Följ oss

Nyheter

Global X lanserar europeiska fonder för förnybar energi och ren teknik

Publicerad

den

Global X lanserar Wind Energy UCITS ETF (WNDY) och Hydrogen UCITS ETF (HYCN) för att fånga den ökande efterfrågan på produktion av förnybar energi och ren teknik

Global X lanserar Wind Energy UCITS ETF (WNDY) och Hydrogen UCITS ETF (HYCN) för att fånga den ökande efterfrågan på produktion av förnybar energi och ren teknik

Global X ETFs, en ledande global leverantör av börshandlade fonder (ETF), tillkännagav idag lanseringen av två UCITS ETF:er på London Stock Exchange och Deutsche Börse Xetra: Global X Wind Energy UCITS ETF (WNDY) och Global X Hydrogen UCITS ETF (HYCN). Dessa två fonder med hållbart tema representerar Global X:s senaste tillskott till sin UCITS-produktlinje i Europa och visar upp företagets fortsatta engagemang för den europeiska marknaden.

Förnybar energi har ökat som en del av den totala globala energiproduktionen under det senaste decenniet. Dess tillväxt kommer att behöva accelerera avsevärt under de kommande decennierna för att nå målen om nettonollutsläpp och bromsa klimatförändringarna. Förnybar energis andel av den globala elproduktionen nådde 29 % 2020, 2 % mer än i slutet av 2019 och nästan 10 % mer än i slutet av 2010. Sänkande teknikkostnader, innovation och stödjande politik har fortsatt att driva på tillväxten av vind- och vattenkraft, och denna tillväxt kommer sannolikt att fortsätta att accelerera under det kommande decenniet.

”Övergången till en framtid för ren energi kommer att kräva tiotals biljoner dollar i investeringar under det kommande decenniet. Förnybara och rena energikällor som vindenergi fortsätter att ta del av fossilbränslebaserade källor i takt med att relaterade teknologier blir mer överkomliga och väte. kommer sannolikt att spela en nyckelroll för att minska koldioxidutsläppen i svårelektrifierade sektorer som transport, byggnader och industri”, säger Morgane Delledonne, analyschef i Europa. ”Genom lanseringen av dessa två UCITS ETF:er ger Global X investerare riktad tillgång till företag som är involverade i framsteg inom vindenergi och väte.”

WNDY och HYCN strävar efter att investera i företag som kan dra nytta av utvecklingen av den globala vindenergiindustrin respektive den globala vätgasindustrin. WNDY, som följer Solactive Wind Energy v2-index och med en kostnadskvot på 0,50 %, ger tillgång till företag som är involverade i vindenergisystem, vindkraftsproduktion, vindenergiteknik och vindkraftsintegration och -underhåll.

HYCN, som följer Solactive Global Hydrogen v2-index och med en kostnadskvot på 0,50 %, ger tillgång till företag som är involverade i väteproduktion; integrering av väte i energisystem; och utveckling och tillverkning av vätebränsleceller, elektrolysörer och annan teknik relaterade till användningen av väte som energikälla.

Både WNDY och HYCN är en del av Global X:s Thematic Growth-familj, som erbjuder investerare riktad exponering mot företag runt om i världen som driver långsiktiga, paradigmskiftande teman.

Handla WNDY ETF

Wind Energy UCITS ETF (WNDY) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Handla HYCN ETF

Hydrogen UCITS ETF (HYCN) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.