Följ oss

Nyheter

Hur handlas bensin?

Publicerad

den

Bensin innehåller bensen som kan komma in i miljön från spill, läckor, hantering och lagringstankar. Hur handlas bensin?

Bensin är transparent och används främst som bränsle. Det används mest för förbränningsmotorer i motorfordon och andra former av transporter. Bensin innehåller bensen och andra cancerframkallande ämnen som kan komma in i miljön från spill, läckor, hantering och lagringstankar. Hur handlas bensin?

Vad är RBOB?

Bensin är en brandfarlig och farlig vätska som produceras genom förädling av petroleum och råolja. Petroleum ger mer energi till världen än någon annan råvara. USA är den främsta konsumenten av bensin. Majoriteten av råoljan är centraliserad i Persiska viken och finns även runt Mexikanska Golfen och Alaska.

Konsumenter runt om i världen kan ofta betala mer vid pumpen på grund av skatter på bensin. Priserna kan också variera beroende på staten och provinserna du befinner dig i. Att vara ett oljeproducerande land, det vill säga en plats där det inte finns några transportkostnader, garanterar inte alltid billigare priser. Om en naturkatastrof drabbar området där ett raffinaderi är beläget kommer konsumenterna att märka prishopp.

Vad påverkar priset på bensin

Det finns flera faktorer tillsammans som utgör priset på bensin. Cirka 65 % av slutproduktpriset är själva råoljan. Transport- och raffinaderikostnaderna uppgår till cirka 13 % och slutligen, att få den till en station nära dig ger ytterligare 11 %. Priset på bensin prissätts efter kvalitetsklass – vanlig, mellanklass eller premium. Raffinaderier tar mer betalt för bränsle med högre oktantal och det dyraste är premiumkvalitet. Detta beror på att bränsle med en högre oktannivå är mindre benägna att explodera eller antändas under kompression, vilket är viktigt för högpresterande bensinmotorer.

Kostnadskomponenterna för detaljhandeln

Den faktiska kostnaden för råolja. Beroende på var återförsäljarna finns kan affärskostnaderna variera. Till exempel extra kostnader som uppstår är löner, förmåner, försäkringar, lokalkostnader, utrustning etc. Skatter – Omsättningsskatt och lokala och kommunala skatter kan ha en betydande inverkan på bensinpriset. I de flesta länder läggs bränsleskatt på bränslen som används för transporter. Denna skatt anses för de flesta länder som allmänna intäkter för landet. Prisskillnaderna internationellt för bensin speglar till största delen ländernas skattepolitik.

Marknadsföring och distribution. Det mesta av bensin fraktas via pipeline från raffinaderier till förbrukarområden och sedan med tankbil till de faktiska bensinstationerna. Vissa butiker ägs av raffinaderier och andra ägs av oberoende ägare eller företag. Avstånd och restid kan påverka det totala priset.

Raffineringskostnader. Dessa är kostnaderna som förvandlar råolja till bensin, kostnaderna varierar beroende på årstid och stat. Kostnaderna beror på vilken typ av bensin som produceras av den råolja som används och vilken processteknik som finns tillgänglig på den specifika platsen. Dessa kostnader beror också på raffinaderiernas verksamhet, vilket ofta beror på vädret. Om du till exempel tycker att bensinpriset är högre på sommaren beror det på att raffinaderier i Mexikanska golfen kan drabbas av orkaner.

Bensinmarknad

Börsen där bensin handlas på är: NYMEX

Öppettider: 23:00 – 21:59

• Börja handla med så lite som $100 hos AvaTrade

• En rad avancerade anpassningsbara handelsplattformar

• Automatiserad handelsprogramvara för algoritmisk handel, kopieringshandel och social handel

• Använd blankningsalternativet när priserna går ner

Bensinhandel Huvudsakliga frågor

Vad betyder RBOB?

Förkortningen RBOB står för ”Reformulated Gasoline Blendstock for Oxygenate Blending”. Eftersom RBOB-bensin raffineras från råolja finns det en hög korrelation mellan prissättning av råolja och bensinprissättning, men det är också mycket mer inblandat. Bensinraffinaderier är ofta belägna i kustområden, vilket innebär att vädret kan ha en enorm inverkan på bensinpriserna ibland. Också att tänka på är raffinaderimixen, eller hur mycket bensin som raffineras jämfört med andra produkter som eldningsolja. Och beskattningen av bensin, som kan variera kraftigt från en jurisdiktion till en annan, kan också ha stor inverkan på bensinpriserna.

Är det bättre att handla med råolja eller bensin?

Både råolja och bensin kan handlas med vinst, men det finns vissa skillnader på de två marknaderna som kan hjälpa en handlare att avgöra vilken råvara som bäst passar deras egen handelsstil. Till exempel, medan både råolja och bensin kan vara volatila, tenderar bensin att ha högre volatilitet. Dessutom har bensin vissa säsongsmässiga tendenser som inte finns i någon större grad i råolja. Detta kan innebära handel med bensin under sommarmånaderna och orkansäsongen, medan handel med råolja under resten av året.

Vilken är den bästa strategin för handel med bensin?

En av de mest populära och bästa strategierna för handel med bensin är breakout-strategin. Denna strategi letar efter priser som bryter ut ur tekniska prismönster och gör nya toppar eller dalar. Handel med breakout-mönster ser ut att fånga början på framväxande trender, vilket gör dessa affärer mycket lönsamma när de fungerar. Detta gäller särskilt för marknader som trendar starkt, som bensinmarknaden. Populära mönster att handla med denna strategi inkluderar huvud- och axelmönster, vimplar och trianglar.

Registrera dig idag och njut av fördelarna med att handla bensin med en reglerad, prisbelönt mäklare!

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.