Följ oss

Nyheter

FXA ETF spårar valutaparet USDAUD

Publicerad

den

Invesco CurrencyShares Australian Dollar Trust ETF (FXA ETF) är utformat för att spåra priset på den australiska dollarn och handeln under symbolen FXA. Den australiska dollarn är Australiens nationella valuta och valutan för kontona för Australia Reserve Bank

Invesco CurrencyShares Australian Dollar Trust ETF (FXA ETF) är utformat för att spåra priset på den australiska dollarn och handeln under symbolen FXA. Den australiska dollarn är Australiens nationella valuta och valutan för kontona för Australia Reserve Bank, Australiens centralbank. Fonden balanseras om kvartalsvis. Invesco CurrencyShares Australian Dollar Trust (FXA ETF), som handlas på NYSEArca, kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,40 procent.

FXA Factset Analytics Insight

FXA erbjuder direkt exponering mot AUD genom att hålla fysiska dollar på ett insättningskonto hos JPMorgan. Fonden gör ett bra jobb med att ge exponering mot Aussie -dollarn och motsvarande ränta genom sin enkla struktur. Till skillnad från ett bankkontokonto i USA är emellertid fondens AUD -insättningar oförsäkrade. Som ett resultat är investerare utsatta för standardrisken hos JPMorgan, fondens förvaringsbank. Skatteeffektivitet är ett annat problem, alla utdelningar eller försäljningar av FXA -aktier beskattas med vanliga inkomsträntor, oavsett innehavstid. FXA balanseras om kvartalsvis.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att återspegla priset i USD för den australiska dollarn. Aktierna är avsedda att ge institutionella och privata investerare ett enkelt, kostnadseffektivt sätt att få investeringsfördelar som liknar dem för att hålla australiensiska dollar. Kostnaderna för att köpa aktier bör inte överstiga kostnaderna för att köpa andra börsnoterade aktier.

Risker

Växelkursen för USD/australiensisk dollar, liksom valutakurser i allmänhet, kan vara volatil och svår att förutse. Denna volatilitet kan väsentligt och negativt påverka aktiernas prestanda. Investeringar i valutarelaterade produkter är föremål för många faktorer som bidrar till eller ökar volatiliteten, såsom nationella skuldnivåer och handelsunderskott, förändringar av inhemska och utländska räntor och investerares förväntningar om räntor, valutakurser och globala eller regionala politiska, ekonomiska eller finansiella händelser och situationer.

Om räntan som förtjänas inte överstiger fondens kostnader kommer förvaltaren att ta ut australiska dollar från fonden för att betala dessa överskottskostnader, vilket kommer att minska mängden australiensiska dollar som representeras av varje aktie löpande och kan resultera i negativ skatt konsekvenser för aktieägarna.

Den ränta som betalas av förvaringsinstitutet, om någon, är kanske inte den bästa räntan som finns. Om sponsorn fastställer att räntan är otillräcklig, är det enda sättet att ta bort förvaringsinstitutet och avsluta insättningskontona.

Om Företaget ådrar sig kostnader i USD, måste Företaget sälja australiensiska dollar för att betala dessa kostnader. Försäljningen av Trustens australiensiska dollar för att betala kostnader i USD vid en tid med låga australiska dollarpriser kan påverka värdet på aktierna negativt.

Betydande försäljning av australiensiska dollar från den officiella sektorn kan påverka en investering i aktierna negativt.

Fonden är föremål för vissa andra risker. Se det aktuella prospektet för mer information om risken för en investering i fonden.

