Följ oss

Nyheter

WisdomTree utökar sin Commodities UCITS Range med ny fond

Publicerad

den

Den nya ETFen allokerar till breda råvaror med fysisk replikering av exponering för ädelmetaller. WisdomTree, sponsorn för den börshandlade fonden ("ETF") och den börshandlade produkten ("ETP"), har utökat sitt sortiment av sin Commodities UCITS Range med lanseringen av WisdomTree Broad Commodities UCITS ETF (PCOM). PCOM, som idag är noterat på Londonbörsen och Börse Xetra, försöker följa utvecklingen av Bloomberg Commodity Total Return Index ("indexet"), före avgifter och kostnader, och har en förvaltningskostnadskvot på 0,19%.

Den nya ETFen allokerar till breda råvaror med fysisk replikering av exponering för ädelmetaller. WisdomTree, sponsorn för den börshandlade fonden (”ETF”) och den börshandlade produkten (”ETP”), har utökat sitt sortiment av sin Commodities UCITS Range med lanseringen av WisdomTree Broad Commodities UCITS ETF (PCOM). PCOM, som idag är noterat på Londonbörsen och Börse Xetra, försöker följa utvecklingen av Bloomberg Commodity Total Return Index (”indexet”), före avgifter och kostnader, och har en förvaltningskostnadskvot på 0,19%.

Indexet täcker fyra breda råvarusektorer: energi, jordbruk, industrimetaller och ädelmetaller. PCOM är innovativt genom att exponeringen av ädelmetaller levereras genom fysisk replikering av guld och silver. Totalavkastningsswappar används för att leverera prestanda för energi-, jordbruks- och industrimetallkomponenterna i indexet.

Nitesh Shah, Head of Commodities & Macroeconomic Research, Europe, WisdomTree sa: ”Breda råvaror har historiskt sett varit en av de bästa säkringarna mot inflation. Inflationen i USA och Europa ligger på de högsta nivåerna på över ett decennium, främst driven av chocker på utbudssidan, som råvaror är unikt positionerade för att skydda mot. Energipristoppar, torka-inducerade livsmedelsprishöjningar och transitflaskhalsar, till exempel, matas direkt in i råvarupriserna och de konsumtionskorgar som inflationssiffrorna beräknas från. Det är inte bara dessa kortsiktiga fenomen som driver råvarupriserna. En infrastrukturrenässans i kombination med en energiomställning kan driva en supercykel inom vissa råvaror under det kommande decenniet.”

Istället för att drivas av mikroekonomiska händelser som påverkar en råvarumarknad eller sektor, minskar indexets diversifierade råvaruexponering potentiellt volatiliteten i jämförelse med icke-diversifierade råvaruinvesteringar.

Nettoflöden till breda råvaru-ETP globalt sett uppgår till 12 miljarder dollar hittills i år. Att få exponering mot råvaror har blivit ett allt viktigare inslag i den nuvarande marknadsmiljön eftersom investerare blir mer medvetna om vilken roll råvaror kan spela för att navigera i dynamiska marknadsförhållanden.

Alexis Marinof, Europachef, WisdomTree tillade: ”Denna lansering sammanför vår expertis inom fysiskt stödda produkter och ledande position inom ETP för syntetiska råvaror – som komplement till vår smarta beta-breda råvaru UCITS-lösning. PCOM använder sig av ett innovativt tillvägagångssätt för att ge tillgång till breda råvaror genom att tillhandahålla exponering mot spotpriset på ädla metaller. Råvaror är kärnan i vår europeiska verksamhet, och vi är fortsatt engagerade i att ge investerare tillgång till unika strategier som tillför värde till deras portföljer.”

WisdomTree erbjuder det mest omfattande utbudet av ETPer för råvaror i Europa, med cirka 24,5 miljarder USD i tillgångar under förvaltning över hela sin plattform.

PCOM är registrerat för försäljning i Österrike, Danmark, Finland, Tyskland, Italien, Luxemburg, Nederländerna, Spanien, Sverige och Storbritannien.

Produktinformation

NamnMERBörsValutaKortnamnISIN
WisdomTree Broad Commodities UCITS ETF – USD Acc0.19%London Stock ExchangeUSDPCOMIE00BKY4W127
WisdomTree Broad Commodities UCITS ETF – USD Acc0.19%London Stock ExchangeGBxCOMXIE00BKY4W127
WisdomTree Broad Commodities UCITS ETF – USD Acc0.19%Börse XetraEURPCOMIE00BKY4W127

Handla PCOM ETF

WisdomTree Broad Commodities UCITS ETF (PCOM) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Eqonex stänger sitt bitcoincertifikat

Publicerad

den

Den angripna kryptotillgångsförvaltaren och förvaringsinstitutet Eqonex kommer att avnotera sitt bitcoinbörshandlade seddel (ETN) efter att ha misslyckats med att ersätta sin nu stängda interna förvaringsinstitut.

Den angripna kryptotillgångsförvaltaren och förvaringsinstitutet Eqonex kommer att avnotera sitt bitcoinbörshandlade certifikat (ETN) efter att ha misslyckats med att ersätta sin nu stängda interna förvaringsinstitut.

Eqonex Bitcoin ETN (EQ1B) kommer att genomgå en obligatorisk inlösen och avnotering från Deutsche Boerse den 14 december efter lanseringen för fem månader sedan.

Beslutet följer efter en månad av ekonomiska svårigheter och en ”smärtsam vändpunkt” för företaget efter kollapsen av FTX-börsen och dess FTT-token.

