Följ oss

Nyheter

Goldman Sachs-chef slutar efter att ha tjänat miljoner på dogecoin

Publicerad

den

En Goldman Sachs-chef i London uppges ha lämnat den amerikanska investmentbanken efter att ha tjänat miljoner på Dogecoin. En talesman för Goldman Sachs bekräftade att Aziz McMahon,

En Goldman Sachs-chef i London uppges ha lämnat den amerikanska investmentbanken efter att ha tjänat miljoner på Dogecoin. En talesman för Goldman Sachs bekräftade att Aziz McMahon, verkställande direktör och chef för försäljning av tillväxtmarknader i London, har lämnat investeringsbanken där han har arbetat i 14 år. Men talesmannen sa till MarketWatch att han inte hade någon kunskap om investeringen i Dogecoin.

Tidningen The Guardian rapporterade att McMahon tjänade pengarna på sitt eget personliga konto och var inte inblandad i handel med kryptovalutor för Goldman Sachs. Även om inte mycket är känt om mängden som McMahon enligt uppgift har tjänat, citerar tidningen namngivna källor och hävdar att det var en “betydande summa.”

Det antas att McMahon, som på LinkedIn säger att han studerade vid Trinity College Dublin på LinkedIn, kan komma att starta en hedgefond, enligt efinancialcareers, som först rapporterade historien. McMahon har kontaktats för kommentarer av flera medier men vi har inte tagit del av uppgifter om att någon fått svar.

Startades som ett skämt

Dogecoin är en kryptovaluta, som bitcoin men startades som ett skämt och namngavs efter ett hundmeme. Det föll med upp till 35% vid ett tillfälle under helgen efter ett skämtsamt uttalande av kryptofan Elon Musk, Teslas verkställande direktören, i TV-programmet “Saturday Night Live”.

eToro erbjuder handel med Dogecoin. Kryptovalutan går även att handla med på flera olika kryptobörser. Vi känner inte till att det finns vare sig en ETF eller någon annan börshandlad produkt som spårar Dogecoin.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *