Nyheter

Första ränte-ETF från Global X på Xetra: tillgång till kortfristiga amerikanska statsobligationer

Publicerad

den

Sedan i fredags är en ny börshandlad fond från Global X handlas på Xetra och via Frankfurtbörsen. Global X 1-3 Month T-Bill UCITS ETF (C71P ETF) tillåter investerare att investera i en portfölj av amerikanska dollardenominerade statsobligationer, främst kortfristiga amerikanska statsobligationer, utgivna av det amerikanska finansdepartementet.

Fonden innehåller nollkupongobligationer med investment grade rating och en återstående löptid på minst en månad och högst tre månader. Dessutom kommer endast obligationer med ett utestående belopp på minst 250 miljoner dollar att beaktas.

Vid nollkupongsobligationer sker ingen årlig räntebetalning; i stället återbetalas obligationens fulla nominella värde vid slutet av löptiden. Direktavkastningen beror på skillnaden mellan köpeskillingen och det nominella värdet.

Handla CLIP ETF

Global X 1-3 Month T-Bill UCITS ETF (C71P CLIP) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

NamnISINFörvaltningavgiftUtdelningspolicyReferensindex
Global X 1-3 Month T-Bill UCITS ETFIE000GSIFIB00,07 procentAckumulerandeSolactive 1–3 month US T-Bill Index

Produktutbudet i Deutsche Börses XTF-segment omfattar för närvarande totalt 2 122 ETF:er. Med detta urval och en genomsnittlig månatlig handelsvolym på cirka 16 miljarder euro är Xetra den ledande handelsplatsen för ETF:er i Europa.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version