Följ oss

Nyheter

WisdomTree utökar sin Commodities UCITS Range med ny fond

Publicerad

den

Den nya ETFen allokerar till breda råvaror med fysisk replikering av exponering för ädelmetaller. WisdomTree, sponsorn för den börshandlade fonden ("ETF") och den börshandlade produkten ("ETP"), har utökat sitt sortiment av sin Commodities UCITS Range med lanseringen av WisdomTree Broad Commodities UCITS ETF (PCOM). PCOM, som idag är noterat på Londonbörsen och Börse Xetra, försöker följa utvecklingen av Bloomberg Commodity Total Return Index ("indexet"), före avgifter och kostnader, och har en förvaltningskostnadskvot på 0,19%.

Den nya ETFen allokerar till breda råvaror med fysisk replikering av exponering för ädelmetaller. WisdomTree, sponsorn för den börshandlade fonden (”ETF”) och den börshandlade produkten (”ETP”), har utökat sitt sortiment av sin Commodities UCITS Range med lanseringen av WisdomTree Broad Commodities UCITS ETF (PCOM). PCOM, som idag är noterat på Londonbörsen och Börse Xetra, försöker följa utvecklingen av Bloomberg Commodity Total Return Index (”indexet”), före avgifter och kostnader, och har en förvaltningskostnadskvot på 0,19%.

Indexet täcker fyra breda råvarusektorer: energi, jordbruk, industrimetaller och ädelmetaller. PCOM är innovativt genom att exponeringen av ädelmetaller levereras genom fysisk replikering av guld och silver. Totalavkastningsswappar används för att leverera prestanda för energi-, jordbruks- och industrimetallkomponenterna i indexet.

Nitesh Shah, Head of Commodities & Macroeconomic Research, Europe, WisdomTree sa: ”Breda råvaror har historiskt sett varit en av de bästa säkringarna mot inflation. Inflationen i USA och Europa ligger på de högsta nivåerna på över ett decennium, främst driven av chocker på utbudssidan, som råvaror är unikt positionerade för att skydda mot. Energipristoppar, torka-inducerade livsmedelsprishöjningar och transitflaskhalsar, till exempel, matas direkt in i råvarupriserna och de konsumtionskorgar som inflationssiffrorna beräknas från. Det är inte bara dessa kortsiktiga fenomen som driver råvarupriserna. En infrastrukturrenässans i kombination med en energiomställning kan driva en supercykel inom vissa råvaror under det kommande decenniet.”

Istället för att drivas av mikroekonomiska händelser som påverkar en råvarumarknad eller sektor, minskar indexets diversifierade råvaruexponering potentiellt volatiliteten i jämförelse med icke-diversifierade råvaruinvesteringar.

Nettoflöden till breda råvaru-ETP globalt sett uppgår till 12 miljarder dollar hittills i år. Att få exponering mot råvaror har blivit ett allt viktigare inslag i den nuvarande marknadsmiljön eftersom investerare blir mer medvetna om vilken roll råvaror kan spela för att navigera i dynamiska marknadsförhållanden.

Alexis Marinof, Europachef, WisdomTree tillade: ”Denna lansering sammanför vår expertis inom fysiskt stödda produkter och ledande position inom ETP för syntetiska råvaror – som komplement till vår smarta beta-breda råvaru UCITS-lösning. PCOM använder sig av ett innovativt tillvägagångssätt för att ge tillgång till breda råvaror genom att tillhandahålla exponering mot spotpriset på ädla metaller. Råvaror är kärnan i vår europeiska verksamhet, och vi är fortsatt engagerade i att ge investerare tillgång till unika strategier som tillför värde till deras portföljer.”

WisdomTree erbjuder det mest omfattande utbudet av ETPer för råvaror i Europa, med cirka 24,5 miljarder USD i tillgångar under förvaltning över hela sin plattform.

PCOM är registrerat för försäljning i Österrike, Danmark, Finland, Tyskland, Italien, Luxemburg, Nederländerna, Spanien, Sverige och Storbritannien.

Produktinformation

NamnMERBörsValutaKortnamnISIN
WisdomTree Broad Commodities UCITS ETF – USD Acc0.19%London Stock ExchangeUSDPCOMIE00BKY4W127
WisdomTree Broad Commodities UCITS ETF – USD Acc0.19%London Stock ExchangeGBxCOMXIE00BKY4W127
WisdomTree Broad Commodities UCITS ETF – USD Acc0.19%Börse XetraEURPCOMIE00BKY4W127

Handla PCOM ETF

WisdomTree Broad Commodities UCITS ETF (PCOM) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.