Nyheter

HANetf lanserar Europas första ESG-screenade fond för Indiens Internet & e-handel

Publicerad

den

HANetf, Europas första och enda oberoende UCITS ETF och ETC-plattform och ledande leverantör av ETPer för digitala tillgångar, är glada över att tillkännage den kommande lanseringen av INQQ India Internet & Ecommerce ESG-S UCITS ETF (ticker: INQQ). Det är Europas första ESG-screenade fond för Indiens Internet & e-handel.

INQQ är designat för att erbjuda investerare riktad exponering för Indiens snabba digitalisering. Nu världens folkrikaste land, Indien hyllas ofta som det ”nya Kina” och har fångat global uppmärksamhet med sina anmärkningsvärda ekonomiska tillväxttakt – IMF förväntar sig att landets ekonomi kommer att växa med 6% i år och vara den snabbast växande ekonomin både 2023 och 2024.

Trots några utmanande år för investerare på tillväxtmarknader har Indiens ekonomiska tillväxt översatts till avkastning på aktiemarknaden – under de senaste 5 åren har Indiens BSE SENSEX avkastat 93 % jämfört med S&P 500:s 58 %.

Detta har delvis drivits av expansionen av Indiens medelklass, som har vuxit till att omfatta 400 miljoner nya människor under de senaste 15 åren, vilket banat väg för en ny generation konsumenter med ökad köpkraft.

Samtidigt har landets digitala infrastruktur expanderat avsevärt, med över 98 % av landets stora befolkning som har tillgång till 4G. Detta, tillsammans med konsumenternas ökade köpkraft, har översatts till 7 miljoner nya smartphoneanvändare per månad. Indiens internetekonomi är nu redo att växa ur landets bredare BNP.

INQQ strävar efter att fånga denna konsumentledda digitala revolution. Det kommer att spåra INQQ The India Internet & Ecommerce ESG Screened Index (INQQETF), som är ESG-screenat och har 100 % exponering mot indiska företag. Innehav kontrolleras för att säkerställa att minst 50 % av deras intäkter kommer från internet och/eller e-handel. Med tanke på att många indiska företag är svåra att hitta om de är listade lokalt, kommer INQQ att erbjuda investerare riktad exponering för Indiens digitalisering.

HANetf och EMQQ Global samarbetade tidigare för att lansera EMQQ Emerging Markets Internet & Ecommerce UCITS ETF (EMQQ) under 2018, vilket ger exponering för tillväxten av onlinekonsumtion i utvecklingsvärlden. Både EMQQ och INQQ har USA-noterade syster-ETFer, med cirka 470 miljoner USD AUM sammanlagt. UCITS-versionen av EMQQ är för närvarande på $170m AUM. HANetf har nu konverterat över 10 USA-noterade ETFer till irländskt hemvist UCITS ETF via white-label-plattformen.

Kevin Carter, grundare och Chief Investment Officer för EMQQ Global, kommenterar:”Vi är glada över att ge INQQ till UCITS-investerare med HANetf. Medan utvecklade länder har upplevt lyxen med internet i decennier, har över en miljard konsumenter i Indien bara börjat gå online. Detta blomstrande konsumentmomentum, tillsammans med landets starka engagemang för att skala fysisk och digital infrastruktur under de kommande åren skapar en övertygande tillväxtmöjlighet. Vi tror att den indiska internetinvesteringsberättelsen inte kan och bör ignoreras. INQQ kommer att tillåta investerare att utnyttja grunden för denna tillväxt. drivs av den smartphone-aktiverade digitala konsumenten.”

Hector McNeil, medgrundare och co-VD för HANetf kommenterar:”Vi är mycket glada över att lansera INQQ India Internet & Ecommerce ESG-S UCITS ETF (ticker: INQQ) med EMQQ Global. Indiens framträdande plats i den globala ekonomin har blivit omöjlig att förbise. Optimismen kring dess ekonomi är på uppgång, med många blickar Indien som destination för ”Kina plus ett”-diversifieringsstrategier, som lyfter fram nationens växande betydelse i den globala ekonomin. Men den verkliga möjligheten i Indien, tror vi, är digital konsumtion. INQQ ETF kommer att ge investerare ett sätt att fånga upp Detta spännande segment av den indiska marknaden. Många bredare index inkluderar statligt ägda företag som historiskt sett har hämmat tillväxten medan e-handelsföretag tenderar att vara entreprenörsdrivna.”

Handla INQQ ETF

India Internet & Ecommerce ESG-S UCITS ETF (INQQ ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version