Nyheter

Fidelity utvidgar fondområdet till att inkludera SFDR artikel 9 strategier

Publicerad

den

Fidelitys fondsortiment inkluderar nu sex aktiva fonder och två ETFer enligt artikel 9 i SFDR. Fonderna är en del av Fidelitys bredare Sustainable Family-sortiment av fonder, med totalt 59 strategier och representerar 36,64 miljarder USD.

Fidelity International (“Fidelity”) meddelar idag att de har utökat sitt fondsortiment till att omfatta åtta fonder som klassificeras som artikel 9 enligt Sustainable Finance Disclosure Regulation (“SFDR”). Denna selektiva grupp av aktiva och börshandlade fondstrategier (“ETF”) är öppna för privatkunder, grossist- och institutionella kunder. Fonderna tillgodoser kundernas växande efterfrågan på strategier som investerar i emittenter som bidrar till och drar nytta av omställningen till en mer hållbar ekonomi.

Jenn-Hui Tan, Chief Sustainability Officer, Fidelity International, kommenterade: ”Dessa fonder stöds av den ytterligare förbättringen av Fidelitys ramverk för hållbara investeringar, inklusive en egenutvecklad datauppsättning som bedömer en emittents positiva bidrag till målen och indikatorerna för FN:s mål för hållbar utveckling (”SDG”). Från denna grund har vi kunnat utveckla en serie fondlösningar för kunder som vill anpassa sina investeringar till övergången till en hållbar ekonomi.”

Fidelitys sortiment av Sustainable Family utökas

Fidelitys sortiment av Sustainable Family-fonder är ett fondsortiment som omfattar flera tillgångsklasser med ett fokuserat ramverk för miljö, social och styrning (“ESG”). Dess investeringsstrategi stöds av tre pelare centrerade kring engagemang, uteslutning och Fidelitys egenutvecklade forskning.

Fidelity har lanserat två nya aktiva Artikel 9-fonder som syftar till att uppnå kapitaltillväxt på lång sikt genom att investera i ”hållbara investeringar” genom investeringar i deras respektive lands befogenheter. Dessa är:

  • Fidelity Funds – Sustainable Global Equity Fund, förvaltad av Cornelia Furse som ledande portföljförvaltare, med stöd av Matt Egerton som assisterande portföljförvaltare.
  • Fidelity Funds – Sustainable Asian Focus Fund, förvaltad av Mohit Mandhana som portföljförvaltare.

Dessutom har fyra av Fidelitys Sustainable Family-sortiment av fonder omklassificerats från SFDR Artikel 8 till Artikel 9. Dessa strategier har anpassats för att passa Fidelitys Artikel 9-ramverk. Portföljförvaltningsteamet för dessa omklassificerade fonder är oförändrat. Dessa är:

  • Fidelity Funds – Sustainable Biodiversity Fund
  • Fidelity Funds – Sustainable Climate Solutions Fund
  • Fidelity Funds – Sustainable Eurozone Equity Fund
  • Fidelity Funds – Sustainable US Equity Fund

Enligt artikel 9 ska 100 % av fondinvesteringarna, netto efter kontanter och säkringsinstrument, investeras i ”hållbara investeringar”. För att en emittent ska uppfylla Fidelitys definition av ”hållbar investering” måste den ha minst 50 % av sina intäkter genererade från aktiviteter som bidrar till ett miljömässigt eller socialt mål, mätt av EU-taxonomien, med Fidelitys proprietära SDG-verktyg eller genom en robust strategi för att avkarbonas mot nettonoll. Dessutom, som specificerats av SFDR, krävs att ”hållbara investeringar” inte gör någon betydande skada och uppfyller minimigarantier och har god förvaltningspraxis.

Sviten av aktiva fonder enligt artikel 9 kompletteras av 2 ETFer som förvaltas enligt artikel 9(3) i SFDR: Fidelity Sustainable Global Corporate Bond Paris-Aligned Multifactor UCITS ETF (FSCM) och Fidelity Sustainable Global High Yield Bond Paris-Aligned Multifactor UCITS ETF (FFGH).

Christophe Gloser, försäljningschef, Continental Europe, Fidelity International tillade: ”Hållbarhet är en av de största och mest störande megatrenderna som sektorn står inför och en som påverkar vår investeringsbeslutsprocess. Vi är engagerade i att tillhandahålla de bästa lösningarna för våra kunder och det är därför vi strävar efter att vidareutveckla relevanta produkter för våra kunder på lång sikt. Utvidgningen av vårt utbud av Sustainable Family-fonder omfattar nu nästan 60 aktiva strategier, som erbjuder kunder tillgång till en rad fonder över tillgångsklasser med ett sammanhängande ESG-ramverk.”

Fidelity Sustainable Global Corporate Bond Multifactor UCITS ETF (FSCM ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Handla FFGH ETF

Fidelity Sustainable Global High Yield Bond Paris-Aligned Multifactor UCITS ETF INC-USD (FFGH ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version