Följ oss

Nyheter

Hong Kongs heroiska ETFer

Publicerad

den

Hong Kongs heroiska ETFer

Hong Kongs heroiska ETFer. Hong Kong är ett område i Kina vilket är inkörsporten till världens näst största ekonomi och medlem av den krympande andel länder/områden som har det högsta kreditbetyget AAA. Hongkong är också hem för en aktiemarknad som handlas till sin högsta nivå på tre år. Vi tittar därför närmare på Hong Kongs heroiska ETFer.

Hang Seng handlades något lägre under förra veckan, men med en uppgång på sju procent under de senaste tre månaderna kan Hang Seng, Hong Kongbörsens jämförelseindex förtjäna en liten respit. Denna uppgång har lett till att göra de börshandlade fonder som replikerar Hong Kongbörsens utveckling till vinnare.

iShares MSCI Hongkong ETF

Under det senaste kvartalet har iShares MSCI Hongkong ETF: (NYSEArca EWH), som har cirka 2,3 miljarder USD under förvaltning, stigit med cirka fem procent. Visst det finns andra landsspecifika ETFer som har utvecklats bättre under samma period än vad EWH har gjort, men denna börshandlade fond börjar nu närma sig en nivå, 22 USD, som den inte har varit i närheten av sedan december 2007.

EWH har släpat efter andra internationella ETFer eftersom Hang Seng hade en minst sagt tråkig utveckling under mars i spåren av rädslan för avtagande tillväxt i Kina. En mer sangvinisk utsikt om Kinas ekonomiska tillväxt, prat om stimulanser från Peking och övertygande värderingar – både på fastlandet och i Hongkong – har stärkt EWH och dess rivaler.

9,8 gånger årsvinsten

Hang Seng Index handlas för närvarande 9,8 gånger kommande åresultat, vilket gör Hong Kong Börsen mycket billigare än 16,7 gånger på S & P 500, 17,8 gånger för Japans Nikkei eller 16,0 för NasdaqOMX. Det betyder att aktierna i Hang Seng också är billigare än den genomsnittliga aktien i MSCI Emerging Markets Index. Bland de aktier som handlas till störst rabatt finns sektorerna finans och industri, vilka tillsammans har en andel om 69 procent i EWH.

Investerare som söker ett alternativ index inställning till Hongkong ETFer kan överväga att titta på First Trust Hong Kong AlphaDEX Fund (NYSEArca: FHK). Även om FHK inte är viktad ETF så är denna börshandlade fond tungt viktad mot den finansiella sektorn med 52,5 procent av förmögenheten i denna bransch. Det är hög koncentration till en enda sektor, men FHK reflekterar de rabatter vi ser på Hong Kong börsen med ett P/E-tal under 10 och ett förhållande mellan price och bookvalue på bara 0,98, enligt First Trusts egna uppgifter.

FHK har stigit med cirka 4 proccent den senaste månaden och noteras nu kring rekordnivåer. En betydande andel av kapitalet i FHK är allokerat till finansiella tjänster, och därmed är denna ETF i hög grad exponerad för utvecklingen för byggföretag, en grupp företag som har varit kontroversiell i Hong Kong och Kina. Det är emellertid de aktierna, varav flera återfinns bland de tio största innehaven i FHK, som rusat mest sedan flera kommuner har lättat på restriktionerna för att köpa egna hem i syfte att öka på den ekonomiska aktiviteten. Rädslan för en våg av fallissemang bland landets tungt skuldsatta byggföretag har ännu så länge visat sig ogrundad.

FHK omfattar 40 aktier och har 3 900 000 USD i förvaltat kapital. Förvaltningsavgiften ligger på 0,8 procent per år jämfört med 0,47 procent för EWH.

Hang Seng

Hang Seng

Källa: Stockletter.se

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.