Handla FXA ETF

Invesco CurrencyShares Australian Dollar Trust ETF (FXA ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i FXA ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Invesco CurrencyShares Australian Dollar Trust ETF (FXA ETF) i form av CFDer. Till CMC Markets

Största innehav

100 procent australiensiska dollar (AUD)

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

XGDE ETC spårar guldpriset och valutasäkrar det till euro

Publicerad

den

Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities (XGDE ETC) investerar i guld. Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,28 % p.a. ETC replikerar resultatet av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities är en stor ETC med tillgångar på 603 miljoner euro under förvaltning. XGDE ETC är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities (XGDE ETC) investerar i guld.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,28 % p.a. ETC replikerar resultatet av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities är en stor ETC med tillgångar på 603 miljoner euro under förvaltning. XGDE ETC är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

Guldspotpriset är priset på guld i amerikanska dollar. Valutasäkrad till euro (EUR).

Handla XGDE ETC

Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities (XGDE ETC) är en europeisk börshandlad produkt. Denna ETC handlas på Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURXGDE
gettexEURXGDE

Fortsätt läsa

Nyheter

CBUH ETF är en faktor-ETF som investerar i aktier från hela världen

Publicerad

den

iShares MSCI World Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (CBUH ETF) investerar i aktier med fokus Momentum, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares MSCI World Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (CBUH ETF) investerar i aktier med fokus Momentum, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30 % p.a.. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares MSCI World Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) är en liten ETF med tillgångar på 54 miljoner GBP under förvaltning. CBUH ETF är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Varför CBUH?

  1. Exponering för en portfölj av företag från MSCI World Index som uppvisar momentumfaktorn samt integrerar miljö-, social- och styrningsinformation (ESG) för att uppnå ett högre ESG-betyg
  2. Spårar ett index som uttryckligen utesluter emittenter baserat på deras inblandning i följande affärsområden/aktiviteter (eller relaterade aktiviteter): kontroversiella vapen, kärnvapen, civila skjutvapen, tobak, oljesand och termiskt kol.
  3. Designad för investerare som letar efter ett hållbart tillvägagångssätt för att komma åt momentumaktier.

Investeringsmål

Fonden strävar efter att ge investerare en avkastning, som består av kapitaltillväxt och inkomst, som återspeglar avkastningen från MSCI World Momentum ESG Reduced Carbon Target Select Index.

Investeringsstrategi

MSCI World Momentum ESG Reduced Carbon Target Select-index spårar aktier från utvecklade länder över hela världen som är valda enligt momentumfaktorstrategin och ESG-kriterier (miljö, social och företagsstyrning). Moderindexet är MSCI World-indexet.

Handla CBUH ETF

iShares MSCI World Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (CBUH ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext AmsterdamUSDIWME
gettexEURCBUH
XETRAEURCBUH

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
MSFTMICROSOFT CORPInformation Technology5.75US5949181045USD
LLYELI LILLYHealth Care2.65US5324571083USD
PGPROCTER & GAMBLEConsumer Staples2.65US7427181091USD
COSTCOSTCO WHOLESALE CORPConsumer Staples2.62US22160K1051USD
KOCOCA-COLAConsumer Staples2.62US1912161007USD
AAPLAPPLE INCInformation Technology2.60US0378331005USD
BMYBRISTOL MYERS SQUIBBHealth Care2.40US1101221083USD
AZNASTRAZENECA PLCHealth Care2.40GB0009895292GBP
NOVO BNOVO NORDISK CLASS BHealth Care2.35DK0060534915DKK
NVDANVIDIA CORPInformation Technology2.34US67066G1040USD

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

SPDR sänker avgifterna på global fond

Publicerad

den

Från och med måndagen den 3 april sänker SPDR avgifterna på sin SPDR MSCI ACWI IMI UCITS ETF (SPYI ETF).

Från och med måndagen den 3 april sänker SPDR avgifterna på sin SPDR MSCI ACWI IMI UCITS ETF (SPYI ETF).

TER kommer att sänkas från 0,40 % till 0,17 %, vilket är den mest kostnadseffektiva ETFen för kombinationen av globala Developed & Emerging och Large, Mid och SmallCaps.

Handla SPYI ETF

SPDR MSCI ACWI IMI UCITS ETF (SPYI ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Paris och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa

Populära