Följ oss

Nyheter

Global Online Retail UCITS ETF (IBUY) senaste tillskottet i HANetfs tematiska sortimentet

Publicerad

den

Global Online Retail UCITS ETF (IBUY) senaste tillskottet i HANetfs tematiska sortimentet

HANetf tillkännager lanseringen av Global Online Retail UCITS ETF (IBUY) på London Stock Exchange nästa vecka. Global Online Retail UCITS ETF (IBUY) kommer att spåra EQM Global Online Retail Growth Index (IBUYGRON). Indexet syftar till att spåra den kombinerade prestandan för en korg med globala aktier som får 60% eller mer av intäkter från onlinehandel genererad av online-detaljhandeln och online-marknadsplatsen. Indexet är intäktsvägd med högst 25 procent av exponeringen för tillväxtmarknader. Nyckelinnehav inkluderar Etsy, HelloFresh, Peloton och Delivery Hero.

Teamet bakom EQM Global Online Retail Growth Index har skapat och hanterat index som används av amerikanska ETF:er med över 4,6 miljarder USD i förvaltningstillgångar, inklusive 5-stjärniga Morningstar-fonder.

Handla IBUY ETF

Det är i dagsläget endast kommunicerat att IBUY kommer att listas på Londonbörsen. Det gör det möjligt för europeiska investerare att handla denna börshandlade fond genom en mäklare som erbjuder handel på denna marknadsplats, till exempel DEGIRO.

HANetf har emellertid noterat sina övriga ETFer på tyska Xetra och Milanobörsen efter att ha börjat med en notering i London. Om så sker även med IBUY ETF innebär det att det kommer att gå att handla denna ETF genom en svensk nätmäklare som Nordnet eller Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *