Följ oss

Nyheter

Guldpriset fortsätter ner

Publicerad

den

Guldpriset har sjunkit med cirka 27 procent i US-dollar i år. Eftersom guldpriset fortsätter ner och fallet överstiger 20 procent är guld sedan en tid

Guldpriset har sjunkit med cirka 27 procent i US-dollar i år. Eftersom guldpriset fortsätter ner och fallet överstiger 20 procent är guld sedan en tid inne i en s.k. bear market. I dagsläget finns det lite som talar för en större vändning i guldpriset.

FED:s uttalande om potentiellt minskade stimulanser, låg inflation, en starkare dollar och oro i Kina är några av de viktigare anledningarna till den iskalla inställningen till guld. I år är guld och guldbolag bland de absolut sämsta investeringarna alla kategorier. Nedgång har lett till ytterligare nedgång och i dagsläget har blankarna/säljsidan ett klart övertag.

Guld har, enligt min mening, till viss del förlorat sin tidigare status som en ”safe-haven”. Detta efter flera dagar med kraftiga prisfall på mellan 3-7 procent. Se nedan grafer för utvecklingen i år och under den senaste femårsperioden.

guld1-ver2
guld2

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.