Följ oss

Nyheter

H1D5 ETF investerar i S&P500 och hedgar i Euro

Publicerad

den

AMUNDI S&P 500 UCITS ETF - DAILY HEDGED EUR (H1D5 ETF) försöker replikera S&P 500 Index så nära som möjligt i euro, oavsett om trenden stiger eller faller. Denna ETF gör det möjligt för investerare att dra nytta av en exponering mot de 500 största aktierna på den amerikanska marknaden, med en enda transaktion. S&P 500 är erkänt som det ledande jämförelseindexet på den amerikanska marknaden. Denna ETF har flera andelsklasser i olika valutor och en andelsklass som lämnar utdelning.

AMUNDI S&P 500 UCITS ETF – DAILY HEDGED EUR (H1D5 ETF) försöker replikera S&P 500 Index så nära som möjligt i euro, oavsett om trenden stiger eller faller. Denna ETF gör det möjligt för investerare att dra nytta av en exponering mot de 500 största aktierna på den amerikanska marknaden, med en enda transaktion. S&P 500 är erkänt som det ledande jämförelseindexet på den amerikanska marknaden. Denna ETF har flera andelsklasser i olika valutor och en andelsklass som lämnar utdelning.

Beskrivning av Amundi S&P 500 UCITS ETF Daily Hedged EUR (C)

Amundi S&P 500 UCITS ETF Daily Hedged EUR (C) investerar i aktier med fokus på USA. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,28 % p.a. Fonden replikerar utvecklingen av det underliggande indexet syntetiskt med en swap. Amundi S&P 500 UCITS ETF Daily Hedged EUR (C) är en mycket stor ETF med tillgångar på 1 307 miljoner euro under förvaltning. H1D5 ETF är äldre än 3 år och har sin hemvist i Luxemburg.

Handla H1D5 ETF

Amundi S&P 500 UCITS ETF Daily Hedged EUR (C) (H1D5 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och Euronext Paris. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURH1D5
Borsa ItalianaEUR500H
Euronext ParisEUR500H
SIX Swiss ExchangeEURH500
XETRAEURH1D5

Största innehav

VärdepapperVikt %
MICROSOFT CORP6,4
APPLE INC6,37
AMAZON.COM INC3,93
TESLA INC2,34
ALPHABET INC CL A2,22
NVIDIA CORP2,11
ALPHABET INC CL C2,08
FACEBOOK INC A2,04
BERKSHIRE HATHAWAY-B1,32
JPMORGAN CHASE & CO1,22

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.