Följ oss

Nyheter

Fem ETFer för 2021

Publicerad

den

återhämtningshandeln fortsätter att bli het, övergående inflation förväntas fortsätta till slutet av året och centralbankens avsmalnande börja 2022. Här tittar vi på fem ETFer för 2021.

Övergående inflation, höga aktievärderingar och avmattning av köp av centralbanker måste nu tas med i beräkningen under tillgångsallokering i H2. Marknaderna är i limbo mellan feberaktig optimism och de försiktiga antydningarna från allt mer hökaktiga politiska beslutsfattare, med återhämtningshandeln fortsätter att bli het, övergående inflation förväntas fortsätta till slutet av året och centralbankens avsmalnande börja 2022. Här tittar vi på fem ETFer för 2021.

De senaste globala aktieutsikterna från Gina Martin Adams, chefsaktierstrateg på Bloomberg Intelligence, noterade att resultat och värderingar kan fortsätta att förbättras, beroende på faktorer som den relativa styrkan i US-dollarn. Adams sa emellertid att med tanke på amerikanska aktiers triumferande start på året, höga värderingar, politiska diskussioner kring beskattning och monetär åtstramning innan andra länder alla kunde se S&P 500-beståndsdelar kvar i en inte alltför avlägsen framtid.

Efter maj-uppgifter som visar att USA: s kärninflation steg med 5% på ett år, den snabbaste tillväxttakten sedan 2008, förväntar sig cirka 13 av Federal Monetary Committee: s 18 medlemmar åtminstone en räntehöjning före slutet av 2023.

Med USA i botten av Bloomberg Intelligences aktiekort för andra halvåret visar andra utvecklade regioner och segment av tillväxtmarknader det mest löfte. Baserat på detta har ETF Stream valt fem ETF: er som kan ge stark avkastning under andra halvåret.

Amundi MSCI Emerging Markets Latin America UCITS ETF (ALAT)

Början på listan är Amundi MSCI Emerging Markets Latin America UCITS ETF (ALAT). ALAT är den bäst presterande i sin produktklass hittills i år, och den totala utgiftskvoten (TER) på 0,20% är en tredjedel av priset på den näst billigaste motsvarigheten. .

Eftersom 25,2% exponeras för material och 8,9% för energilager, kommer ALAT att fortsätta att dra nytta av reflationshandeln medan den råder, med latinamerikanska aktier historiskt sett bland de bäst presterande i perioder med hög inflation, enligt Bloomberg Intelligence. För närvarande handlar mindre än 20% av MSCI All-World-index till värdering under genomsnittet, med latinamerikanska aktier bland de enda geografierna som förblir billiga.

Med krav på en betydande andel på 65% i ETF är brasilianska aktier tre gånger såväl som den näst mest representerade regionen – Mexiko.

Båda ländernas indexchefer för produktchefer förblir i sammandragningsområde, vilket ger utrymme för förbättringar. Samtidigt kan inflationen som går relativt varmt i Brasilien utgöra en bakgrund för relativt stark aktieavkastning när landet kommer från sitt försenade försök att undertrycka COVID-19-viruset.

SPDR MSCI Europe Small Cap Value Weighted UCITS ETF (ZPRX)

Nästa strategi är SPDR MSCI Europe Small Cap Value-Weighted UCITS ETF (ZPRX), som inte bara är en av de lägsta avgifterna i sin klass utan också baseras på en värderad iteration av MSCI Europe Small Cap-index, som är den mest diversifierade av de som erbjuder europeisk exponering för små och medelstora företag ..

På grund av sin värdetiltning har ZPRX en lutning på 31,7% mot brittiska aktier som har varit undervärderade sedan Brexit och till och med sedan epoken med låg ränta började för över ett decennium sedan.

Nu, i en återhämtningsperiod med stigande inflation, kommer småföretag i Storbritannien att dra nytta av landets utrullning av vaccin och återupptagandet av Storbritanniens inhemska ekonomi. Vidare kommer värdepickar – särskilt finansiella – att dra nytta av framtida räntehöjningar.

Under tiden har Bloomberg Intelligence placerat Europa högst upp på sitt aktiekort eftersom det förväntar sig att ekonomin och vinstmomentet, liksom valutastyrkan, kommer att förbli i kontinentens fördel.

Bloomberg Intelligence tillade att ”omfamna cykliska är vägen att gå i H2”, med energimaterial och konsumenters diskretionära sektorer som bibehåller positiva utsikter och behåller en sammanlagd viktning på 22,5% inom ZPRX.

Invesco MSCI China Technology All Shares Stock Connect UCITS ETF (MCHT)

Det tredje valet är den nylanserade Invesco MSCI China Technology All Shares Stock Connect UCITS ETF (MCHT) som underskrider sin etablerade avgift med 24bps och erbjuder exponering för 100 tekniska aktier i Kina.

Efter det som hamnade i en världsomspännande tillväxtaktie mellan februari och maj såg kinesiska tekniska aktier att deras värderingar minskade mycket kraftigare än konkurrenter i andra geografiska områden – till stor del på grund av fortsatt och legitim oro kring politiska spänningar och statlig tillsyn.

Med tanke på effekterna av dessa problem har HS Tech- och CSI-internetindexen från Société Générale fallit med 31% respektive 36% från sina högsta nivåer i februari.

För närvarande tillhör kinesiska aktier den högsta andelen som handlar med rabatter till femårsmedelvärden, där tekniksektorns värderingar återgår till oktober 2014, medan den treåriga sammansatta årliga tillväxttakten för vinst per aktie har varit stabil på 43%, Sa SocGen.

Efter nedgången handlas landets tekniska industri till i genomsnitt 32 gånger pris-till-intäkter, ungefär åtta poäng under nivån före fördjupning.

Airlines, Hotels and Cruise Lines UCITS ETF (TRYP)

Nästa post är Airlines, Hotels and Cruise Lines UCITS ETF (TRYP) som lanserades tidigare denna månad. Som den första resebranschens rena ETF som är tillgänglig för europeiska investerare, , replikerar TRYP resultatet för Solactive’s Index för flygbolag, hotell och kryssningslinjer.

Med en TER på 0,69% erbjuder TRYP direkt exponering för den globala resebranschens återhämtning. Även om de flesta många aktier i flygbolag har sjunkit sedan Storbritannien pressade tillbaka sin ”Freedom Day” och flyttade fler länder till sin begränsade lista, sa HANetf att fritidsresor förväntas se en år-till-år-ökning på 41% under 2021, tillsammans med 21% återhämtning i affärsresor.

Avgörande är att TRYP undviker misstaget från sina föregångare, som erbjuder exponering för andra branscher som spel och andra fritidsaktiviteter tillsammans med flygresor. Bland sina 61 beståndsdelar erbjuder TRYP 44,6% av sin täckning till flygbolag, 39,8% till hotell och 15,6% till kryssningsfartyg – så tjänar det syftet som en övertygande satsning för (eventuell) återkomst till livet utan COVID-19.

iShares UK Property UCITS ETF (IUKP)

Slutligen har vi iShares UK Property UCITS ETF (IUKP) som erbjuder direkt exponering mot brittiska fastighetsinvesteringar genom FTSE EPRA / NAREIT UK Property Index.

IUKP har dragit nytta av uppskattad efterfrågan på fastighetsköp och den brittiska regeringens stämpelskatt, och har sedan 19,7% avkastat sedan Storbritannien först lanserade systemet i juli förra året.

Med ekonomier runt om i världen som återhämtar sig och köpaktiviteter har förts fram inom tidsfristen för undantag för stämpelskatt har det genomsnittliga brittiska huspriset skjutit upp nästan 11% på ett år.

Förutom att först och främst dra nytta av husförsäljningen, har IUKP: s stora 20,6% viktning för Segro ensam – bland andra REITs – gynnats av investerare som vill diversifiera sina inkomstkällor genom att leta efter alternativ under en jakt på avkastning.

