Nyheter

HANetf byter namn på sin fond för resor och utökar indexet

Publicerad

den

HANetf, Europas första oberoende white-label ETF och ETC-plattform, och ledande leverantör av tematiska ETF:er, och krypto- och råvaru-ETC:er, meddelar att dess tematiska fond för resor har bytt namn till The Travel UCITS ETF (7RIP) och nu ingår onlinebokningsföretag i dess index.

Indexet strävar efter att spåra utvecklingen av aktier från företag som är engagerade i resebranschen över fyra olika kategorier: flygbolag, hotellföretag, kryssningsföretag eller resebyråer/förlagsföretag.

Tillägget av resebyråer är betydande eftersom de utgör ett viktigt segment av rese- och turismbranschen (T&T), med intäkter på 517 miljarder USD eller över 8 % av de totala T&T-intäkterna 2019, en mindre andel än antingen flygbolag eller hotell, men mer än kryssningsindustrin.[1]

Resebyråer, liksom resten av resebranschen, drabbades hårt av pandemin och hade ännu inte återhämtat sig helt. Globala resebyråintäkter, inklusive både fysiska och online-resebyråer, var uppskattningsvis 329 miljarder USD 2021.[2] Trots den snabba tillväxten av onlineresebyråsegmentet (OTA) genererade fysiska byråer fortfarande över 88 % av de totala resebyråintäkterna 2021, vilket understryker den potentiella tillväxten framåt.

Viktiga faktorer som driver återhämtningen och den eventuella förnyade tillväxten av resebyråbranschen inkluderar: trender i övergripande reseutgifter, ändrade konsumentpreferenser och förändringar i resebyråernas affärsmodeller. I slutet av 2022 såg de globala reseutgifterna ut att återhämta sig till nivåer före pandemi till 2024.

Genom att införliva resebyråer i sina indexbeståndsdelar hoppas The Travel UCITS ETF kunna positionera sig för att dra nytta av den uppåtgående trenden i reseutgifter.

Hector McNeil, med-VD och medgrundare av HANetf, kommenterar: ”Vi är glada över att se Travel UCITS ETF införliva onlinebokningsföretag i sina innehav. Resenärer har blivit mer informerade, mer bemyndigade och bättre kunna organisera sina resor självständigt än tidigare generationer av resenärer, en trend som har underblåst tillväxten av onlineresebyråer. Vi tror därför att onlineresebyråer är ett bra komplement till vår tematiska rese-ETF. På HANetf utvärderar vi alltid vårt tematiska ETF-sortiment för att säkerställa att de fångar det avsedda temat på bästa möjliga sätt.”

Handla 7RIP ETF

The Travel UCITS ETF (7RIP ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version