Följ oss

Nyheter

WisdomTree utökar sin Commodities UCITS Range med ny fond

Publicerad

den

Den nya ETFen allokerar till breda råvaror med fysisk replikering av exponering för ädelmetaller. WisdomTree, sponsorn för den börshandlade fonden ("ETF") och den börshandlade produkten ("ETP"), har utökat sitt sortiment av sin Commodities UCITS Range med lanseringen av WisdomTree Broad Commodities UCITS ETF (PCOM). PCOM, som idag är noterat på Londonbörsen och Börse Xetra, försöker följa utvecklingen av Bloomberg Commodity Total Return Index ("indexet"), före avgifter och kostnader, och har en förvaltningskostnadskvot på 0,19%.

Den nya ETFen allokerar till breda råvaror med fysisk replikering av exponering för ädelmetaller. WisdomTree, sponsorn för den börshandlade fonden (”ETF”) och den börshandlade produkten (”ETP”), har utökat sitt sortiment av sin Commodities UCITS Range med lanseringen av WisdomTree Broad Commodities UCITS ETF (PCOM). PCOM, som idag är noterat på Londonbörsen och Börse Xetra, försöker följa utvecklingen av Bloomberg Commodity Total Return Index (”indexet”), före avgifter och kostnader, och har en förvaltningskostnadskvot på 0,19%.

Indexet täcker fyra breda råvarusektorer: energi, jordbruk, industrimetaller och ädelmetaller. PCOM är innovativt genom att exponeringen av ädelmetaller levereras genom fysisk replikering av guld och silver. Totalavkastningsswappar används för att leverera prestanda för energi-, jordbruks- och industrimetallkomponenterna i indexet.

Nitesh Shah, Head of Commodities & Macroeconomic Research, Europe, WisdomTree sa: ”Breda råvaror har historiskt sett varit en av de bästa säkringarna mot inflation. Inflationen i USA och Europa ligger på de högsta nivåerna på över ett decennium, främst driven av chocker på utbudssidan, som råvaror är unikt positionerade för att skydda mot. Energipristoppar, torka-inducerade livsmedelsprishöjningar och transitflaskhalsar, till exempel, matas direkt in i råvarupriserna och de konsumtionskorgar som inflationssiffrorna beräknas från. Det är inte bara dessa kortsiktiga fenomen som driver råvarupriserna. En infrastrukturrenässans i kombination med en energiomställning kan driva en supercykel inom vissa råvaror under det kommande decenniet.”

Istället för att drivas av mikroekonomiska händelser som påverkar en råvarumarknad eller sektor, minskar indexets diversifierade råvaruexponering potentiellt volatiliteten i jämförelse med icke-diversifierade råvaruinvesteringar.

Nettoflöden till breda råvaru-ETP globalt sett uppgår till 12 miljarder dollar hittills i år. Att få exponering mot råvaror har blivit ett allt viktigare inslag i den nuvarande marknadsmiljön eftersom investerare blir mer medvetna om vilken roll råvaror kan spela för att navigera i dynamiska marknadsförhållanden.

Alexis Marinof, Europachef, WisdomTree tillade: ”Denna lansering sammanför vår expertis inom fysiskt stödda produkter och ledande position inom ETP för syntetiska råvaror – som komplement till vår smarta beta-breda råvaru UCITS-lösning. PCOM använder sig av ett innovativt tillvägagångssätt för att ge tillgång till breda råvaror genom att tillhandahålla exponering mot spotpriset på ädla metaller. Råvaror är kärnan i vår europeiska verksamhet, och vi är fortsatt engagerade i att ge investerare tillgång till unika strategier som tillför värde till deras portföljer.”

WisdomTree erbjuder det mest omfattande utbudet av ETPer för råvaror i Europa, med cirka 24,5 miljarder USD i tillgångar under förvaltning över hela sin plattform.

PCOM är registrerat för försäljning i Österrike, Danmark, Finland, Tyskland, Italien, Luxemburg, Nederländerna, Spanien, Sverige och Storbritannien.

