Följ oss

Nyheter

Fyra Vanguard-ETFer med låg risk för inkomstinvesterare

Publicerad

den

trött på att tjäna lite eller ingen ränta? Dessa fyra Vanguard-ETFer med låg risk för inkomstinvesterare. Det senaste året har inte varit snällt mot inkomstinvesterare

Är du trött på att tjäna lite eller ingen ränta? Dessa fyra Vanguard-ETFer med låg risk för inkomstinvesterare. Det senaste året har inte varit snällt mot inkomstinvesterare. Nästan ingen räntor har översatts till näst intill avkastning på traditionellt säkra ränteplaceringar som obligationer. För att få avkastning som kan överträffa inflationen är det viktigt att investera i aktier.

Vanguard har ett antal börshandlade fonder (ETF) som är perfekta för dem som söker lågriskinvesteringar. ETF:er ger dig en omedelbar diversifiering som är nästan omöjlig att uppnå genom att välja dina egna aktier. Och det vackra med Vanguard ETF:er är att de har några av de lägsta avgifterna där ute. Här är fyra Vanguard-ETFer med låg risk för inkomstinvesterare på bör allvar överväga.

Vanguard Real Estate ETF (VNQ)

Vanguard Real Estate Investment ETF (NYSEMKT: VNQ) erbjuder ett sätt att investera över hela USA:s fastighetsmarknad utan att köpa upp fysisk egendom. Det investerar mestadels i REIT som äger och driver inkomstgenererande kommersiella fastigheter.

Att investera i REIT är ett smart drag för inkomstinvesterare, eftersom de enligt lag är skyldiga att dela ut minst 90% av sin skattepliktiga inkomst som utdelning. Fonden innehåller också en handfull fastighetsutvecklings- och förvaltningsbolag.

Med 61,4 miljarder dollar i tillgångar är det den överlägset största fastighets ETF i USA. Fonden har en kostnadskvot på 0,12%, vilket är billigare än genomsnittet på 0,48% för REIT-ETF: er. En utgiftskvot på 0,12% innebär att bara 12 cent av varje $ 1000 du investerar går till fondens förvaltningsavgifter.

VNQ har en lockande utdelningsavkastning på 3,31% per den 31 januari. Det är mer än dubbelt så mycket som 1,53% som S&P 500 erbjuder.

Vanguard High Dividend Yield ETF (VYM)

Vanguard High Dividend Yield ETF (NYSEMKT: VYM) är den mest populära ETF-utdelningen i USA. Den spårar ett index på 410 företag, exklusive REIT, baserat på deras utdelningsprognos för de närmaste 12 månaderna. Dess fem största innehav per 31 januari 2021 var:

 • Johnson & Johnson
 • JP Morgan Chase
 • Procter and Gamble
 • Bank of America
 • Intel

Även om fonden inte specifikt screenar aktier baserat på risk tenderar det att vara mindre riskabelt jämfört med den breda marknaden. Det beror på att företag som konsekvent betalar utdelning tenderar att vara relativt stabila.

Fondens utdelningsavkastning är 3,05% per den 28 februari. Men det ger också anständiga potentiella vinster. Från samma datum levererade ETF en totalavkastning på ett år på 19,68%. Det har en kostnadsprocent på bara 0,06%, vilket gör det till ett fynd jämfört med 0,41% genomsnittet för liknande fonder.

Vanguard Dividend Appreciation ETF (VIG)

Vanguard Dividend Appreciation ETF (NYSEMKT: VIG) investerar i företag som inte bara betalar utdelning utan också har en historia av att öka sina betalningar. Den spårar Nasdaq U.S. Dividend Achievers Select Index, som består av 212 aktier som kallas Dividend Achievers, eftersom de har minst 10 års på varandra följande utdelningshöjningar. VIG:s fem största innehav per 31 januari var:

 • Microsoft
 • Walmart
 • Johnson & Johnson
 • Procter och Gamble
 • UnitedHealth Group

Aktier med en historia av ökad utdelning är attraktiva för pensionärer som ofta drabbas hårt av inflationen. För investerare i allmänhet är dock en stadigt stigande utbetalning tilltalande, eftersom det indikerar att företagets ekonomi är tillräckligt stabil för att stödja den utdelningstillväxten.

VIG har också en superlåga kostnadsnivå på 0,06%. Dess avkastning på 1,66% är lägre än Vanguards High Dividend Yield ETF, men ett års totalavkastning den 28 februari var högre på 23,62%.

Vanguard Value ETF (VTV)

Den sista fonden att överväga om du söker en lågriskinvestering med en solid inkomstgenererande potential är Vanguard Value ETF (NYSEMKT: VTV). Fonden spårar CRSP U.S. Large Cap Value Index.

Indexet börjar med aktier som utgör de översta 85% av den amerikanska aktiemarknaden genom marknadsvärde. Den använder sedan mätvärden som förhållandet mellan pris och bokfört värde, vinst till pris och utdelning till pris för att identifiera värdelager som verkar vara för låga.

Inkomstinvesterare tenderar att gilla värdeaktier, eftersom de vanligtvis har stabila intäkter och intäkter, och de flesta betalar utdelning. Fonden består av 328 innehav, varav den största är:

 • Johnson & Johnson
 • Berkshire Hathaway
 • JP Morgan Chase
 • Procter och Gamble
 • UnitedHealth Group

VTV:s totalavkastning på ett år var 21,34% den 28 februari och utdelningsavkastningen var 2,44%. Kostnadskvoten är den lägsta för ETF: er som nämns här med 0,04%.

Liksom de andra Vanguard-ETFer med låg risk på den här listan erbjuder inte VTV en enorm tillväxtpotential. Men stabiliteten i dess innehav och de låga avgifterna gör det till ett starkt val för dem som söker investeringsintäkter.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.