Följ oss

Nyheter

Flera amerikanska delstater ska inleda det nya året med lagar om cannabisliberalisering

Publicerad

den

Nya statliga och lokala lagar som ändrar marijuanapolicyn kommer att träda i kraft den första dagen på det nya året. Detta påverkar flera amerikanska delstater som ska inleda det nya året med lagar om cannabisliberalisering

Nya statliga och lokala lagar som ändrar marijuanapolicyn kommer att träda i kraft den första dagen på det nya året. Detta påverkar flera amerikanska delstater som ska inleda det nya året med lagar om cannabisliberalisering

Montana

Licensierade återförsäljare kan börja tillhandahålla marijuanaprodukter till vuxna den 1 januari. Väljarna antog först ett par initiativ som legaliserade marknaden för vuxenbruk i november 2020. Bestämmelser som tillåter vuxna att äga och odla cannabiskvantiteter för personligt bruk utan påföljder trädde i kraft tidigare det här året.

Pennsylvania

Från och med den 1 januari kommer vissa arbetsgivare i staden Philadelphia inte längre att kunna testa sökande för marijuana som ett anställningsvillkor.

Anställda i vissa säkerhetskänsliga positioner, såsom poliser och/eller de som övervakar barn eller medicinska patienter, kommer att vara undantagna från policyn, liksom de anställda som har mandat att bli drogtestade enligt federala riktlinjer. Den stadsomfattande förordningen liknar de som nyligen antagits i flera andra samhällen – inklusive Atlanta, Baltimore och Kansas City – som begränsar arbetsgivarnas möjlighet att genomföra misstänkta drogkontroller för tidigare användning av marijuana.

NORMLs biträdande direktör Paul Armentano hade vittnat till förmån för åtgärden inför Philadelphias kommunfullmäktige och sa: ”Det finns inga bevis som stödjer påståendet att de som konsumerar cannabis i avskildhet i sitt eget hem utanför jobbet utgör ett unikt säkerhetshot för arbetskraften. eller risk.”

Louisiana

Från och med den 1 januari kan kvalificerade patienter för första gången köpa växtbaserade formuleringar av cannabis från licensierade apotek. I juni förra året upphävde lagstiftare statens långvariga förbud mot örtprodukter. Enligt den nya lagen kommer medicinska cannabispatienter att kunna köpa upp till två och ett halvt uns medicinska cannabisblommor från licensierade leverantörer.

Kalifornien

Sjukvårdsinrättningar 2022 måste ge patienter i livets slutskede möjlighet att konsumera vissa cannabisprodukter. Ryans lag, som undertecknades i september, föreskriver ”en dödligt sjuk patients användning av medicinsk cannabis inom [en] vårdinrättning.” Förslaget förbjuder patienter att antingen andas in eller ånga växtbaserade cannabisprodukter och begränsar användningen av alla former av cannabis på akutmottagningar.

Arkansas

Statliga lagstiftare antog ett par lagförslag 2021 för att utöka patienters tillgång till medicinska cannabisprodukter. Senatets lagförslag 654 tillåter icke-bosatta patienter att lagligt få tillgång till medicinsk cannabis i Arkansas under en period på upp till 90 dagar. Senatens lagförslag 703 ändrar Telemedicine Act för att tillåta telehälsocertifieringar för patienter som söker tillgång till medicinsk marijuana. Båda lagarna träder i kraft den 1 januari 2022.

Ytterligare information om nyligen antagna statliga marijuanalagar och cannabisliberalisering finns tillgänglig från NORMLs 2021 Legislative Report.

Handla CBSX ETF

HANetf The Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBSX ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Handla BLUM ETF

Rize Medical Cannabis and Life Sciences UCITS ETF (BLUM ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.