Följ oss

Nyheter

HANetf stärker närvaron i Mexiko och listar mer än ett dussin nya fonder

Publicerad

den

HANetf, Europas första ”white label” UCITS ETF-emittent med full service, stärker närvaron i Mexiko och listar mer än ett dussin nya fonder. Företaget har listat 16 ETFer på Bolsa Mexicana de Valores (BMV) den 15 mars 2022.

HANetf, Europas första ”white label” UCITS ETF-emittent med full service, stärker närvaron i Mexiko och listar mer än ett dussin nya fonder. Företaget har listat 16 ETFer på Bolsa Mexicana de Valores (BMV) den 15 mars 2022.

Bland de 16 ETFerna är Procure Space UCITS ETF (YODA), den första rymdekonomiska ETF:n i ett UCITS-omslag. Listan är också den mycket populära EMQQ Emerging Markets Internet & Ecommerce UCITS ETF (EMQQ), som investerar i e-handels- och tekniska plattformar på tillväxtmarknader. Den ex-Kina versionen av denna ETF är också noterad, FMQQ Next Frontier Internet & Ecommerce ESG-S UCITS ETF (FMQQ). En av de ledande beståndsdelarna i båda dessa ETFer är Mercado Libre som representerar 4,6 procent2 i den förra och 10,1 procent i den senare.

En annan notering är ETC Group Digital Assets & Blockchain Equity UCITS ETF (KOIN), som fokuserar på företag inom kryptovaluta- och blockkedjeekosystemet. Denna fond har en hög korrelation med Bitcoin och används därför av många investerare för proxyexponering mot kryptovaluta och blockkedjerelaterade företag. Andra börsnoteringar av ETFer inkluderar: ESG-kontrollerade guldgruvarbetare, distribuerad energi, 5g-infrastruktur, cloud computing, renare boende, flygbolag, resor och fritid, onlinespel och förnybar energi.

Flera av dessa UCITS ETF:er har syster 40 Act ETF-versioner listade i Nordamerika. Dessa korsnoteringar kommer nu att ge mexikanska investerare tillgång till dessa strategier i ett UCITS ETF-omslag. UCITS-omslaget har blivit alltmer gynnat av mexikanska och latinamerikanska investerare på grund av erkännandet av dess robusta reglerings- och styrningsstruktur. Efterfrågan tros också öka på UCITS-produkter i Mexiko på grund av den förmånliga skattebehandlingen av UCITS jämfört med alternativa omslag.

Listningarna markerar en del av den fortsatta expansionen av HANetf till den mexikanska marknaden. Tidigare i år tillkännagav HANetf att de hade samarbetat med den mexikanska mäklaren Casa de Bolsa Finamex, SAB de CV ’Finamex’, för att gemensamt utveckla en UCITS ETF. ETFen kommer att noteras på börser i Europa och på Bolsa Mexicana de Valores (BMV) under första halvåret 2022.

HANetf är en oberoende leverantör av UCITS ETFer, som arbetar med kapitalförvaltare och entreprenöriella företag för att tillhandahålla differentierade, moderna och innovativa produkter till europeiska ETF-investerare. HANetf har gett ut över 30 tematiska, krypto- och realtillgångsutbytesprodukter över hela Europa under de senaste 3 åren för partners i USA, Kanada, Storbritannien, Europa, Mellanöstern och nu Mexiko. HANetfs utbud av tematiska ETFer är det mest omfattande i Europa.

HANetf produkter listade på Bolsa Mexicana de Valores:Kortnamn:
HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETFSKYY
HAN-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETFITEK
HAN-GINS Indxx Healthcare Megatrend Equal Weight UCITS ETFWELL
Digital Infrastructure and Connectivity UCITS ETFDIGI
iClima Global Decarbonisation Enablers UCITS ETFCLMA
Global Online Retail UCITS ETFIBUY
iClima Smart Energy UCITS ETFDGEN
Solar Energy UCITS ETFTANN
Fischer Sports Betting & iGaming UCITS ETFBETS
Procure Space UCITS ETFYODA
Airlines, Hotels and Cruise Lines UCITS ETFTRYP
AuAg ESG Gold Mining UCITS ETFESGO
ETC Group Digital Assets and Blockchain Equity UCITS ETFKOIN
Cleaner Living ESG-S UCITS ETFDTOX
EMQQ Emerging Markets Internet & Ecommerce UCITS ETFEMQQ
FMQQ Next Frontier Internet & Ecommerce ESG-S UCITS ETFFMQQ

Hector McNeil, co-VD och medgrundare av HANetf kommenterar: ”Vi är glada över att lista våra produkter på Bolsa Mexicana de Valores (BMW). Mexikanska investerare vill i allt högre grad använda UCITS-omslaget när det kommer till ETFer. HANetf är Europas mest omfattande leverantör av tematiska ETFer, och genom att notera dessa på Bolsa Mexicana de Valores ger vi mexikanska investerare enklare tillgång till dessa innovativa, megatrendande och störande teman, vare sig det är blockchain, avancerad teknologi, resor och fritid eller rymdekonomin .”

HANetf listar också sitt produktsortiment på Londonbörsen, Borsa Italiana, Euronext, SIX Swiss Exchange och Deutsche Borse samt passporterade till Benelux, Norden, Polen och Spanien.

Handla HANetfs ETFer

HANetfs ETFer finns i dag upptagna till handel på en rad olika börser i Europa, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.