Följ oss

Nyheter

Global X ETFs lanserar Blockchain & Bitcoin Strategy ETF (BITS)

Publicerad

den

BITS ETF ger exponering för Bitcoin Futures och det bredare Blockchain-ekosystemet. Global X ETFs, den New York-baserade leverantören av börshandlade fonder (ETF), tillkännagav igår lanseringen av Global X Blockchain & Bitcoin Strategy ETF (BITS)

BITS ETF ger exponering för Bitcoin Futures och det bredare Blockchain-ekosystemet. Global X ETFs, den New York-baserade leverantören av börshandlade fonder (ETF), tillkännagav igår lanseringen av Global X Blockchain & Bitcoin Strategy ETF (BITS). Fonden kommer att förvaltas aktivt och vara bland de första ETF:erna utformade för att ge långsiktiga investerare tillgång till både bitcoin-terminer såväl som företag som är positionerade för att potentiellt dra nytta av framsteg inom blockkedjeteknologi.

BITS tillvägagångssätt för att äga både bitcoin-futures och blockchain-aktier erbjuder investerare en tematisk inställning till det snabbt framväxande digitala tillgångsutrymmet. Bitcoin, världens största kryptovaluta, fortsätter att dra nytta av ökad användning som både ett medel för transaktioner och en långsiktig investering, särskilt av investerare som söker tillväxtpotential och diversifiering från en alternativ tillgång. Blockchain-aktier, såsom de som är involverade i:

1) utvinning av digitala tillgångar;

2) blockchain och digitala tillgångstransaktioner, hårdvara och integration; och

3) blockkedjeapplikationer och mjukvarutjänster, är väl positionerade för att dra nytta av framsteg inom och utökade användningsfall för blockkedjeteknologi.

”Temat blockchain och digitala tillgångar når en kritisk brytpunkt när adoptionen accelererar över miljontals människor och företag runt om i världen. Vi tror att investerare som vill delta i den fulla störande potentialen hos detta kraftfulla tema borde få exponering för både företagen och digitala tillgångar som leder dessa framsteg”, säger Jay Jacobs, chef för forskning och strategi på Global X.

BITS har en förvaltningsavgift på 0,65 %.

Blockchain & Bitcoin Strategy ETF innehar cirka 50 procent bitcoin-terminer och 50 procent Global X BKCH (deras blockchain-ETF). Detta skulle kunna gör att Global X hittar en nisch om den ses mer fördelaktigt än Bitcoin-termins-ETF:er eftersom de kan hantera alla kapacitetsproblem. Även några potentiella skatteförmåner.

Handla BITS ETF

Blockchain & Bitcoin Strategy ETF (BITS) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i BITS ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Blockchain & Bitcoin Strategy ETF (BITS) i form av CFDer. Till CMC Markets

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.