Följ oss

Nyheter

FXA ETF spårar valutaparet USDAUD

Publicerad

den

Invesco CurrencyShares Australian Dollar Trust ETF (FXA ETF) är utformat för att spåra priset på den australiska dollarn och handeln under symbolen FXA. Den australiska dollarn är Australiens nationella valuta och valutan för kontona för Australia Reserve Bank

Invesco CurrencyShares Australian Dollar Trust ETF (FXA ETF) är utformat för att spåra priset på den australiska dollarn och handeln under symbolen FXA. Den australiska dollarn är Australiens nationella valuta och valutan för kontona för Australia Reserve Bank, Australiens centralbank. Fonden balanseras om kvartalsvis. Invesco CurrencyShares Australian Dollar Trust (FXA ETF), som handlas på NYSEArca, kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,40 procent.

FXA Factset Analytics Insight

FXA erbjuder direkt exponering mot AUD genom att hålla fysiska dollar på ett insättningskonto hos JPMorgan. Fonden gör ett bra jobb med att ge exponering mot Aussie -dollarn och motsvarande ränta genom sin enkla struktur. Till skillnad från ett bankkontokonto i USA är emellertid fondens AUD -insättningar oförsäkrade. Som ett resultat är investerare utsatta för standardrisken hos JPMorgan, fondens förvaringsbank. Skatteeffektivitet är ett annat problem, alla utdelningar eller försäljningar av FXA -aktier beskattas med vanliga inkomsträntor, oavsett innehavstid. FXA balanseras om kvartalsvis.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att återspegla priset i USD för den australiska dollarn. Aktierna är avsedda att ge institutionella och privata investerare ett enkelt, kostnadseffektivt sätt att få investeringsfördelar som liknar dem för att hålla australiensiska dollar. Kostnaderna för att köpa aktier bör inte överstiga kostnaderna för att köpa andra börsnoterade aktier.

Risker

Växelkursen för USD/australiensisk dollar, liksom valutakurser i allmänhet, kan vara volatil och svår att förutse. Denna volatilitet kan väsentligt och negativt påverka aktiernas prestanda. Investeringar i valutarelaterade produkter är föremål för många faktorer som bidrar till eller ökar volatiliteten, såsom nationella skuldnivåer och handelsunderskott, förändringar av inhemska och utländska räntor och investerares förväntningar om räntor, valutakurser och globala eller regionala politiska, ekonomiska eller finansiella händelser och situationer.

Om räntan som förtjänas inte överstiger fondens kostnader kommer förvaltaren att ta ut australiska dollar från fonden för att betala dessa överskottskostnader, vilket kommer att minska mängden australiensiska dollar som representeras av varje aktie löpande och kan resultera i negativ skatt konsekvenser för aktieägarna.

Den ränta som betalas av förvaringsinstitutet, om någon, är kanske inte den bästa räntan som finns. Om sponsorn fastställer att räntan är otillräcklig, är det enda sättet att ta bort förvaringsinstitutet och avsluta insättningskontona.

Om Företaget ådrar sig kostnader i USD, måste Företaget sälja australiensiska dollar för att betala dessa kostnader. Försäljningen av Trustens australiensiska dollar för att betala kostnader i USD vid en tid med låga australiska dollarpriser kan påverka värdet på aktierna negativt.

Betydande försäljning av australiensiska dollar från den officiella sektorn kan påverka en investering i aktierna negativt.

Fonden är föremål för vissa andra risker. Se det aktuella prospektet för mer information om risken för en investering i fonden.

Handla FXA ETF

Invesco CurrencyShares Australian Dollar Trust ETF (FXA ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i FXA ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Invesco CurrencyShares Australian Dollar Trust ETF (FXA ETF) i form av CFDer. Till CMC Markets

Största innehav

100 procent australiensiska dollar (AUD)

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Nu erbjuder FreeTrade finska aktier

Publicerad

den

Den första omgången av europeiska aktier finns nu hos FreeTrade. Denna brittiska mäklare har anslutit till de europeiska marknaderna och adderar den första omgången europeiska aktier till din app idag. Nu erbjuder FreeTrade finska aktier.

Den första omgången av europeiska aktier finns nu hos FreeTrade. Denna brittiska mäklare har anslutit till de europeiska marknaderna och adderar den första omgången europeiska aktier till din app idag. Nu erbjuder FreeTrade finska aktier.

För att kicka igång kan du hitta en speciell kollektion av finska aktier som en tidigt julklapp. Under de närmaste månaderna kommer aktier som handlas på andra stora europeiska börser också att vara tillgängliga på din Freetrade-app.

FreeTrade har gått direkt till paneuropeiska börserna för att erbjuda dig den bästa möjliga upplevelsen. Detta gör Freetrade till ett av få mäklarhus i Storbritannien som erbjuder direktåtkomst för privata investerare till europeiska marknader.

Det som skiljer den här nya funktionen åt är inarbetat i Freetrades DNA: att investera tid, energi och pengar i att utveckla rätt teknik för att bygga en hållbar verksamhet och stödja våra kunder under hela deras liv.

Kort sagt, detta är det mest komplexa ingenjörs- och driftarbetet sedan FreeTrade byggde sin Invest-plattformen 2019/20.

Visste du detta om finska aktier?

Helsingforsbörsen öppnade 1912. Liksom de flesta börser började den som ett kooperativ som ägdes av sina medlemmar och lokala banker.

Under åren har börsen utvecklats genom en rad fusioner för att bli en del av den globala börsgruppen Nasdaq.

Industrin utgör cirka en fjärdedel av den finska marknaden, med en stark närvaro från tillverknings- och finansiella tjänsteföretag.

