Följ oss

Nyheter

Åtta av de tio bästa fonderna är inriktade på kryptovalutor

Publicerad

den

Faktum är att åtta av de tio bästa fonderna är inriktade på kryptovalutor. För amerikanska investerare som vill bli exponerade för utrymmet, till exempel Ark Invests Catherine Wood, har kanadensiska kryptofonder blivit ett populärt alternativ.

Börshandlade fondinflöden har stigit förbi rekordet som sattes 2020, och kryptovaluta-ETF blev några av de bäst utvecklade fonderna i Europa. Faktum är att åtta av de tio bästa fonderna är inriktade på kryptovalutor. För amerikanska investerare som vill bli exponerade för utrymmet, till exempel Ark Invests Catherine Wood, har kanadensiska kryptofonder blivit ett populärt alternativ.

Men trots den växande krypto -ETF -trenden och Fidelity Investments nyligen driver på att detta ska förändras, förblir dessa börshandlade fonder förbjudna i USA. Tappar landet efter genom att inte erbjuda kryptofonder?

ETFer för kryptovalutor bland de bäst presterande fonderna i Europa

Åtta av de tio bäst presterande ETF: erna hittills i år är europeiska fonder som spårar krypto, rapporterade The Wall Street Journal förra veckan. En kryptofond som drivs av schweiziska företaget 21Shares – 21Shares Binance BNB ETP [ABNB] – har ökat 723,77% i år, medan CoinShares Ether Tracker One [COINETH SS] har ökat med 416,06%. Dess Ether Tracker Euro [COINETHE SS] har ökat med 309,81% under samma period, medan 21Shares Ripple XRP [AXRP] har stigit 201,86% jämfört med hittills, den 20 september. Som jämförelse har S&P 500 ökat med mer blygsamma 17,30% hittills 2021.

När 21Shares lanserade ABNB crypto ETF i oktober 2019 höll det cirka 1,1 miljoner mynt värda cirka 20,7 miljoner dollar, eller 18,52 dollar vardera – varje mynt är nu värt mer än 400 dollar, vilket ger det en förvaltning av mer än 451,5 miljoner dollar, rapporterar The Wall Street Journal. ABNB crypto ETF har stigit med mer än 1 900% sedan starten. Sammantaget har investerare lagt till 3,4 miljarder dollar i globala krypto -ETFer redan 2021, enligt Simon Mott, marknadschef på Trackinsight, rapporterar The Wall Street Journal, vilket driver totala tillgångar till 9,25 miljarder dollar, varav majoriteten är i Europa.

Cathie Wood söker exponering för kryptovalutor via kanadensiska ETFer

Ark Invest använder en av sina fonder för att investera i kanadensiska bitcoin-ETFer, eftersom Cathie Wood-ledda företaget söker nya sätt att få kryptoexponering. $ 5,7 miljarder ARK Next Generation Internet ETF [ARKW] lämnade in en ansökan den 10 september, som innehöll hänvisning till att hålla exponering för krypto via ”börshandlade fonder med hemvist i Kanada”.

Ark Invest har redan exponering mot bitcoin genom sin Next Generation Internet ETF, med 5,38% av fonden som för närvarande investeras i Grayscale Bitcoin Trust [GBTC]. Det är det näst största innehavet i fonden efter Teslaoch före Coinbase.

Grayscale Bitcoin Trust har ökat med 210,19% under de senaste 12 månaderna, även om det har sjunkit med 1,5% från och med den 20 september. Den första Canadian Bitcoin ETF – Purpose Bitcoin ETF [BTCC] – har sjunkit 11,99% sedan den lanserades i februari. ARK Next Generation Internet ETF, som har minskat med 1,02% hittills 2021, har fått nära 691 miljoner dollar i ny investerarfinansiering i år, enligt Bloomberg.

Tappar USA efter genom att inte erbjuda kryptovalutafonder?

Investerare och emittenter fortsätter att vänta på att tillsynsmyndigheter ska godkänna krypto -ETFer i USA, med en stor eftersläpning av ansökningar hos US Securities and Exchange Commission (SEC), rapporterar Bloomberg. Ark Invest är bland de i kön och har gått ihop med 21Shares för en fond i USA.

SEC är bekymrade över investerarskydd och att kryptofonder kan bli utsatt för bedrägeri om det inte kan övervaka handeln med de underliggande tillgångarna. För amerikanska investerare är köp av en kryptofond som handlar utomlands utom räckhåll, eftersom de flesta stora mäklare begränsar köp av fonder som handlar på utländska börser, rapporterar The Wall Street Journal.

I ett nyligen drag uppmanade USA-baserade Fidelity Investments SEC att godkänna sin bitcoin ETF i ett privat möte, rapporterade Bloomberg förra veckan. Presidenten för Fidelity Digital Assets, Tom Jessop, tillsammans med andra Fidelity -chefer, träffade SEC -tjänstemän via ett videosamtal där de argumenterade för varför regulatorn skulle godkänna sin produkt. Detta inkluderade ökad investerares aptit för virtuella valutor, tillväxten av bitcoin -innehavare och förekomsten av liknande fonder i andra länder.

Det råder ingen tvekan om att trycket ökar på SEC för att ge amerikanska investerare tillgång till kryptofond, men när det ögonblicket äntligen kommer ska ännu inte klargöras.

Static - White - 1024x768

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *