Följ oss

Nyheter

FKU ETF satsa på den brittiska aktiemarknaden

Publicerad

den

First Trust United Kingdom AlphaDEX Fund (FKU ETF) spårar ett likaviktat index på 75 brittiska företag som valts ut baserat på NASDAQs AlphaDEX-valmetod. First Trust United Kingdom AlphaDEX Fund (FKU ETF), som handlas på Nasdaq, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond har en årlig förvaltningskostnad på 0,80 procent.

First Trust United Kingdom AlphaDEX Fund (FKU ETF) spårar ett likaviktat index på 75 brittiska företag som valts ut baserat på NASDAQs AlphaDEX-valmetod. First Trust United Kingdom AlphaDEX Fund (FKU ETF), som handlas på Nasdaq, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond har en årlig förvaltningskostnad på 0,80 procent.

FKU Factset Analytics Insight

FKU strävar efter att överträffa den breda brittiska aktiemarknaden genom att använda AlphaDEX urvalsmetod. Fonden börjar med att tilldela både tillväxt- och värdepoäng till NASDAQ United Kingdom Index (moderindex) beståndsdelar. Tillväxtpoäng mäts som 3-, 6- och 12-månaders prisuppgång, försäljning till pris och 1-års försäljningstillväxt, medan värdepoäng beräknas av bokfört värde till pris, kassaflöde till pris, och avkastning på tillgångar. Värdepapper identifieras sedan som antingen en värde- eller tillväxtaktie baserat på dess bästa stilrankning som också kommer att användas som urvalspoäng.

De 75 bästa namnen baserat på urvalspoäng ingår i fondens portfölj. Utvalda värdepapper delas sedan upp i kvintiler baserat på deras urvalspoäng, där kvintiler med högre poäng får en större vikt. Värdepapper är lika viktade inom varje kvintil. För att begränsa koncentrationen använder fonden sektorsbegränsningar i förhållande till sitt moderindex. Indexet ombalanseras och rekonstitueras halvårsvis.

Investeringsmål/strategi – First Trust United Kingdom AlphaDEX® Fund är en börshandlad fond. Fondens investeringsmål är att söka investeringsresultat som generellt motsvarar priset och avkastningen, före fondens avgifter och utgifter, för ett aktieindex som kallas NASDAQ AlphaDEX® United Kingdom Index.

• NASDAQ AlphaDEX® United Kingdom Index är ett ”förbättrat” index skapat och administrerat av Nasdaq, Inc. (”Nasdaq”) som använder AlphaDEX®-aktievalsmetoden för att välja aktier från NASDAQ United Kingdom Index som uppfyller vissa kriterier.

• Nasdaq konstruerar NASDAQ AlphaDEX® United Kingdom Index genom att rangordna de kvalificerade aktierna från NASDAQ United Kingdom Index efter tillväxtfaktorer inklusive 3-, 6- och 12-månaders prisuppgång, försäljning till pris och ett års försäljningstillväxt, och separat efter värde faktorer inklusive bokfört värde till pris, kassaflöde till pris och avkastning på tillgångar. Alla aktier är rankade på summan av rang för tillväxtfaktorerna och, separat, alla aktier rangordnas på summan av rang för värdefaktorerna. En aktie måste ha data för alla tillväxt- och/eller värdefaktorer för att få en rankning för den stilen.

• Varje aktie får den bästa stilrankningen från föregående steg som sin urvalspoäng.

• De 75 bästa aktierna baserat på urvalspoängen som fastställdes i föregående steg omfattar de ”utvalda aktierna”. De utvalda aktierna är indelade i kvintiler baserat på deras ranking och de högst rankade kvintilerna får en högre vikt inom indexet. Bestånden är lika viktade inom varje kvintil.

• Varje aktie testas sedan i ordning efter dess urvalspoäng för att kontrollera om vikten som tilldelats den aktien ligger utanför sektorns viktningsbegränsningar, som är satta till 15 % över referensvikten.

o Om vikten som tilldelas aktien, när den läggs till med vikten som tilldelas alla högre rankade aktier i dess sektor, är större än begränsningen, sänks aktiens vikt till den högsta rangen i nästa kvintil. Aktier som tidigare sjunkit i rang går sedan upp en rang. Sådana aktier i den lägsta kvintilen som bryter mot en begränsning tas bort från portföljen och ersätts med den aktie med högsta poäng som inte ursprungligen valts, med förbehåll för sektorsbegränsningar. Denna process fortsätter tills alla sektorviktningar uppfyller begränsningen.

• Indexet rekonstitueras och balanseras om halvårsvis.

Fondsammanfattning

Investeringen eftersträvar investeringsresultat som generellt motsvarar priset och avkastningen (före fondens avgifter och utgifter) för ett aktieindex som kallas NASDAQ AlphaDEX® United Kingdom Index. Fonden kommer normalt att investera minst 90 % av sina nettotillgångar (inklusive investeringslån) i stamaktier, depåbevis, fastighetsinvesteringsfonder (”REITs”) och preferensaktier som ingår i indexet. Indexet är utformat för att välja aktier från NASDAQ United Kingdom Index (”basindexet”) som kan generera positiv alfa- eller riskjusterad avkastning i förhållande till traditionella index genom att använda AlphaDEX®-valmetodologin.

Handla FKU ETF

First Trust United Kingdom AlphaDEX Fund (FKU ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i FKU ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med First Trust United Kingdom AlphaDEX Fund (FKU ETF) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Största innehav

VärdepapperVikt %
Entain PLC2.67%
Segro Plc2.58%
Wm Morrison Supermarkets Plc2.54%
3i Group Plc2.47%
Investec Plc2.47%
Tritax Big Box REIT Plc2.47%
Future Plc2.45%
SSE Plc2.38%
Imperial Brands Plc2.23%
IMI Plc2.13%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

SXRY ETF följer de 40 största aktierna i Italien

Publicerad

den

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,33 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) har tillgångar på 144 miljoner euro under förvaltning. SXRY ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför SXRY?

Exponering mot brett diversifierade italienska företag

Direktinvestering i 40 italienska företag

Exponering för enskilda länder och stora företag med börsvärde

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa resultatet för ett index som består av 40 av de största och mest likvida italienska företagen

Investeringsstrategi

FTSE MIB-index följer de 40 största italienska företagen.

Handla SXRY ETF

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXCMB1
gettexEURSXRY
Stuttgart Stock ExchangeEURSXRY
Borsa ItalianaEURCSMIB
Euronext AmsterdamEURCMIB
London Stock ExchangeEURCMIB
SIX Swiss ExchangeEURCSMIB
XETRAEURSXRY

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
ENELENELUtilities11.24IT0003128367EUR
ISPINTESA SANPAOLOFinancials7.98IT0000072618EUR
ENIENIEnergy7.86IT0003132476EUR
STLASTELLANTIS NVConsumer Discretionary7.09NL00150001Q9EUR
RACEFERRARI NVConsumer Discretionary6.78NL0011585146EUR
STMSTMICROELECTRONICS NVInformation Technology6.10NL0000226223EUR
GASSICURAZIONI GENERALIFinancials5.64IT0000062072EUR
UCGUNICREDITFinancials5.29IT0005239360EUR
ATLATLANTIAIndustrials3.36IT0003506190EUR
CNHICNH INDUSTRIAL NVIndustrials3.16NL0010545661EUR

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

HANetf om AIs inverkan på råvaror

Publicerad

den

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

Bailey betonade att AIs ökande energibehov, särskilt för AI-datacenter, nödvändiggör en övergång till mer robusta kraftgenereringsmetoder, inklusive kärnenergi. Han påpekade att kärnenergi ses som en hållbar lösning på grund av dess låga koldioxidutsläpp.

Bailey diskuterade den växande efterfrågan på råvaror som uran och koppar. Han förklarade att AI-datacenter och den bredare energiomställningen, inklusive elfordon och förnybar energi, driver denna efterfrågan.

HANetf har utvecklat ETFer fokuserade på uran- och koppargruvarbetare, genom vilka investerare kan utnyttja dessa trender. Den bredare Sprott Uranium Miners UCITS ETF, som lanserades för två år sedan, inkluderar stora och mindre aktörer, medan en nyare Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF fokuserar på mindre företag.

Dessutom har Copper Miners ESG ETF, som betonar ren kopparbrytning och inkluderar ett ESG-screeningselement, presterat bra.

Bailey avslutade med att notera de starka resultaten för dessa ETFer, med Copper Miners ESG ETF upp 35 % hittills i år och den breda Uranium Miners ETF upp 15 %. Han uttryckte optimism om den pågående råvarans supercykel som drivs av olika faktorer, inklusive energiomställningen och industripolitiska förändringar.

Fortsätt läsa

Nyheter

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP spårar priset på ICP

Publicerad

den

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Internet Computer är ett blockchain-projekt som syftar till att skapa en decentraliserad och skalbar internetinfrastruktur genom att låta smarta kontrakt köras direkt på dess nätverk, vilket eliminerar behovet av traditionella serverbaserade arkitekturer. Det strävar efter att möjliggöra ett nytt paradigm för webbutveckling, där applikationer lagras på blockkedjan, vilket ger större säkerhet, effektivitet och tillgänglighet.

Produktdetaljer

EmittentValour Inc.
NamnValour Internet Computer (ICP) SEK
ISINCH1213604510
Valoren121360451
BasvalutaSEK
Underliggande tillgångINTERNET COMPUTER (ICP/USD)
FörfallodagOpen-ended
Förvaltningsavgift1,9 %

Handla Valour Internet Computer (ICP) SEK

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en europeisk börshandlad produkt som handlas på bland annat Nordic Growth Market.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsKortnamnValuta
Nordic Growth MarketVALOUR INTERNET COMPUTER (ICP) SEKSEK

Fortsätt läsa

Populära