Följ oss

Nyheter

H4ZM ETF följer utvecklingen på den ryska börsen

Publicerad

den

HSBC MSCI RUSSIA CAPPED UCITS ETF (H4ZM ETF) syftar till att så nära som möjligt följa avkastningen för MSCI Russia Capped Index (”Indexet”). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet.

HSBC MSCI RUSSIA CAPPED UCITS ETF (H4ZM ETF) syftar till att så nära som möjligt följa avkastningen för MSCI Russia Capped Index (”Indexet”). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet.

Investeringspolicy

Indexet består av de största börsnoterade företagen i Ryssland, enligt definitionen av indexleverantören. Fonden kommer att förvaltas passivt och kommer att sträva efter att investera i bolagens aktier i generellt sett samma proportion som i indexet. Det kan dock finnas omständigheter då det inte är möjligt eller praktiskt för fonden att investera i alla beståndsdelar i indexet. Om fonden inte kan investera direkt i de företag som utgör indexet kan den få exponering genom att använda andra investeringar såsom depåbevis, derivat eller fonder.

Fonden kan investera upp till 35 % av sina tillgångar i värdepapper från en enda emittent under exceptionella marknadsförhållanden. Fonden kan investera upp till 10 % av sina tillgångar i totalavkastningsswappar och differenskontrakt. Fonden kan investera upp till 10 % av sina tillgångar i andra fonder, inklusive HSBC-fonder.

Beskrivning av HSBC MSCI Russia Capped UCITS ETF USD

HSBC MSCI Russia Capped UCITS ETF USD investerar i aktier med fokus på Ryssland. Utdelningen i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,50 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). HSBC MSCI Russia Capped UCITS ETF USD är en liten ETF med tillgångar på 81 miljoner GBP under förvaltning. H4ZM ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Handla H4ZM ETF

HSBC MSCI Russia Capped UCITS ETF USD (H4ZM ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXHRUB
Borsa ItalianaEURHRUB
London Stock ExchangeUSDHRUD
SIX Swiss ExchangeUSDHRUB
XETRAEURH4ZM

Största innehav

VärdepapperVikt (%)
Gazprom PJSC18.46
Sberbank of Russia PJSC15.86
LUKOIL PJSC12.64
Yandex NV7.62
NOVATEK PJSC6.85
MMC Norilsk Nickel PJSC6.34
TCS Group Holding PLC4.00
Tatneft PJSC3.11
Rosneft Oil Co PJSC3.06
Surgutneftegas PJSC2.42

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.