Följ oss

Nyheter

FKU ETF satsa på den brittiska aktiemarknaden

Publicerad

den

First Trust United Kingdom AlphaDEX Fund (FKU ETF) spårar ett likaviktat index på 75 brittiska företag som valts ut baserat på NASDAQs AlphaDEX-valmetod. First Trust United Kingdom AlphaDEX Fund (FKU ETF), som handlas på Nasdaq, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond har en årlig förvaltningskostnad på 0,80 procent.

First Trust United Kingdom AlphaDEX Fund (FKU ETF) spårar ett likaviktat index på 75 brittiska företag som valts ut baserat på NASDAQs AlphaDEX-valmetod. First Trust United Kingdom AlphaDEX Fund (FKU ETF), som handlas på Nasdaq, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond har en årlig förvaltningskostnad på 0,80 procent.

FKU Factset Analytics Insight

FKU strävar efter att överträffa den breda brittiska aktiemarknaden genom att använda AlphaDEX urvalsmetod. Fonden börjar med att tilldela både tillväxt- och värdepoäng till NASDAQ United Kingdom Index (moderindex) beståndsdelar. Tillväxtpoäng mäts som 3-, 6- och 12-månaders prisuppgång, försäljning till pris och 1-års försäljningstillväxt, medan värdepoäng beräknas av bokfört värde till pris, kassaflöde till pris, och avkastning på tillgångar. Värdepapper identifieras sedan som antingen en värde- eller tillväxtaktie baserat på dess bästa stilrankning som också kommer att användas som urvalspoäng.

De 75 bästa namnen baserat på urvalspoäng ingår i fondens portfölj. Utvalda värdepapper delas sedan upp i kvintiler baserat på deras urvalspoäng, där kvintiler med högre poäng får en större vikt. Värdepapper är lika viktade inom varje kvintil. För att begränsa koncentrationen använder fonden sektorsbegränsningar i förhållande till sitt moderindex. Indexet ombalanseras och rekonstitueras halvårsvis.

Investeringsmål/strategi – First Trust United Kingdom AlphaDEX® Fund är en börshandlad fond. Fondens investeringsmål är att söka investeringsresultat som generellt motsvarar priset och avkastningen, före fondens avgifter och utgifter, för ett aktieindex som kallas NASDAQ AlphaDEX® United Kingdom Index.

• NASDAQ AlphaDEX® United Kingdom Index är ett ”förbättrat” index skapat och administrerat av Nasdaq, Inc. (”Nasdaq”) som använder AlphaDEX®-aktievalsmetoden för att välja aktier från NASDAQ United Kingdom Index som uppfyller vissa kriterier.

• Nasdaq konstruerar NASDAQ AlphaDEX® United Kingdom Index genom att rangordna de kvalificerade aktierna från NASDAQ United Kingdom Index efter tillväxtfaktorer inklusive 3-, 6- och 12-månaders prisuppgång, försäljning till pris och ett års försäljningstillväxt, och separat efter värde faktorer inklusive bokfört värde till pris, kassaflöde till pris och avkastning på tillgångar. Alla aktier är rankade på summan av rang för tillväxtfaktorerna och, separat, alla aktier rangordnas på summan av rang för värdefaktorerna. En aktie måste ha data för alla tillväxt- och/eller värdefaktorer för att få en rankning för den stilen.

• Varje aktie får den bästa stilrankningen från föregående steg som sin urvalspoäng.

• De 75 bästa aktierna baserat på urvalspoängen som fastställdes i föregående steg omfattar de ”utvalda aktierna”. De utvalda aktierna är indelade i kvintiler baserat på deras ranking och de högst rankade kvintilerna får en högre vikt inom indexet. Bestånden är lika viktade inom varje kvintil.

• Varje aktie testas sedan i ordning efter dess urvalspoäng för att kontrollera om vikten som tilldelats den aktien ligger utanför sektorns viktningsbegränsningar, som är satta till 15 % över referensvikten.

o Om vikten som tilldelas aktien, när den läggs till med vikten som tilldelas alla högre rankade aktier i dess sektor, är större än begränsningen, sänks aktiens vikt till den högsta rangen i nästa kvintil. Aktier som tidigare sjunkit i rang går sedan upp en rang. Sådana aktier i den lägsta kvintilen som bryter mot en begränsning tas bort från portföljen och ersätts med den aktie med högsta poäng som inte ursprungligen valts, med förbehåll för sektorsbegränsningar. Denna process fortsätter tills alla sektorviktningar uppfyller begränsningen.

• Indexet rekonstitueras och balanseras om halvårsvis.

Fondsammanfattning

Investeringen eftersträvar investeringsresultat som generellt motsvarar priset och avkastningen (före fondens avgifter och utgifter) för ett aktieindex som kallas NASDAQ AlphaDEX® United Kingdom Index. Fonden kommer normalt att investera minst 90 % av sina nettotillgångar (inklusive investeringslån) i stamaktier, depåbevis, fastighetsinvesteringsfonder (”REITs”) och preferensaktier som ingår i indexet. Indexet är utformat för att välja aktier från NASDAQ United Kingdom Index (”basindexet”) som kan generera positiv alfa- eller riskjusterad avkastning i förhållande till traditionella index genom att använda AlphaDEX®-valmetodologin.

