Följ oss

Nyheter

HANS-GINS Tech Megatrend Equal Weight vinner SFDR Artikel 8-status

Publicerad

den

Förra månaden uppnådde HANS-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETF (T3KE) artikel 8 SFDR-status, på grund av sitt mål att ha en positiv inverkan på miljön och samhället. T3KE strävar efter att ge exponering för de disruptiva teknikföretagen i "Industry 4.0" som förändrar världen genom globala megatrender.

Förra månaden uppnådde HANS-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETF (T3KE) artikel 8 SFDR-status, på grund av sitt mål att ha en positiv inverkan på miljön och samhället. T3KE strävar efter att ge exponering för de disruptiva teknikföretagen i ”Industry 4.0” som förändrar världen genom globala megatrender.

T3KE Subteman
Blockchain
Robotics & Automation
Genomics
Cybersecurity
Future Cars
Digital Entertainment
Cloud Computing
Social Media

T3KE tillämpar också en likaviktsmetodik som viktar alla dess underteman lika för att säkerställa att den fångar tillväxt var den än sker. Det betyder också att mega-cap FAANG tech-aktier inte dominerar portföljen.

Det har gått drygt ett år sedan Europe’s Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) infördes. Sedan den 10 mars 2021 har fonder som är tillgängliga för investerare i EU klassificerats som artikel 6, 8 eller 9, baserat på deras hållbarhetsmål.

Vanliga UCITS-fonder får en artikel 6-betyg medan artikel 8 är för så kallade ”ljusgröna” fonder som uppvisar hållbara egenskaper. Toppbetyget, artikel 9, är för fonder som strävar efter att aktivt minska koldioxidutsläppen.

T3Kes klassificeras som artikel 8 och två klassificerade som artikel 9 enligt Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR). Detta motsvarar cirka 70 procent av HANetf UCITS-fonder efter antal produkter. Detta kan jämföras med 28 procent inom EUs fondindustri, enligt Morningstar.

Utöver detta är både iClima Global Decarbonisation Enablers UCITS ETF (ECLM) och iClima Smart Energy UCITS ETF (DGEN) artikel 9. Företag i CLMA-portföljen är de som direkt möjliggör CO2-undvikande. Samtidigt ger DGEN exponering för företag som möjliggör utveckling av distribuerad energiproduktion.

HANetf’s SFDR Article 9 ETFsKortnamn
iClima Global Decarbonisation Enablers UCITS ETFECLM
iClima Smart Energy UCITS ETFDGEN

HANetfs artikel 8-fonder har flera angreppssätt för hållbarhet. Detta inkluderar bäst i klassen screening, uteslutningar/negativ screening och främjande av hållbara investeringsegenskaper. HANetfs Artikel 8 ETFer har en rad strategier inklusive ESG-klassade guldgruvarbetare, ESG-screenad e-handel/teknik, aktivt förvaltade globala aktier och förnybar/ren energi, bland annat.

HANetf’s SFDR Article 8 ETFerKortnamn
HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF5XYE
HAN-GINS Indxx Healthcare Megatrend Equal Weight UCITS ETFW311
Saturna Al-Kawthar Global Focused Equity UCITS ETFASWE
Digital Infrastructure and Connectivity UCITS ETFDIGI
Global Online Retail UCITS ETFIB0Y
Solar Energy UCITS ETFTANN
Fischer Sports Betting & iGaming UCITS ETFBETS
AuAg ESG Gold Mining UCITS ETFZSG0
Cleaner Living ESG-S UCITS ETFDTOX
HANetf S&P Global Clean Energy Select HANzero™ UCITS ETFZER0
Saturna Sustainable ESG Equity HANzero™ UCITS ETFASWN
Purpose Enterprise Software ESG-S UCITS ETFSOFT
FMQQ Next Frontier Internet & Ecommerce ESG-S UCITS ETFFMQQ
HAN-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETFT3KE
Electric Vehicle Charging Infrastructure UCITS ETFELEC

Utöver detta strävar HANetf efter att neutralisera koldioxidutsläpp genom sitt HANzero™-system. HANzero™, i samarbete med South Pole, ger europeiska investerare möjlighet att neutralisera koldioxidutsläppen från sina investeringar. För fonder som använder HANzero™ används en del av totalkostnadskvoten (TER) för att direkt neutralisera portföljens koldioxidutsläpp genom projekt som Topaiyo Forest Conservation i Papua Nya Guinea och Musi River Hydro Plant i Sumatra, Indonesien.

Detta började med HANetf S&P Global Clean Energy Select HANzero™ UCITS ETF (ZER0), som var Europas första koldioxidkompenserade börshandlade fond. Utöver detta kan investerare också få tillgång till Saturna Sustainable ESG Equity HANzero™ UCITS ETF (ASWN), en aktivt förvaltad ETF som ger tillgång till långsiktig kapitaltillväxt genom företag med robusta ESG-policyer.

HANzero ETFerKortnamn
HANetf S&P Global Clean Energy Select HANzero™ UCITS ETFZER0
Saturna Sustainable ESG Equity HANzero™ UCITS ETFASWN

Manooj Mistry, HANetfs Chief Operating Officer, hade detta att säga: ”HANetf tror mycket på att tillhandahålla ESG-lösningar till investerare. Världen håller på att vakna upp till farorna från klimatförändringar samt sociala frågor och förvaltningsfrågor och investerare är mycket del av det. Vi är glada över att ha ett så stort antal fonder som klassificeras som artikel 8 eller 9 enligt SFDR och vi kommer att fortsätta att arbeta med våra fondpartners, där så är lämpligt, för att upprätthålla och förbättra ESG-uppgifterna för våra ETF:er.

”Men som en banbrytande ETF-emittent gör vi också mycket mer för att öka fondernas gröna meriter, oavsett om det är genom HANzero™ eller genom att skapa fonder med nya och innovativa metoder för gröna investeringar. Investerare kan också investera i SparkChange Physical Carbon EUA ETC (CO2), den första europeiska ETC som förhindrar utsläpp genom att undanhålla koldioxidutsläpp (EUA) från förorenare, eller i The Royal Mint Physical Gold ETC (RM8U), som delvis backas upp av återvunnet guldtackor som är 100 % i överensstämmelse med LBMA:s 2019 riktlinjer för ansvarsfulla inköp.”

Som en white label-plattform har HANetf inte en ”one size fits all”-strategi. Istället har HANetf arbetat med var och en av sina partners för att granska hållbarhetsegenskaperna för varje produkt från fall till fall. Därför har HANetf vissa produkter som kommer att ha ett hållbart mål och andra som inte har det. Detta speglar mångfalden av partners vi arbetar med och mångfalden i det produktsortiment vi erbjuder.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.