Produktinformation

NamnMERBörsValutaKortnamnISIN
WisdomTree Broad Commodities UCITS ETF – USD Acc0.19%London Stock ExchangeUSDPCOMIE00BKY4W127
WisdomTree Broad Commodities UCITS ETF – USD Acc0.19%London Stock ExchangeGBxCOMXIE00BKY4W127
WisdomTree Broad Commodities UCITS ETF – USD Acc0.19%Börse XetraEURPCOMIE00BKY4W127

Handla PCOM ETF

WisdomTree Broad Commodities UCITS ETF (PCOM) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

SXRY ETF följer de 40 största aktierna i Italien

Publicerad

den

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,33 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) har tillgångar på 144 miljoner euro under förvaltning. SXRY ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför SXRY?

Exponering mot brett diversifierade italienska företag

Direktinvestering i 40 italienska företag

Exponering för enskilda länder och stora företag med börsvärde

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa resultatet för ett index som består av 40 av de största och mest likvida italienska företagen

Investeringsstrategi

FTSE MIB-index följer de 40 största italienska företagen.

Handla SXRY ETF

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXCMB1
gettexEURSXRY
Stuttgart Stock ExchangeEURSXRY
Borsa ItalianaEURCSMIB
Euronext AmsterdamEURCMIB
London Stock ExchangeEURCMIB
SIX Swiss ExchangeEURCSMIB
XETRAEURSXRY

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
ENELENELUtilities11.24IT0003128367EUR
ISPINTESA SANPAOLOFinancials7.98IT0000072618EUR
ENIENIEnergy7.86IT0003132476EUR
STLASTELLANTIS NVConsumer Discretionary7.09NL00150001Q9EUR
RACEFERRARI NVConsumer Discretionary6.78NL0011585146EUR
STMSTMICROELECTRONICS NVInformation Technology6.10NL0000226223EUR
GASSICURAZIONI GENERALIFinancials5.64IT0000062072EUR
UCGUNICREDITFinancials5.29IT0005239360EUR
ATLATLANTIAIndustrials3.36IT0003506190EUR
CNHICNH INDUSTRIAL NVIndustrials3.16NL0010545661EUR

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

HANetf om AIs inverkan på råvaror

Publicerad

den

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

Bailey betonade att AIs ökande energibehov, särskilt för AI-datacenter, nödvändiggör en övergång till mer robusta kraftgenereringsmetoder, inklusive kärnenergi. Han påpekade att kärnenergi ses som en hållbar lösning på grund av dess låga koldioxidutsläpp.

Bailey diskuterade den växande efterfrågan på råvaror som uran och koppar. Han förklarade att AI-datacenter och den bredare energiomställningen, inklusive elfordon och förnybar energi, driver denna efterfrågan.

HANetf har utvecklat ETFer fokuserade på uran- och koppargruvarbetare, genom vilka investerare kan utnyttja dessa trender. Den bredare Sprott Uranium Miners UCITS ETF, som lanserades för två år sedan, inkluderar stora och mindre aktörer, medan en nyare Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF fokuserar på mindre företag.

Dessutom har Copper Miners ESG ETF, som betonar ren kopparbrytning och inkluderar ett ESG-screeningselement, presterat bra.

Bailey avslutade med att notera de starka resultaten för dessa ETFer, med Copper Miners ESG ETF upp 35 % hittills i år och den breda Uranium Miners ETF upp 15 %. Han uttryckte optimism om den pågående råvarans supercykel som drivs av olika faktorer, inklusive energiomställningen och industripolitiska förändringar.

Fortsätt läsa

Nyheter

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP spårar priset på ICP

Publicerad

den

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Internet Computer är ett blockchain-projekt som syftar till att skapa en decentraliserad och skalbar internetinfrastruktur genom att låta smarta kontrakt köras direkt på dess nätverk, vilket eliminerar behovet av traditionella serverbaserade arkitekturer. Det strävar efter att möjliggöra ett nytt paradigm för webbutveckling, där applikationer lagras på blockkedjan, vilket ger större säkerhet, effektivitet och tillgänglighet.

Produktdetaljer

EmittentValour Inc.
NamnValour Internet Computer (ICP) SEK
ISINCH1213604510
Valoren121360451
BasvalutaSEK
Underliggande tillgångINTERNET COMPUTER (ICP/USD)
FörfallodagOpen-ended
Förvaltningsavgift1,9 %

Handla Valour Internet Computer (ICP) SEK

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en europeisk börshandlad produkt som handlas på bland annat Nordic Growth Market.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsKortnamnValuta
Nordic Growth MarketVALOUR INTERNET COMPUTER (ICP) SEKSEK

Fortsätt läsa

Populära