Följ oss

Nyheter

Franska fonder kan gynnas när ekonomin förbättras

Publicerad

den

Trots en ökning av fall med covid-19-deltavarianter har de franska ekonomiska utsikterna förbättrats under sommaren då vaccinationsutvecklingen hjälpte till att stoppa störningarna i normal aktivitet, vilket gav en ljusare utsikt för franska fonder, mer specifikt franska landspecifika börshandlade fonder.

Trots en ökning av fall med covid-19-deltavarianter har de franska ekonomiska utsikterna förbättrats under sommaren då vaccinationsutvecklingen hjälpte till att stoppa störningarna i normal aktivitet, vilket gav en ljusare utsikt för franska fonder, mer specifikt franska landspecifika börshandlade fonder.

Insee förtroendeundersökningar och högfrekventa indikatorer avslöjade att Frankrikes ekonomiska aktivitet fortsatte att ligga nära pre-pandemiska nivåer under juli och augusti, och ekonomin borde helt studsa tillbaka i slutet av året, rapporterar Bloomberg. Den franska statistikbyrån reviderade också upp sina prognoser för ekonomisk tillväxt 2021 till 6,25% från 6% i juli.

”Det verkligen anmärkningsvärda faktum är att återhämtningen fortsatte trots att han gick igenom en fjärde våg av epidemin,” sa Insee -ekonomen Julien Pouget till Bloomberg.

Den positiva Insee-rapporten om eurozonens näst största ekonomi återspeglade en ljuspunkt i euroblocket, medan andra indikatorer indikerade en försämrad utsikter till följd av en ökning av fall av coronavirusinfektion och pågående försörjningsproblem. Till exempel, enligt en separat undersökning, sjönk investerartilliten i Tyskland för fjärde månaden i rad.

”I vårt scenario ser industrin och i synnerhet bilproduktionen delvis tillbaka av dessa problem mellan nu och slutet av året,” sa Pouget. ”Det kan vara ett positivt inslag om spänningarna avtar på medellång sikt.”

Har avstått nya rikstäckande restriktioner

Den franska regeringen har motstått nya rikstäckande restriktioner. Samtidigt ökade antalet covid-19-fall under den senaste sommarvågen när det drev fram en vaccinationskampanj med över 77% av de över-tolv helt vaccinerade. Dessutom har regeringen infört ett hälsopass för att äta ute eller besöka museer och biografer, vilket Insee hävdade hade bara en måttlig inverkan som sannolikt kommer att vara tillfällig för ekonomin.

Investerare som är intresserade av att få exponering mot de franska marknaderna kan vända sig till den riktade iShares MSCI France ETF (NYSEArca: EWQ). Dessutom erbjuder Vanguard FTSE Europe Index Fund ETF-aktier (NYSEArca: VGK), JPMorgan BetaBuilders Europe ETF (BBEU) och iShares MSCI Eurozone ETF (BATS: EZU) ett bredare europeiskt marknadsspel, där Frankrike utgör det näst största landet vikt inom fonderna.

Samtliga dessa börshandlade fonder är amerikanska, och av den anledningen finns de inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i dessa börshandlade fonder. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med dessa börshandlade fonder i form av CFDer. Till  CMC Markets

För europeiska investerare

Lyxor CAC 40 (DR) UCITS ETF – Dist (CAC ETF) är en UCITS -kompatibel börshandlad fond som syftar till att spåra jämförelseindexet CAC 40 Total Return Index. Indexet följer utvecklingen för de 40 största franska aktierna.

Handla CAC ETF

Lyxor CAC 40 (DR) UCITS ETF – Dist är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och Euronext Paris.

Euronext Paris är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *