Följ oss

Nyheter

HEWG ETF en valutahedgad satsning på tyska aktier

Publicerad

den

iShares Currency Hedged MSCI Germany ETF (Nasdaq: HEWG ETF) är en amerikansk börshandlad fond. Det är en en valutahedgad satsning på tyska aktier som

iShares Currency Hedged MSCI Germany ETF (Nasdaq: HEWG ETF) är en amerikansk börshandlad fond. Det är en en valutahedgad satsning på tyska aktier som bygger på en annan av iShares ETFer, iShares MSCI Germany ETF (EWG). HEWG spårar ett index över tyska aktier med stora och medelstora medel samtidigt som den helt säkrar sin exponering mot euron i förhållande till US-dollarn. Det betyder att den inte ger europeiska investerare någon valutahedge, minst av allt svenska investerare som byter risken från Euro till USD. HEWG kommer med en förvaltningskostnad på 0,53 procent. Det är en utdelande ETF som äger aktier i cirka 60 olika företag.

HEWG Factset Analytics Insight

HEWG är en fondfond som representerar en valutasäkrad version av MSCI Germany Index. Det innehåller specifikt EWG, en fond som ger exponering mot stora och medelstora segment på den tyska aktiemarknaden, tillsammans med valutaterminer för att mildra riskerna i eurons valutafluktuationer i förhållande till US-dollar. Genom att använda denna säkringsstrategi säljer index EUR terminskontrakt till en månads terminskurs. Fonden exkluderar småföretag som utgör en mindre del av den totala marknaden. Genom att neutralisera exponeringen mot euron i förhållande till dollarn kan investerare förvänta sig en renare exponering mot tyska aktier. Sammantaget får HEWG den aktieexponering som EWG ger utan vinster eller förluster från euron. Säkringen återställs varje månad och indexet balanseras kvartalsvis.

Varför HEWG?

  1. Försöker att minska Eurons inverkan på en allokering i tyska aktier
  2. Kombinera enkelt HEWG med sin oavgränsade version (EWG) för att skräddarsy valutarisken samtidigt som du behåller en konsekvent aktieexponering
  3. Utnyttja skalan för EWG som kan hjälpa till att minimera handelskostnader

Investeringsmål

IShares Currency Hedged MSCI Germany ETF strävar efter att spåra investeringsresultaten för ett index bestående av tyska aktier med stora och medelstora kapital samtidigt som exponeringen för svängningar mellan euron och US-dollarn minskas.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för MSCI Germany 100% Hedged to USD Index. Fonden kommer i allmänhet att investera minst 80% av sina tillgångar i komponentens värdepapper (inklusive indirekta investeringar genom den underliggande fonden) och andra instrument i det underliggande indexet och i investeringar som har ekonomiska egenskaper som är väsentligen identiska med komponentens värdepapper i den underliggande fonden. Indexet består huvudsakligen av aktier som handlas på Frankfurtbörsen med valutarisken i värdepapper som ingår i det underliggande indexet som säkras till amerikanska dollar varje månad.

Handla HEWG

iShares Currency Hedged MSCI Germany ETF (Nasdaq: HEWG ETF) är en börshandlad fond som handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)
EWGISHARES MSCI GERMANY ETFFinans99.64
USDUSD CASHKontanter och/eller derivat1.61
EUREUR/USDKontanter och/eller derivat0.07
XTSLABLK CSH FND TREASURY SL AGENCYKontanter och/eller derivat0.05
EUREUR/USDKontanter och/eller derivat0.03
EUREUR/USDKontanter och/eller derivat0.03
EUREUR/USDKontanter och/eller derivat0.01
EUREUR/USDKontanter och/eller derivat0.00
EUREUR/USDKontanter och/eller derivat0.00
EUREUR/USDKontanter och/eller derivat0.00

Innehaven kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *