Följ oss

Nyheter

HANetf rapporterar 97 procents ökning av AUM i sina tematiska fonder

Publicerad

den

ETF white labeling-företaget HANetf har meddelat att tillgångar under förvaltning i sitt utbud av tematiska ETF:er ökade med nästan 1,1 miljarder USD 2021, för att nå 2,227 miljarder USD - en ökning av AUM med 97 procent.

ETF white labeling-företaget HANetf har meddelat att tillgångar under förvaltning i sitt utbud av tematiska ETF:er ökade med nästan 1,1 miljarder USD 2021, för att nå 2,227 miljarder USD – en ökning av AUM med 97 procent.

Förra året lanserade HANetf 11 nya tematiska ETFer och erbjuder nu totalt 25 börshandlade fonder, vilket företaget skriver är det mest omfattande utbudet av alla leverantörer i Europa.

Företaget skriver att det har många fler liknande produkter i sin tematiska pipeline och fortsätter sin tradition av att ge ut många europeiska nybörjare. HANetfs tematiska europeiska nybörjare har inkluderat e-handel, molnteknik, medicinsk cannabis, solenergi, resor, renare boende, 5g-infrastruktur, rymdindustri och mjukvara.

År 2021 ökade globalt tillgångar i tematiska ETFer med 19,7 procent, från 365 miljarder USD i slutet av 2020 till 437 miljarder USD. Förra året såg tematiska ETFer nettoinflöden på 80,54 miljarder USD, vilket var det näst högsta någonsin.

Enligt en ny studie gjord av PwC kommer tematiska ETFer att bli det snabbast växande området på den europeiska marknaden under de kommande tre åren. Studien, som baserades på intervjuer med 60 chefer från ETF-emittenter, tjänsteleverantörer, market makers och kapitalförvaltare, fann att 82 procent av de europeiska respondenterna sa att de förväntar sig att tematiska ETFr kommer att vara det största tillväxtområdet under de kommande tre åren, jämfört med 68 procent som sa detta 2020.

Hector McNeil, co-VD för HANetf, säger: ”Tematisk investering som koncept har funnits sedan början av finansmarknaderna. Men under de senaste åren har det exploderat i popularitet och har snabbt blivit ett populärt sätt för investerare att få exponering för megatrender som förändrar världen.

”Tidigare kan många ETF-investerare ha använt sektorbaserade ETF:er för att få bred exponering för ett tema. Sektorerna för Global Industry Classification Standard (GICS) är dock ofta olämpliga för att komma åt nya, framväxande teman. Ta e-handel – många online-återförsäljare kommer att klassificeras som antingen konsumentgodkända eller konsumentvaror. En ETF som spårar en av dessa sektorer kommer att misslyckas med att ge dig riktad e-handelsexponering och i stället lämna dig hög exponering mot många aktier som inte är en del av temat.

”Tematiska ETF:er har gett investerare en lösning genom att knyta ihop aktier från olika sektorer. Detta ger mycket mer riktad exponering på ett sätt som tidigare sektorbaserade tillvägagångssätt inte kunde. HANetf är en pionjär ledd av ETF-pionjärer. Vi har det överlägset största utbudet av tematiska ETFer i Europa och omedelbara planer på många fler. Innovation är kärnan i vår verksamhet och vi vill att investerare automatiskt ska tänka på HANetf när de tänker på tematik.”

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.