Följ oss

Nyheter

Flygbolag landsatta på prognoser om svagare intäkter

Publicerad

den

Flygbolag landsatta på prognoser om svagare intäkter

Aktierna i Delta Air Lines sjönk 9 procent på torsdagen efter svagare prognoser för tillväxt av inkomster. Detta drabbade börshandlade fonder (ETF) med stor exponering mot flygindustrin, till exempel amerikanska Global Jets ETF (NYSEArca: JETS).

Nyheterna kommer som Dow Jones Industrial Average föll över 600 poäng på torsdagen när aktier av iPhone-tillverkare Apple sjönk 10 procent på en svag första kvartalet guidning.

Delta utfärdar en varning till investerare att dess tidigare prognos om 3,5 procent enhetsintäkter skulle minska med en halv procent när den rapporterar inkomster senare i månaden. Detta orsakade att aktier i andra flygbolag, som American Airlines, United Airlines och Southwest Airlines att falla ihop.

Samtidigt förlorade JETS, ETF med en av de största procentuella fördelningen mot Delta Air Lines på över 12 procent, 4,35 procent på torsdagen. JETS följer utvecklingen i US Global Jets Index och bygger på en passiv hanteringsstrategi som investerar i amerikanska och internationella passagerarfartyg, flygplanstillverkare, flygplatser och terminaltjänster företag över hela världen.

Oljeprisets fall negativt

Oljepriset har fallit senast, men med det här fallet kommer billigare bränslepriser, vilket resulterar i att flygbolag måste konkurrera om marknadsandelar genom att minska sina priser – ett negativt begrepp för investerare.

”Det är just därför investerare är oroliga för att bli involverade i gruppen i en minskande bränslemiljö. Tidigare har flygbolagen tävlat bort vinster från lägre bränsle eftersom de belönar kunder med lägre priser ”, säger Helane Becker, flyganalytiker på Cowen & Co.” Med oljoutveckling lägre under senare månader är investerare oroliga för den här tiden kommer inte vara annorlunda.”

JETS har också United Continental Holdings, som sjönk nästan 5 procent. Dess tredje största innehav är America Airlines Group, som förlorade över 7 procent på torsdagen.

Baserat på Yahoo-prestandanumret för det gångna året är JETS ändå knappt 5 procent.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.