Följ oss

Nyheter

HANetf rekryterar ny försäljningsdirektör till Benelux från Lyxor ETF

Publicerad

den

HANetf, Europas första "white label" UCITS ETF-emittent med full service, är glada över att kunna meddela att HANetf rekryterar den erfarne ETF-veteranen Robin Kooijman har utsetts till chef för Benelux ETF-försäljning. Han tar över efter Rick van Leeuwen, direktör, Benelux Sales.

HANetf, Europas första ”white label” UCITS ETF-emittent med full service, är glada över att kunna meddela att HANetf rekryterar den erfarne ETF-veteranen Robin Kooijman har utsetts till chef för Benelux ETF-försäljning. Han tar över efter Rick van Leeuwen, direktör, Benelux Sales.

Robin kommer att ansvara för att utöka Benelux försäljningskapacitet över hela HANetf-sortimentet av tematiska, råvaru-, krypto-, koldioxidkompenserande och aktiva ETF-produkter.

Innan han började på HANetf var Robin Director of Intuitional ETF Sales på Lyxor. Han ledde, förvaltade och utvecklade Lyxors ETF-verksamhet i Nederländerna och Belgien över alla kanaler (mellanhänder och tillgångsägare).

Robin har även arbetat med Nyenburgh Holding B.V. ETF Market Maker, Euroclear SA/NV Amsterdam och IntesaSanPaolo Group London. Han började sin karriär på Fortis Group MeesPierson Securities i London och Amsterdam.

Simon Dale, försäljningschef för HANetf, kommenterar utnämningen: ”Vi har sett en betydande tillväxt i vår ETF-verksamhet i år och att HANetf rekryterar Robin kommer att göra det möjligt för oss att utöka vårt kundengagemang på Benelux-marknaderna, där vi ser ytterligare potential för vår tillväxt. Rick lade en fantastisk grund som Robin kommer att bygga på och det är fantastiskt att ha någon med över 13 års erfarenhet av ETF:er som redan är ett mycket erfaret team.

HANetf erbjuder ett unikt tillvägagångssätt för att hjälpa kapitalförvaltare med fantastiska immateriella rättigheter att lansera ETF:er snabbt och kostnadseffektivt. Vi tar hand om det juridiska, efterlevnaden, operativa, kapitalmarknaden, marknadsföringen och distributionen för vår partner och Robin kommer avsevärt att tillföra vår effektivitet av det senare.

HANetf har lanserat tolv nya tematiska ETF:er 2021, inklusive Europas första rymd-ETF, flygbolags-ETF, mjukvaru-ETF och en mängd ETF:er för ren energi inklusive Europas första renspelade solenergi-ETF och distribuerad förnybar energi-ETF. HANetfs förvaltade tillgångar har vuxit från 681 miljoner USD till 2,90 miljarder USD under de senaste 12 månaderna.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.