Följ oss

Nyheter

Flygbolagsfonderna kan vinna höjd

Publicerad

den

Marknaderna kan nå sin högsta rädsla för flygindustrins oro, och flygbolagens sentiment har potential att förbättras, särskilt på väg in i de hektiska semestermånaderna. Investerare kan ta del av detta med en riktad börshandlad fond eftersom flygbolagsfonderna kan vinna höjd.

Marknaderna kan nå sin högsta rädsla för flygindustrins oro, och flygbolagens sentiment har potential att förbättras, särskilt på väg in i de hektiska semestermånaderna. Investerare kan ta del av detta med en riktad börshandlad fond eftersom flygbolagsfonderna kan vinna höjd.

I den senaste webbsändningen, Can Airline Investors Finally Remove Their Seatbelts? understrykte Frank Holmes, VD för U.S. Global Investors, flygbranschens motståndskraft. Investerare kan dra likheter med vad som händer nu med vad som hände under andra globala krishändelser.

Till exempel återhämtade sig aktier i flygbolagen under de följande sex månaderna efter 9/11-krisen, som steg mer än 80%, och sektorn steg mer än 120% under sex månader efter SARS -krisen. Flygbolagens aktier har hittills återhämtat sig snabbare under COVID-19-pandemin än under tidigare kriser. Många har vänt sig till flygbolagsaktier som ett sätt att satsa på den breda återhämtningen av en industri som har varit bland de hårdast drabbade av Coronaviruspandemin efter att globala regeringar stoppat flygresor i ett försök att begränsa viruset.

Flybolagen har också varit ett sätt för investerare att satsa mot Warren Buffett, Berkshire Hathaway Incs verkställande direktör, som sålde stora aktieposter i de fyra största amerikanska flygbolagen förra året, vilket kan ha kostat honom 2,7 miljarder dollar. Flygbolagens aktier har ökat med 80% sedan Buffett meddelade att han dumpade flygbolag.

Holmes tillskrev återhämtningen den här gången till vaccinationsutplaceringen som har hjälpt till att återställa normaliteten och bidragit till en uppdämd efterfrågan på resor efter att människor samlats hemma under avstängningarna. Till exempel, efter 18 månader, släppte USA sitt europeiska reseförbud. Kanada välkomnade också nyligen helt vaccinerade internationella resenärer, och de ökade resorna har tvingat kanadensiska flygbolag att ens be om personalvolontärer för att klara av det ökade antalet resenärer.

Vaccination kan komma att leda till fler resor

”Vita husets vaccinmandat är bra för flygbolagen”, sa Holmes. ”En vaccinerad befolkning är sannolikt en av de snabbaste vägarna till att avsluta pandemin och återgå till ett normalt liv. Detta inkluderar fler resor. ”

Holmes påpekade också att tilläggsintäkter, eller intäkter från icke-biljettkällor, också har hjälpt flygbolag att utöka sitt intäktsflöde. Globalt år 2020 beräknas tilläggsintäkterna ha tjänat flygbolag runt 35 miljarder dollar. Detta inkluderar alla ”extra” avgifter som måltider, Wi-Fi, platsval och incheckade väskor.

Flygindustrin är optimistisk och har börjat expandera verksamheten för att möta den förväntade ökade efterfrågan framöver. Till exempel är Southwest Airlines redo för en ny stor underhållsbas i Baltimore. Dessutom lade United till 270 Boeing- och Airbus -flygplan till sin flotta, den största ordern i flygbolagets historia och den största av ett enda flygbolag på ett decennium.

Investerare har vänt sig till U.S. Global Jets ETF (NYSEArca: JETS) som ett sätt att komma åt återhämtningen i den globala flygindustrin. JETS har också blivit en populär mekanism för många detaljhandelsinvesterare att få diversifierad exponering mot flygindustrin i motsats till vadslagning på enstaka flygplan. Flygbolagets ETF har sett betydande inflöde från detaljhandelsinvesterare med stora värde och institutionella investerare, inklusive hedgefondförvaltare som Migdal Insurance & Finance, Morgan Stanley, LPL Financial och mer. Dessa inflöden har accelererat och nått rekordhöjder när ett effektivt COVID-19-vaccin blev tillgängligt, vilket gjorde att flygbolagens aktier ökade.

JETS följer U.S. Global Jets Index, som använder grundläggande screening för att välja flygbolag, med tonvikt på inhemska flygbolag, tillsammans med globala flygplanstillverkare, flygplatsföretag och internetmedia, eller andra tjänster relaterade till flygbolag.

Handla JETS

U.S. Global Jets ETF (NYSEArca: JETS) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i JETS ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med U.S. Global Jets ETF (NYSEArca: JETS) i form av CFDer. Till  CMC Markets

För europeiska investerare

HANetf U.S. Global Jets UCITS ETF är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *