Följ oss

Nyheter

Har du testat att handla ETFer genom Degiro?

Publicerad

den

Har du testat att handla ETFer genom Degiro?

Internetmäklaren DEGIRO startade redan 2009 i Holland, och 2013 lanserades det som är grunden till dagens handelsplattform. Hos DEGIRO kan du inte bara handla holländska aktier, utan du får tillgång till inte mindre än 50 olika börser världen över. Du har därför ett stort utbud aktier, men du kan också handla ETFer genom Degiro. Företaget har också andra börshandlade produkter att välja mellan. Ett exempel på produkter som du kan hitta hos DEGIRO är Leverage Shares single stock ETPs.

Redan från start var syftet att tillhandahålla en modern, innovativ och nytänkande plattform skulle kunna erbjuda privata investerare samma placeringsmöjligheter som för företag, banker och andra institutionella aktörer. Med DEGIRO får du tillgång till över 50 börser och reglerade marknadsplatser i drygt 30 länder världen över. Dessutom med ett courtage som i många fall kraftigt understiger de hos många konkurrerande mäklare. DEGIRO snabbt vuxit en hel del i popularitet de senaste åren. Självklart finns sajten på svenska.

Svensk sajt med tydlig layout

Det första intrycket är viktigt, och det har DEGIRO förstått. Denna mäklare tillhandahåller en plattform med tydlig layout, ett bra gränssnitt som är informativ kring vad DEGIRO erbjuder. Självklart finns allt på svenska. Visserligen fungerar engelska bra i både Sverige och större delen av Europa men det går inte att sticka under stol med att de flesta föredrar att arbeta med en aktör som har en svensk sida.

Med 50 börser så finns det mesta att handla

Du kan handla såväl aktier, fonder, derivat och ETFer genom DEGIRO. Utbudet är minst sagt generöst. Bolaget har i dag möjlighet att erbjuda handel på 50 börser världen över. DEGIRO erbjuder handel på de nordiska börserna, börserna i Nordamerika och Tyskland, precis som sina svenska konkurrenter. En stor konkurrensfördel är att DEGIRO dessutom erbjuder handel på London Stock Exchange, något som annars är en handelsplats som är svår för svenska investerare att få tillgång till. Eftersom det finns en mycket stor marknad för ETFer i London är detta en fördel för den som handlar börshandlade fonder. Utöver detta går det att handla på mer ”udda” marknader som Grekland, Australien och Ungern.

Det går dessutom att öppna Investeringssparkonto hos DEGIRO, något som många svenska investerare efterfrågar.

Enkel handelsplattform för såväl dator, surfplatta och mobil

DEGIRO erbjuder trading och investeringar på en plattform i egen regi, helt nätbaserat. Plattformen har en tydlig översikt där historik, saldo och öppna ordrar, och grafer kan givetvis anpassas efter användarens egna önskemål.

Erbjuder både ISK och traditionella depåer

Hos DEGIRO kan du välja mellan ett Investeringssparkonto, något som ofta är mer förmånligt skattemässigt och dessutom betydligt enklare vid deklaration, eller en traditionell aktiedepå. Det går självklart att öppna ett eller flera konton av vardera typ.

Det går även att handla aktier och derivat hos DEGIRO. I dag finns möjligheten att handla på 50 olika börser i 30 länder genom Degiro.

Investeringar involverar risker för förluster.