Följ oss

Nyheter

HANetf byter namn på sin fond för resor och utökar indexet

Publicerad

den

HANetf, Europas första oberoende white-label ETF och ETC-plattform, och ledande leverantör av tematiska ETF:er, och krypto- och råvaru-ETC:er, meddelar att dess tematiska fond för resor har bytt namn till The Travel UCITS ETF (7RIP) och nu ingår onlinebokningsföretag i dess index.

HANetf, Europas första oberoende white-label ETF och ETC-plattform, och ledande leverantör av tematiska ETF:er, och krypto- och råvaru-ETC:er, meddelar att dess tematiska fond för resor har bytt namn till The Travel UCITS ETF (7RIP) och nu ingår onlinebokningsföretag i dess index.

Indexet strävar efter att spåra utvecklingen av aktier från företag som är engagerade i resebranschen över fyra olika kategorier: flygbolag, hotellföretag, kryssningsföretag eller resebyråer/förlagsföretag.

Tillägget av resebyråer är betydande eftersom de utgör ett viktigt segment av rese- och turismbranschen (T&T), med intäkter på 517 miljarder USD eller över 8 % av de totala T&T-intäkterna 2019, en mindre andel än antingen flygbolag eller hotell, men mer än kryssningsindustrin.[1]

Resebyråer, liksom resten av resebranschen, drabbades hårt av pandemin och hade ännu inte återhämtat sig helt. Globala resebyråintäkter, inklusive både fysiska och online-resebyråer, var uppskattningsvis 329 miljarder USD 2021.[2] Trots den snabba tillväxten av onlineresebyråsegmentet (OTA) genererade fysiska byråer fortfarande över 88 % av de totala resebyråintäkterna 2021, vilket understryker den potentiella tillväxten framåt.

Viktiga faktorer som driver återhämtningen och den eventuella förnyade tillväxten av resebyråbranschen inkluderar: trender i övergripande reseutgifter, ändrade konsumentpreferenser och förändringar i resebyråernas affärsmodeller. I slutet av 2022 såg de globala reseutgifterna ut att återhämta sig till nivåer före pandemi till 2024.

Genom att införliva resebyråer i sina indexbeståndsdelar hoppas The Travel UCITS ETF kunna positionera sig för att dra nytta av den uppåtgående trenden i reseutgifter.

Hector McNeil, med-VD och medgrundare av HANetf, kommenterar: ”Vi är glada över att se Travel UCITS ETF införliva onlinebokningsföretag i sina innehav. Resenärer har blivit mer informerade, mer bemyndigade och bättre kunna organisera sina resor självständigt än tidigare generationer av resenärer, en trend som har underblåst tillväxten av onlineresebyråer. Vi tror därför att onlineresebyråer är ett bra komplement till vår tematiska rese-ETF. På HANetf utvärderar vi alltid vårt tematiska ETF-sortiment för att säkerställa att de fångar det avsedda temat på bästa möjliga sätt.”

Handla 7RIP ETF

The Travel UCITS ETF (7RIP ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

IGWD ETF en globalfond som valutasäkras i brittiska pund

Publicerad

den

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) investerar i aktier med fokus på World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) investerar i aktier med fokus på World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,55 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) har tillgångar på 205 miljoner GBP under förvaltning. IGWD ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför IGWD?

  1. Diversifierad exponering mot utvecklade företag
  2. Direktinvesteringar i ett brett spektrum av industriföretag
  3. Internationell marknadsexponering och exponering utanför GBP säkras tillbaka till GBP månadsvis

Investeringsmål

Fonden strävar efter att spåra resultatet för ett index som består av företag som också säkrar varje valutaexponering i indexet tillbaka till GBP på månadsbasis.

Investeringsstrategi

MSCI World (GBP Hedged)-index spårar aktier från 23 utvecklade länder över hela världen. Valutasäkrad till brittiska pund (GBP).

Handla IGWD ETF

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXIGWD
gettexEUR2B73

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
AAPLAPPLE INCInformation Technology4.58US0378331005USD
MSFTMICROSOFT CORPInformation Technology3.73US5949181045USD
AMZNAMAZON COM INCConsumer Discretionary2.01US0231351067USD
GOOGLALPHABET INC CLASS ACommunication1.38US02079K3059USD
GOOGALPHABET INC CLASS CCommunication1.31US02079K1079USD
TSLATESLA INCConsumer Discretionary1.25US88160R1014USD
UNHUNITEDHEALTH GROUP INCHealth Care0.98US91324P1021USD
JNJJOHNSON & JOHNSONHealth Care0.95US4781601046USD
NVDANVIDIA CORPInformation Technology0.82US67066G1040USD
XOMEXXON MOBIL CORPEnergy0.79US30231G1022USD

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Förvaltare beskriver de senaste trenderna på AI-marknaden

Publicerad

den

Anthony Ginsberg från HAN-GINS Cloud Technology ETF ansluter sig till Natalie Stoberman i Proactive-studion för att diskutera hur molnteknikindustrin har tagit ny fart, till stor del till den artificiella intelligensbranschens blomstring. Han pratar bland annat om de senaste trenderna på AI-marknaden.

Anthony Ginsberg från HAN-GINS Cloud Technology ETF ansluter sig till Natalie Stoberman i Proactive-studion för att diskutera hur molnteknikindustrin har tagit ny fart, till stor del till den artificiella intelligensbranschens blomstring. Han pratar bland annat om de senaste trenderna på AI-marknaden.

HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE) är en UCITS-kompatibel börshandlad fond med hemvist i Irland. Fonden följer Solactive Cloud Technology Equal Weight Index och strävar efter att ge likaviktad tillgång till företag med betydande exponering mot moln datorteknik. Detta kommer att omfatta företag från tre underteman, infrastructure as a service, platform as a service och software as a service.

Handla 5XYE ETF

HANetf HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa

Nyheter

Priset på koppar är en ekonomisk indikator, och just nu faller det

Publicerad

den

Råvaruhandlare tycker om att säga att när koppar hostar blir den globala ekonomin förkyld. De kallar metallen "Dr. Koppar" eftersom priset på koppar är ett ganska bra sätt att diagnostisera hur ekonomin mår. Och under de senaste sex veckorna eller så har kopparpriset sjunkit med mer än 10 procent - det ser ut som att ekonomin är på väg mot en avmattning.

Råvaruhandlare tycker om att säga att när koppar hostar blir den globala ekonomin förkyld. De kallar metallen ”Dr. Koppar” eftersom priset på koppar är ett ganska bra sätt att diagnostisera hur ekonomin mår. Och under de senaste sex veckorna eller så har kopparpriset sjunkit med mer än 10 procent – det ser ut som att ekonomin är på väg mot en avmattning.

Historien med koppar, enkelt uttryckt, är för mycket utbud och inte tillräckligt med efterfrågan. Kina, som använder halva världens utbud, är en stor del av den historien, eller har i alla fall varit för nu har Kina slutat bygga infrastruktur och dra ledningar.

Stigande räntor bidrar till en svagare efterfrågan runt om i världen. Handlare ser detta återspeglas i växande lager av koppar. Nu har det varit ett inflöde av koppar i 23 dagar i rad. Så lagren håller på att byggas upp.

Samtidigt, medan Kina bromsar in, kan Indien vara på väg uppåt. Infrastruktur kommer att bli ett investeringsområde för den indiska regeringen. Kanske skulle de vara katalysatorn för global ekonomisk förbättring. Det betyder att den långsiktiga prognosen för Dr. Copper kan se uppåt.

Fortsätt läsa

Populära