Handla FKU ETF

First Trust United Kingdom AlphaDEX Fund (FKU ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i FKU ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med First Trust United Kingdom AlphaDEX Fund (FKU ETF) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Största innehav

VärdepapperVikt %
Entain PLC2.67%
Segro Plc2.58%
Wm Morrison Supermarkets Plc2.54%
3i Group Plc2.47%
Investec Plc2.47%
Tritax Big Box REIT Plc2.47%
Future Plc2.45%
SSE Plc2.38%
Imperial Brands Plc2.23%
IMI Plc2.13%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

IUME ETF investerar i amerikanska aktier med momentum

Publicerad

den

iShares MSCI USA Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (IUME ETF) investerar i aktier med fokus Momentum, USA. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar). MSCI USA Momentum ESG Reduced Carbon Target Select tillåter en bred investering med låga avgifter på ca. 105 aktier.

iShares MSCI USA Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (IUME ETF) investerar i aktier med fokus Momentum, USA. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar). MSCI USA Momentum ESG Reduced Carbon Target Select tillåter en bred investering med låga avgifter på ca. 105 aktier.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,20 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares MSCI USA Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) är en mycket stor ETF med tillgångar på 931 miljoner GBP under förvaltning. IUME ETF är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Varför IUME?

Exponering mot en portfölj av amerikanska företag som uppvisar momentumfaktorn samt positiva miljö-, sociala och styrningsegenskaper (ESG).

Utesluter uttryckligen emittenter baserat på deras inblandning i följande affärsområden/aktiviteter (eller relaterade aktiviteter): kontroversiella vapen, kärnvapen, civila skjutvapen, tobak, oljesand och termiskt kol.

Designad för investerare som letar efter ett hållbart tillvägagångssätt för att komma åt momentumaktier.

Investeringsmål

Fonden strävar efter att ge investerare en avkastning, som består av kapitaltillväxt och inkomst, som återspeglar avkastningen från MSCI USA Momentum ESG Reduced Carbon Target Select Index.

Investeringsstrategi

MSCI USA Momentum ESG Reduced Carbon Target Select-index spårar amerikanska aktier som är valda enligt momentumfaktorstrategin och ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning). Moderindexet är MSCI USA-index.

Handla IUME ETF

iShares MSCI USA Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (IUME ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på Euronext Amsterdam.

Euronext Amsterdam är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext AmsterdamUSDIUME
SIX Swiss ExchangeUSDIUME

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
MSFTMICROSOFT CORPInformation Technology7.45US5949181045USD
AAPLAPPLE INCInformation Technology5.06US0378331005USD
PGPROCTER & GAMBLEConsumer Staples3.09US7427181091USD
LLYELI LILLYHealth Care3.09US5324571083USD
COSTCOSTCO WHOLESALE CORPConsumer Staples2.94US22160K1051USD
KOCOCA-COLAConsumer Staples2.91US1912161007USD
PEPPEPSICO INCConsumer Staples2.79US7134481081USD
NVDANVIDIA CORPInformation Technology2.63US67066G1040USD
BMYBRISTOL MYERS SQUIBBHealth Care2.57US1101221083USD
ADPAUTOMATIC DATA PROCESSING INCInformation Technology2.34US0530151036USD

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Investeringar i solenergi närmar sig samma nivåer som oljeinvesteringar

Publicerad

den

EQM Indexes säger att investeringar i solenergin stiger till rekordhöga nivåer av den globala energimixen och når oljeinvesteringar. Senior rådgivare för EQM Indexes Steve Derkash ansluter sig till Natalie Stoberman i Proactive-studion för att prata om gruppens månatliga solenergirapport och hur solenergiinvesteringar tenderar att gå om oljeinvesteringar 2023.

Solar Energy UCITS ETF ”TANN” strävar efter att erbjuda ren exponering mot den snabbt växande globala solenergiindustrin, genom att följa EQM Global Solar Energy Index som är fokuserat på företag som får betydande intäkter från solenergirelaterad affärsverksamhet.

Handla TANN ETF

HANetf Solar Energy UCITS ETF (TANN ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa

Nyheter

BOLD gör sin månatliga ombalansering

Publicerad

den

Vinter ByteTree BOLD (BOLD1) har slutfört sin månatliga ombalansering. De nya vikterna är 22,6 % för Bitcoin och 77,4 % för guld. Bitcoin ser en ökning med 0,6% medan guld minskade i enlighet med detta. 360-dagarsvolatiliteten för Bitcoin och guld nådde 47,8 % respektive 13,9 %.

Vinter ByteTree BOLD (BOLD1) har slutfört sin månatliga ombalansering. De nya vikterna är 22,6 % för Bitcoin och 77,4 % för guld. Bitcoin ser en ökning med 0,6% medan guld minskade i enlighet med detta. 360-dagarsvolatiliteten för Bitcoin och guld nådde 47,8 % respektive 13,9 %.

Att göra smartare kryptoindex för ETF-emittenter

Vinter är en reglerad indexleverantör specialiserad på kryptotillgångar. Vi konstruerar, beräknar och underhåller index som spåras av finansiella produkter.

Utforska vårt indexerbjudande eller se våra kunders produkter för att se hur ett Vinter-index kan hjälpa fonder och kapitalförvaltare att skaffa fler tillgångar och konkurrera på produkter snarare än avgifter.

Fortsätt läsa

Populära