satsning på växande efterfrågan?

Det finns många skäl att förvänta sig att efterfrågan på kakao kommer att växa kraftigt under de kommande åren och decennierna.

Länder på tillväxtmarknader blir rikare och antar västerländska kostvanor. Choklad är en lyxvara som kan få stor efterfrågan när dessa länder blir rikare.

Mörk choklad anses vara en hälsokost. Den är rik på antioxidanter, sänker kolesterolet och skyddar mot cancer. När hälsosamma matvanor blir vanligare över hela världen kan efterfrågan på kakao växa kraftigt.

Västerländsk smak för choklad växer. Oavsett om det är de upplevda hälsofördelarna med mörk choklad eller konsumenternas sötsug, visar chokladkonsumtionen i mogna västerländska ekonomier inga tecken på att avta. Tillväxt i efterfrågan i Europa och Nordamerika kan driva kakaopriserna högre.

Kakao för att diversifiera din portfölj

Råvaror som kakao tillhandahåller portföljdiversifiering till investerare.

De har generellt låg korrelation med andra finansiella tillgångar och erbjuder skydd under inflationsperioder.

Vilka är riskerna med kakaohandel?

Kakaohandlare bör också överväga riskerna med att investera:

Global oro för fetma kan minska efterfrågan. Även om mörk choklad har hälsofördelar, har den också en mycket hög fetthalt. Mjölkchoklad har både höga mängder socker och fett. Styrkan i det brittiska pundet kan sänka kakaopriserna på vissa marknader.

Överutbud av kakao kan pressa priserna. Om västafrikanska kakaoproducerande länder uppnår politisk stabilitet och uppgraderar tillverkningsanläggningar kan kakaoproduktionen öka och priserna falla. Kakao är en flyktig vara som skulle kunna gå lägre utan någon specifik katalysator.

Var kan man handla kakao?

Kakaoinvesterare har flera sätt att investera i råvaran:

Var kan jag handla kakaoterminer? New York Mercantile Exchange (NYMEX), som är en del av Chicago Mercantile Exchange (CME), och Intercontinental Exchange (ICE) erbjuder ett kontrakt på kakao som sätter sig i 10 ton av varan.

CME-kontraktet handlas globalt på CME Globex elektroniska handelsplattform och löper ut månaderna mars, maj, juli, september och december. Hur fungerar Cocoa Futures? Futures är ett derivatinstrument genom vilket investerare gör hävstångssatsningar på råvarupriser. Om priserna sjunker måste handlare sätta in ytterligare marginal för att behålla sina positioner. Vid utgången avvecklas kontrakten ekonomiskt på NYMEX, men fysiskt avvecklade på ICE.

Att investera i terminer kräver en hög nivå av sofistikering eftersom faktorer som lagringskostnader och räntor påverkar prissättningen.

Vad är kakaooptioner på terminer?

Både CME och ICE erbjuder ett optionskontrakt på kakaoterminer. CME-kontrakten är optioner på det fysiskt levererade kakaoterminskontraktet som handlas på CME Europe-börsen. ICE-kontrakten är optioner på dess fysiskt levererade kakaoterminskontrakt.

Optionsköpare betalar ett pris som kallas en premie för att köpa kontrakt. Därför måste optionshandlare ha rätt om storleken och tidpunkten för flytten inom kakaoterminer för att dra nytta av sina affärer.

Vad är Cocoa ETFer?

Dessa finansiella instrument handlas som aktier på börser på samma sätt som aktier gör. Det finns två ETFer som investerar i kakaoterminer:

iPath Dow Jones-UBS Cocoa ETN (NIB)

iPath Bloomberg Cocoa Subindex ETN

Kan jag köpa aktier i kakaoföretag?

Det finns inga renodlade globala offentliga företag som är engagerade i produktion och försäljning av kakao. Vissa chokladtillverkare som Hershey Co. (NYSE: HSY) investerar i kakaoterminer för att kompensera sin risk från högre kakaopriser.

Medan Hershey kanske kan skicka vissa prishöjningar på kakao till konsumenterna, skadar i slutändan högre priser dess vinster.

Hur man handlar med kakao-CFDer?

Ett sätt att handla med kakao är genom att använda ett derivatinstrument med contract-for-difference (CFD). CFDer tillåter investerare att spekulera i priset på kakao. Värdet på en CFD är skillnaden mellan kursen på aktierna vid köptillfället och det aktuella priset.

Många reglerade mäklare erbjuder CFD:er på kakao. Kunder sätter in pengar hos mäklaren, som fungerar som marginal. Fördelen med CFD:er är att handlare kan ha exponering för kakaopriser utan att behöva köpa aktier, ETF:er, terminer eller optioner.

Handla kakao hos CMC Markets

CMC Markets är ett globalt företag med en handelsplattform för onlinetrading av finansiella derivatinstrument, i huvudsak handel med CFD:er på aktier, index, råvaror, ETF, valutor och kryptovalutor. Till CMC Markets.

Handla kakao hos AvaTrade

AvaTrade är en valutahandels- och contract for difference-mäklare med säte i Dublin, Irland. Genom dess handelsplattformar och mobilappar, erbjuder företaget handel på många olika marknader, inklusive valutor, råvaror, aktieindex, aktier, börshandlade fonder, bitcoin samt obligationer. Till AvaTrade .

Handla kakao hos IG

Även IG erbjuder emellertid handel med kakao. Till IGs hemsida.

Expertutlåtanden om kakaohandel

Experter ser skäl till pessimism om kakaopriserna på kort sikt, men de ser också en gynnsam långsiktig bakgrund för råvaran.

Idealiska väderförhållanden i västra Afrika kan leda till ojämna skördar för varan på kort sikt. …väderförhållandena ses förbättras, vilket ger bränsle till försäljningen.

Wilfred Chong, råvaruhandlare, Phillip Futures

Tvivlar några experter på kakaopriset i framtiden?

Andra analytiker pekar på att konsumenternas avtagande efterfrågan är orsaken till svaga priser framöver. Men trots sin oro över utbudet av kakao från vädret, ser Chong en anledning att vara optimistisk om de långsiktiga utsikterna för kakao.

”Det kan finnas ett ökande antal hälsomedvetna individer men det finns också en växande popularitet över hälsofördelarna med kakao och kakao. Sådana trender tar mycket längre tid för att göra en betydande skillnad.”

Wilfred Chong, råvaruhandlare, Phillip Futures

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.