På liknande sätt fungerar REITs som Segro också som ett bra sätt att uttrycka en återhämtningshandling, eftersom de inte bara äger fastigheter som är belägna av fritids- och serviceavdelningar som restauranger, kasinon och biografer, utan också kommersiella fastigheter som lager, som utnyttjar förvrängningen för logistik och lagring av viktiga komponenter.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

AINJ ETP spårar INJ och skapar staking intäkter

Publicerad

den

21Shares Injective Staking ETP (AINJ ETP) med ISIN CH1360612134 är 100 procent fysiskt uppbackad. 21Shares Injective Staking ETP (AINJ) spårar prestanda för INJ samtidigt som den skapar staking intäkter som återinvesteras i ETP för förbättrad prestanda. Medan blockchain-nätverk vanligtvis är siloförsedda, stöder Injective Protocol sömlösa interaktioner över stora nätverk, vilket möjliggör ett unikt utbud av finansiella produkter och tjänster. 21Shares Injective Staking ETP erbjuder ett enkelt, reglerat och transparent sätt att dra nytta av nätverkets växande betydelse inom decentraliserad finans (DeFi).

21Shares Injective Staking ETP (AINJ ETP) med ISIN CH1360612134 är 100 procent fysiskt uppbackad. 21Shares Injective Staking ETP (AINJ) spårar prestanda för INJ samtidigt som den skapar staking intäkter som återinvesteras i ETP för förbättrad prestanda. Medan blockchain-nätverk vanligtvis är siloförsedda, stöder Injective Protocol sömlösa interaktioner över stora nätverk, vilket möjliggör ett unikt utbud av finansiella produkter och tjänster. 21Shares Injective Staking ETP erbjuder ett enkelt, reglerat och transparent sätt att dra nytta av nätverkets växande betydelse inom decentraliserad finans (DeFi).

Fördelar

Innovativ teknik: Injective erbjuder ett avancerat DeFi-ekosystem med funktioner som noll gasavgifter och omedelbar slutgiltig transaktion, vilket förbättrar användarupplevelsen på finansiella kryptoapplikationer.

Staking med lätthet: Med AINJ kan investerare få tillgång till r med fördelen av professionell riskhantering samtidigt som de undviker behovet av att direkt låsa tillgångar.

100 % fysiskt uppbackad: 21Shares Injective Staking ETP är 100 % fysiskt backad av den underliggande INJ och förvaras i kylförvaring hos ett institutionellt förvaringsinstitut, vilket erbjuder ett bättre skydd än depåalternativ som är tillgängliga för enskilda investerare.

Nyckelinformation

Handla AINJ ETP

21Shares Injective Staking ETP (AINJ ETP) är en börshandlad kryptovaluta (ETP) som handlas på Euronext Amsterdam.

Euronext Amsterdam är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext AmsterdamUSDAINJ NA
Euronext ParisEURAINJ FR

Produktinformation

Namn21Shares Injective Staking ETP
Lanseringsdatum9 juli 2024
Emittent21Shares AG
Förvaltningsarvode2,5%

Handelssymboler

KortnamnAINJ
Valor136061213
ISINCH1360612134
ReutersAINJ.S
WKNA4AHQC
BloombergAINJ BW

Fortsätt läsa

Nyheter

Mexico’s post-election potential and investment opportunities

Publicerad

den

Given Mexico’s vast potential and President-elect Claudia Sheinbaum’s track record of progress during her time as mayor of Mexico City, Franklin Templeton’s Dina Ting thinks that investors should be monitoring opportunities to enter this compelling market.

Given Mexico’s vast potential and President-elect Claudia Sheinbaum’s track record of progress during her time as mayor of Mexico City, Franklin Templeton’s Dina Ting thinks that investors should be monitoring opportunities to enter this compelling market.

Just how well—or not so well—Mexico’s President-elect Claudia Sheinbaum may be able to tackle the country’s prevailing challenges is still up for debate. Sheinbaum’s commanding margin of victory in the June election discouraged some investors amid fears that her ruling Morena party could potentially push through constitutional reforms that may adversely impact Mexico’s business environment.

Since the outcome of the US presidential election will remain undecided for a month after Sheinbaum takes office in October, we expect Mexico’s equity markets to experience more short-term market volatility. But given Mexico’s ongoing potential to capitalize on nearshoring investments and Sheinbaum’s track record of progress during her time as mayor of Mexico City (beginning in 2018), we think investors should be monitoring opportunities to enter this compelling market. We believe a continuation of US macro drivers are still poised to drive Mexican exports. Although US appetite for Chinese imports was still high even as recently as 2022, the drop-off in trade with China since then has benefited Mexico, which recently eclipsed both China and Canada to become the biggest US trade partner.

Mexico’s first female president

A protégé of outgoing President López Obrador (or AMLO as he is known), Sheinbaum has pledged to continue along the political course of her predecessor. But as a climate scientist with a Ph.D. in environmental engineering, she appears to us to be more attuned to pressing issues, such as Mexico’s water woes and efforts toward the energy transition. She has demonstrated deep, technical expertise and perspective on vital issues—“not simply as stewardship of natural resources, but also as an issue interconnected with education, social justice, health care, housing and infrastructure,” according to the think tank Atlantic Council.

There is hope that the public-private partnerships that Sheinbaum advanced during her time as Mexico City’s mayor could be a model that she adopts and adapts in her new administration to increase the number of strategic projects. These may include opening natural gas production and transportation to private participants, boosting infrastructure and more renewable energy projects that are critical for Mexico to take advantage of nearshoring-related investment opportunities.

Since renewables like solar and wind currently make up only about 12% of the electricity mix in Mexico (significantly lagging the 16% share for the United States), there is great potential for the country’s clean energy buildout. Sheinbaum has pledged to change course from AMLO in her approach to speeding the promotion of renewable energies with a US$13.6 billion investment plan through 2030 that includes pioneering development of smart grids and other green technologies. Experts have praised Sheinbaum’s methodical approach to governance, for example, bringing stability and predictability to regulatory frameworks with her technical background and reliance on seasoned advisors.

Among some of the moderate-to-high risks for Mexico is public security and crime. Here again, Sheinbaum’s approach in working with US counterparts during her tenure in Mexico City has been applauded. Her cabinet picks for key positions thus far present an even gender distribution and draw from academia and her mayoral administration—in a bid to repeat the successes in crime-fighting she achieved during her years as mayor. These include veteran politicians Omar Garcia Harfuch for Security Minister, Marcelo Ebrard for Secretary of Economy and Alicia Barcena for Secretary of Foreign Affairs.

Mexico poised for economic growth

Over the near term, Mexico is expected to achieve a 2% growth rate—higher than its 20-year average.4 Although Mexico’s headline inflation accelerated beyond analyst expectations in June, its strong trend of domestic demand and high consumer confidence should also offer some economic momentum, in our opinion. For example, June auto sales were up 8.3% from a year earlier, according to government data.

It’s also important to recognize that Mexico is the second-highest receiver of remittances—transfers of money from migrants working abroad—in the world, behind only India. For the decade leading up to 2020, the percentage of households in Mexico that received remittances rose to 5.1% from 3.6% in 2010. Last year, remittances to Mexico notched a 7.6% increase, hitting a record US$63 billion, due to a strong US labor market.

Exhibit 1: Mexico Consumer Confidence

Exhibit 2: Mexico Real Gross Domestic Product (GDP) Forecast

Investors seeking exposure to Mexico’s market through broad emerging market indexes, like the MSCI Emerging Market (EM) Index, gain less than a 3% weighting to Mexico. And while China’s dominant share of the benchmark is lower now than in recent years, it still presents a 25% weighting, which may be more than investors want. In our opinion, single-country exchange-traded funds offer a compelling way for investors to layer targeted access to a country’s large- and mid-sized companies at a low cost.

