Följ oss

Nyheter

GBSE ETC ger en exponering mot guldpriset i Euro

Publicerad

den

WisdomTree Physical Gold - EUR Daily Hedged (GBSE ETC) är utformat för att spåra MS Long Gold Euro Hedged Index ("Indexet"). Produkten gör det möjligt för EUR -investerare att få exponering mot guldpriset med en daglig valutasäkring mot rörelser i EUR/USD -växelkursen.

WisdomTree Physical Gold – EUR Daily Hedged (GBSE ETC) är utformat för att spåra MS Long Gold Euro Hedged Index (”Indexet”). Produkten gör det möjligt för EUR -investerare att få exponering mot guldpriset med en daglig valutasäkring mot rörelser i EUR/USD -växelkursen.

WisdomTree Physical Gold – EUR Daily Hedged är en börshandlad råvara (”ETC”). Dess värdepapper kan skapas och lösas in på begäran av auktoriserade deltagare och handlas på börs precis som aktier i ett företag. WisdomTree Physical Gold – EUR Daily Hedged backas upp av fysiskt tilldelat guld som innehas av JP Morgan Chase Bank, N.A. och tillhandahållande av en daglig valutasäkring av en valutamotpart. Endast metall som överensstämmer med London Bullion Market Associations (LBMA) regler för god leverans kan accepteras av vårdnadshavaren. Varje fysisk stapel är segregerad, individuellt identifierad och tilldelad.

MS Long Gold Euro Hedged Index

Varje enskild GBSE certifikat har en effektiv rätt till guld. Denna rättighet

(i) justeras av valutasäkringen (uppåt eller nedåt beroende på valutaförändringar) och

(ii) reduceras med förvaltningsavgiften och säkringskostnaderna. Som ett resultat finns det ingen kontantkomponent och säkerheten har en direkt relation till värdet av den underliggande ädelmetallen i den relevanta valutan.

Valutasäkringen tillhandahålls genom överenskommelser med en FX -motpart (Morgan Stanley & Co International plc) som, på obefinansierad basis, tillhandahåller exponering mot indexet som spårar guldmässiga rörelser i EUR/USD -växelkursen. Auktoriserade deltagare skapar och löser in GBSE -värdepapper genom att leverera eller ta emot guld som överensstämmer med LBMA Good Delivery -standarder. GBSE -värdepapper handlas på börsen till ett pris som baseras på guldpriset multiplicerat med tillämplig metallrätt.

Handla GBSE ETC

WisdomTree Physical Gold – EUR Daily Hedged (GBSE ETC) är en europeisk börshandlad råvara. Denna råvara handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana och Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnISIN
Borsa ItalianaEURGBSEJE00B8DFY052
XetraEURGBSEDE000A1RX996

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.