Du kan nu hitta 38 finska aktier från Nasdaq Helsinki i din app, inklusive:

• Hisstillverkaren Kone

• Flygbolagsjätten Finnair

• Angry Birds-tillverkaren Rovio

Är dessa aktier tillgängliga för alla användare?

FreeTrade kommer att följa samma principer för europeiska aktier som FreeTrade har för aktier i Storbritannien och USA. För Finland innebär detta att alla användare kommer att kunna få tillgång till aktier på börsens huvudindex, Helsinki 25.

Resten av aktier utanför huvudindexet kommer endast att vara för Plus-medlemmar.

Håll ögonen öppna under de kommande veckorna och månaderna när FreeTrade lanserar ytterligare europeiska länder.

Detta bör inte läsas som personlig investeringsrådgivning och enskilda investerare bör fatta sina egna beslut eller söka oberoende råd. Den här artikeln har inte utarbetats i enlighet med lagkrav som är utformade för att främja investeringsanalysens oberoende och anses vara en marknadskommunikation.

När du investerar är ditt kapital i fara. Värdet på din portfölj kan gå ner såväl som upp och du kan få tillbaka mindre än du investerar. Tidigare resultat är inte en tillförlitlig indikator på framtida resultat.

Freetrade är ett handelsnamn för Freetrade Limited, som är ett medlemsföretag på London Stock Exchange och är auktoriserat och reglerat av Financial Conduct Authority. Registrerad i England och Wales (nr 09797821).

Fortsätt läsa

Nyheter

21XJ ETP ger exponering mot Binance Coin

Publicerad

den

21Shares Binance BNB ETP (21XJ ETP) med ISIN CH0496454155 spårar utvecklingen av Binance Coin (BNB) börshandlade produkts TER

21Shares Binance BNB ETP (21XJ ETP) med ISIN CH0496454155 spårar utvecklingen av Binance Coin (BNB).

Denna börshandlade produkts TER (total cost ratio) uppgår till 2,50 % p.a. 21Shares Binance BNB ETP är den enda ETN som följer Binance Coin (BNB)-index. Certifikatet replikerar resultatet av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av kryptovalutan.

21Shares Binance BNB ETP har 234 miljoner euro under förvaltning. Certifikatet lanserades den 15 oktober 2019 och har sin hemvist i Schweiz.

Översikt

Mål: 21Shares Binance BNB ETP strävar efter att ge exponering mot resultatet av Binance-mynt.

Fördelar

Kryptobörsen nummer 1: BNB är den ursprungliga symbolen för Binance Exchange, den största kryptovalutabörsen i termer av handelsvolym globalt.

Utility Token: BNB är en av de tre största verktygstokenen med flera användningsfall: reducerade transaktionsavgifter på Binance, köp i butik och olika andra betalningar på kryptoplattformar.

Säkerhet för institutionell grad: Institutionell säkerhets- och förvaringslösning som använder en mängd olika säkerhetsåtgärder, inklusive kylförvaring, flera privata nycklar, vitlistning och revisionsspår.

Säkerhet: 21Shares håller de underliggande kryptotillgångarna i kylförvaring lika med 100% av värdet på certifikaten hela tiden.

Handla 21XJ ETP

21Shares Binance BNB ETP (21XJ ETP) är en europeisk börshandlad kryptovaluta. Denna ETP handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och Euronext Amsterdam.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext AmsterdamUSDBNBA
Euronext ParisEURBNBA
SIX Swiss ExchangeUSDABNB
XETRAEUR21XJ
gettexEUR21XJ

Fortsätt läsa

Nyheter

Stigande trender inom molnteknologi

Publicerad

den

Anthony Ginsburg, VD för GINSGLOBAL Index Fund, diskuterade stigande trender inom molnteknik under en intervju. Cloud Technology ETF har upplevt en betydande uppgång, med en ökning på 10-12 procent under de senaste tre veckorna. Ginsburg tillskriver denna tillväxt till Federal Reserves beslut att pausa och sänka kurserna fram till 2024, vilket ger en gynnsam miljö för moln- och tillväxtaktier. Molnteknik förväntas generera över 1,5 biljoner dollar i ytterligare intäkter till 2027, drivet av ökade utgifter för AI, särskilt av stora aktörer som Nvidia.

Anthony Ginsburg, VD för GINSGLOBAL Index Fund, diskuterade stigande trender inom molnteknik under en intervju. Cloud Technology ETF har upplevt en betydande uppgång, med en ökning på 10-12 procent under de senaste tre veckorna. Ginsburg tillskriver denna tillväxt till Federal Reserves beslut att pausa och sänka kurserna fram till 2024, vilket ger en gynnsam miljö för moln- och tillväxtaktier. Molnteknik förväntas generera över 1,5 biljoner dollar i ytterligare intäkter till 2027, drivet av ökade utgifter för AI, särskilt av stora aktörer som Nvidia.

Ginsburg lyfte fram den lågkonjunkturbeständiga karaktären hos molnteknik, och erbjuder företag flexibla, månad till månad kontrakt som minskar kostnaderna och beroendet av fysisk infrastruktur. Han noterade att molnintroduktionen expanderar bortom små och medelstora företag till att omfatta högt reglerade sektorer som banker och hälsovårdsföretag.

GINSGLOBAL Index Fund, som täcker 100 olika länder och ett varierat ekosystem, har haft framgång med en okonventionell viktning på 78 % i USA och 22 % i Asien. Den internationella exponeringen, tillsammans med den starka utvecklingen för mjukvaru- och cybersäkerhetsföretag, bidrar till fondens imponerande 50 procentigavinster hittills i år. När molnet fortsätter att utvecklas, är Ginsburg fortfarande optimistisk om dess framtida inverkan på global verksamhet.

Handla 5XYE ETF

HANetf HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Fortsätt läsa

Populära