As of the end of June, Mexico’s main benchmark stock index, the IPC, held a 33% weighting in the consumer staples sector. Materials and financial sector stocks make up the next biggest weighting at about 19% each.

As Mexico continues to play a larger role in global supply chains, investors should note corporate nearshoring progress as gauged by the country’s foreign direct investment (FDI) trends. At the end of 2023, Mexico ranked ninth among the world’s largest recipients of FDI, receiving investments of US$36 billion—about 2% more than in the prior year. Longer term, we believe nearshoring efforts, to diversify and improve the security of supply chains, remain a key tailwind for Mexico’s economy and markets.

Fortsätt läsa

Nyheter

JPGR ETF investerar i amerikanska tillväxtaktier

Publicerad

den

JPMorgan Active US Growth UCITS ETF - USD (acc) (JPGR ETF) med ISIN IE0005CH3U28, är en aktivt förvaltad ETF som investerar i amerikanska tillväxtaktier och strävar efter att generera en högre långsiktig avkastning än Russell 1000 Growth-index. Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning).

JPMorgan Active US Growth UCITS ETF – USD (acc) (JPGR ETF) med ISIN IE0005CH3U28, är en aktivt förvaltad ETF som investerar i amerikanska tillväxtaktier och strävar efter att generera en högre långsiktig avkastning än Russell 1000 Growth-index. Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning).

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,49 procent p.a. JPMorgan Active US Growth UCITS ETF USD (acc) är den billigaste ETF som följer JPMorgan Active US Growth-index. ETF:n replikerar det underliggande indexets prestanda genom full replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Utdelningarna i ETFen ackumuleras och återinvesteras.

JPMorgan Active US Growth UCITS ETF USD (acc) är en mycket liten ETF med 4 miljoner euro under förvaltning. ETF lanserades den 18 januari 2024 och har sin hemvist i Irland.

Möjlighet

Erfaret portföljförvaltningsteam med i genomsnitt 30 års branscherfarenhet

Utnyttja de bästa idéerna från JPMorgans dedikerade tillväxtforskningsteam, förutom grundläggande insikter från över 20 amerikanska aktiekarriäranalytiker, alla med i genomsnitt 20+ års branscherfarenhet

Portfölj

Kombinerar två av JPMorgans beprövade aktiva amerikanska aktiestrategier (tillväxt med stora bolag och tillväxtfördelar), som kombineras för att leverera en diversifierad portfölj av amerikanska tillväxtaktier med underskattad tillväxtpotential över sektorer.

Resultat

Aktivt förvaltad investeringsstrategi som strävar efter att leverera en stilren tillväxtaktieportfölj med en viss grad av marknadskapitalflexibilitet

Investeringsmål

Delfonden strävar efter att uppnå en långsiktig avkastning som överstiger Russell 1000 Growth Index (Netto Total Return of 30% källskatt på utdelning) (”riktmärket”) genom att aktivt investera främst i en tillväxtstilsorienterad portfölj av amerikanska företag .

Handla JPGR ETF

JPMorgan Active US Growth UCITS ETF – USD (acc) (JPGR ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURJGRO
London Stock ExchangeGBXJGOR
London Stock ExchangeUSDJGRO
SIX Swiss ExchangeUSDJGRO
XETRAEURJPGR

Största innehav

NamnISINVikt %
MICROSOFT CORPUS59491810459,63%
NVIDIA CORPUS67066G10406,95%
AMAZON.COM INCUS02313510676,67%
META PLATFORMS INC-CLASS AUS30303M10276,06%
APPLE INCUS03783310055,24%
ELI LILLY & COUS53245710833,99%
ALPHABET INC-CL CUS02079K10793,62%
MASTERCARD INC – AUS57636Q10402,93%
BROADCOM INCUS11135F10122,60%
Cash and Cash Equivalent2,15%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Populära