Förluster till följd av marknadsvolatiliteten innebar att Eqonex inte kunde uppfylla sina återbetalningsåtaganden till fordringsägare som Bifinity, betalningarna från Binance, vilket innebar att framtida lånebetalningar stoppades.

Efter att ha misslyckats med att säkra ny aktiefinansiering sa Eqonex i ett aktieägarbrev den 21 november ”vår landningsbana och förmåga att fortsätta köra vår operativa färdplan var allvarligt äventyrad”.

Företaget har ansökt till High Court of Singapore för att gå in i rättslig förvaltning och sätta sina företag, Diginex och Eqonex Capital, i frivillig likvidation för att betala borgenärer.

Eqonex meddelade också att dess depåarm Digivault, som var plånboksleverantör för EQ1B, skulle avveckla sin verksamhet senast den 7 december.

Företaget sa tidigare att det skulle söka en köpare för att rekapitalisera verksamheten eller hitta en ”alternativ lösning”, men båda försöken har visat sig misslyckade.

Det lade till att klienttillgångar skulle ”förbli säkra och tillgängliga för uttag” fram till 7 december.

EQ1B:s säkerhetsförvaltare, Apex Corporate Trustees, sa i en anmälan den 1 december att de hade bett om att få ta tillbaka tillgångar från Digivault och söka en ny förvaringsinstitut före avvecklingsdatumet men inte fått något svar från Eqonex.

Apex noterade också osäkerhet om vad Digivaults avveckling skulle innebära för dess förmåga att upprätthålla säkerhet över investerarnas digitala tillgångar, eller om det skulle kunna dra tillbaka kundtillgångar om ETN:s emittent eller förvaringsinstitut gick i konkurs.

Laurent Kssis, krypto-ETP-specialist på CEC Capital, har tidigare sagt: ”Eqonex skuldebrevsinnehavare kommer att ingå i en köpoption av emittenten och dess säkerhetsagent och den senare kommer att lösa in andelarna och returnera eventuella intäkter minus en avgift, för att sälja underliggande tillgångar, tillbaka till skuldebrevsinnehavarna.

”Det här kommer att vara ett anständigt lackmustest på att ETN-strukturen fungerar och gör precis vad den ska göra. Återigen är säkerhetsagenten en garant för skuldebrevsinnehavarna och kommer att utlösa proceduren för att lösa in ETN tillbaka till kontanter till skuldebrevsinnehavarna.”

Eqonex beslut att stänga sitt första ETN kommer bara en vecka efter att Bitpanda sa att de skulle stänga sitt sortiment av kryptobörshandlade produkter (ETP) för att fokusera på sin kärnverksamhet med tanke på ”marknadens realiteter”.

Fortsätt läsa

Nyheter

Grayscale Investments uppdaterar om Future of Finance

Publicerad

den

Grayscale Investments Global Head of ETFs David Lavalle ansluter sig till Natalie Stoberman från Proactive-studion för att dela företagets senaste månadsrapport över dess Future of Finance ETF.

Grayscale Investments Global Head of ETFs David Lavalle ansluter sig till Natalie Stoberman från Proactive-studion för att dela företagets senaste månadsrapport över dess Future of Finance ETF.

Grayscale Investments är moderholdingbolag för Grayscale Advisors, en SEC-registrerad investeringsrådgivare, samt Grayscale Securities, en SEC-registrerad mäklare/handlare och medlem av FINRA.

Handla GF0F ETF

HANetf Grayscale Future of Finance UCITS ETF (GF0F ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa

Nyheter

HANetf stänger oälskad fond

Publicerad

den

HANetf rapporterar att företaget stänger en oälskad fond, har stängt sin iClima Smart Energy ETF (DGEN) eftersom den inte nådde minimifondens storlek. För närvarande har DGEN ETF 4 miljoner USD i tillgångar under förvaltning, enligt uppgifter från Hargreaves Lansdown, efter att ha lanserats i juni 2021.

HANetf rapporterar att företaget stänger en oälskad fond, har stängt sin iClima Smart Energy ETF (DGEN) eftersom den inte nådde minimifondens storlek. För närvarande har DGEN ETF 4 miljoner USD i tillgångar under förvaltning, enligt uppgifter från Hargreaves Lansdown, efter att ha lanserats i juni 2021.

Styrelsen beslutade att stänga fonden eftersom det med nuvarande tillgångsnivåer var ”opraktiskt och olämpligt för fonden att fortsätta sin verksamhet”, heter det i ett uttalande till Londonbörsen. Fondutflödet halverades i oktober till 3,7 miljarder pund

Fonden strävar efter att spåra pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och utgifter, för iClima Distributed Renewable Energy Index. Indexet har fallit med 23 % under ett år och iClima Smart Energy ETF har faktiskt presterat bättre än sitt index under samma period, även om det fortfarande är ned 9,3 %, enligt FE fundinfo-data. Detta var en betydande underprestation jämfört med Gbl RTF Commodity & Energy-sektorn under den tiden (21,6 %).

Handeln i fonden kommer att upphöra från och med stängningen den 3 januari 2022, då den kommer att avnoteras från de sex börser den är noterad på. Köp och försäljning av andelar i fonden på andrahandsmarknaden får endast ske fram till stängning den 3 januari 2023.

Alla kontanta nettointäkter som härrör från realiseringen av fondens tillgångar kommer att betalas ut till återstående aktieägare senast den 30 januari 2023.

Fortsätt läsa

21Shares

Prenumerera på nyheter om ETFer

* indicates required

Populära