Följ oss

Nyheter

HANetf lanserar fem nya krypto ETPer på Xetra

Publicerad

den

Emittenten av världens mest omsatta Bitcoin ETP lanserade tillsammans med HANetf fem nya krypto-ETPer på Xetra denna vecka

Emittenten av världens mest omsatta Bitcoin ETP lanserade tillsammans med HANetf fem nya krypto-ETPer på Xetra denna vecka

DOTetc – ETC Group Physical Polkadot (PLKA)

XLMetc – ETC Group Physical Stellar (STLR)

XTZetc – ETC Group Physical Tezos (EXTZ)

SOLetc – ETC Group Physical Solana (ESOL)

ADAetc – ETC Group Physical Cardano (RDAN)

ETC Group, specialistleverantören av digitala tillgångsstödda värdepapper av institutionell kvalitet, är glada att kunna meddela att de idag har lanserat fem nya börshandlade krypto-ETPer på Deutsche Börse XETRA.

ETC:erna kommer att utfärdas av ETC Group för primära EUR- och USD-noteringar och marknadsföras och distribueras av HANetf.

ETCerna ger investerare betydande fördelar jämfört med direktinvesteringar i digitala tillgångar, inklusive:

Enkel handel, utan att någon digital plånbok krävs

Investerare kan köpa och sälja dessa ETPer som vilken aktie eller ETF som helst genom sin vanliga mäklare eller bank. Inget nytt konto behövs, produkterna har en ticker och ISIN och kan läggas till en investerares konventionella aktieportfölj.

Förvaring av tillgångar av institutionell kvalitet

Den underliggande digitala tillgången förvaras i kylförvaring hos en reglerad förvaringsinstitut, och alla tillgångar är säkrade av en oberoende förvaltare, vilket eliminerar risken för emittentens fallissemang, en vanlig egenskap för fysiska ETC-strukturer.

100 % fysiskt uppbackad & fysisk inlösen

Investerare har lagligen rätt till den underliggande digitala tillgången och kan lösa in ETC för kryptovalutan, alternativt till att sälja på börs, vilket ger ren exponering mot det underliggande.

Reglerad och noterad på större börser

ETC:s primära notering är utgiven i Tyskland under tysk myndighetstillsyn och är på XETRA, den största ETF-börsen i Europa.

ETC Group har banat väg för den digitala kapitalförvaltningsbranschen genom att tillhandahålla institutionell kvalitet, 100 % säkrade digitala tillgångsstödda värdepapper. De nya kryptovalutorna ansluter sig till dess svit av institutionell-grade kryptobörshandlade produkter inklusive:

• BTCetc – ETC Group Physical Bitcoin (BTCE)

• ETHetc – ETC Group Physical Ethereum (ZETH)

• LTCetc – ETC Group Physical Litecoin (ELTC)

• BTHetc – ETC Group Physical Bitcoin Cash (BTCH)

Med en tysk hemvist emittent var dess Bitcoin-produkt, BTCetc– ETC Group Physical Bitcoin (Ticker: BTCE), den första kryptoprodukten som rensades centralt när den noterades på XETRA. ETC Group var också det första företaget att göra sin ledande Bitcoin ETC koldioxidneutral, och lanserade sitt initiativ i juni 2021. Tack vare sin marknadsledande likviditet blev BTCE nyligen den underliggande produkten av Europas första Futures-kontrakt som tillkännagavs av Eurex , Europas största derivatbörs.

Under de första 11 månaderna 2021 hade BTCE en orderboksomsättning på över 8 miljarder USD och var XETRAs mest omsatta Bitcoin-börshandlade produkt hittills 2021. BTCE var också den näst mest omsatta produkten inom hela ETF & ETP-segmentet på Deutsche Börse XETRA, överträffar även några av de mest omsatta och populära Blue Chip ETerna. Dess tillgångar ökade från 89 miljoner dollar i oktober 2020 till över 1,7 miljarder dollar i november 2021.

De fem XETRA-listade krypto-ETC:erna betonar ETC Groups ledarskap inom krypto-ETC-innovation och produktutvecklingsmetod baserat på vad investerare efterfrågar.

Handla ETC Groups nya krypto-ETPer

Samtliga ETC Groups krypto-ETPer noteras på den tyska börsen Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i ETC Groups krypto-ETPer genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *