Följ oss

Nyheter

FBZ ETF för den som tror börsen i Brasilien

Publicerad

den

First Trust Brazil AlphaDEX Fund (FBZ ETF) spårar ett index viktat i nivåer och valt med tillväxt- och värdefaktorer. First Trust Brazil AlphaDEX Fund (FBZ ETF), som handlas på Nasdaq, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,80 procent.

First Trust Brazil AlphaDEX Fund (FBZ ETF) spårar ett index viktat i nivåer och valt med tillväxt- och värdefaktorer. First Trust Brazil AlphaDEX Fund (FBZ ETF), som handlas på Nasdaq, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,80 procent.

FBZ Factset Analytics Insight

FBZ försöker inte ge en neutral exponering mot Brasilien, utan försöker välja ut företag som är bäst positionerade för att överträffa marknaden. Detta ger den en betydande lutning av små och medelstora företag och ett val för de investerare som är villiga att ta på sig de ökade riskerna med dess portfölj. Sektorspel driver också en något ökad beta. För att konstruera sin portfölj kommer fonden att välja 50 aktier med högsta urvalspoäng baserat på tillväxt- och värdefaktorer. Dessa delas sedan upp i kvintiler, där kvintiler med högre poäng får större vikt i indexet. Viktningsbegränsningar är också satta till 15 % över basindexets procentsatser för sektor/land. Fonden balanseras om och ombildas halvårsvis.

Investeringsmål/strategi

First Trust Brazil AlphaDEX® Fund är en börshandlad fond. Fondens investeringsmål är att söka investeringsresultat som generellt motsvarar priset och avkastningen, före fondens avgifter och utgifter, för ett aktieindex som kallas NASDAQ AlphaDEX® Brazil Index.

Det finns ingen garanti för att fondens investeringsmål kommer att uppnås.

• NASDAQ AlphaDEX® Brazil Index är ett ”förbättrat” index skapat och administrerat av Nasdaq, Inc. (”Nasdaq”) som använder AlphaDEX® aktievalsmetod för att välja aktier från NASDAQ Brazil Index som uppfyller vissa kriterier.

• Nasdaq konstruerar NASDAQ AlphaDEX® Brazil Index genom att rangordna de kvalificerade aktierna från NASDAQ Brazil Index på tillväxtfaktorer inklusive 3-, 6- och 12-månaders prisuppgång, försäljning till pris och ett års försäljningstillväxt, och separat på värdefaktorer inklusive bokfört värde till pris, kassaflöde till pris och avkastning på tillgångar. Alla aktier rankas på summan av rangen för tillväxtfaktorerna och, separat, alla aktier rangordnas på summan av rangen för värdefaktorerna. En aktie måste ha data för alla tillväxt- och/eller värdefaktorer för att få en rankning för den stilen.

• Varje aktie får den bästa stilrankningen från föregående steg som sin urvalspoäng.

• De 50 bästa aktierna baserat på urvalspoängen som fastställdes i föregående steg omfattar de ”utvalda aktierna”. De utvalda aktierna är indelade i kvintiler baserat på deras ranking och de högst rankade kvintilerna får en högre vikt inom indexet. Bestånden är lika viktade inom varje kvintil.

• Varje aktie testas sedan i ordning efter dess urvalspoäng för att kontrollera om vikten som tilldelas den aktien ligger utanför sektorns viktningsbegränsningar, som är satta till 15 % över referensvikten.

o Om vikten som tilldelas aktien, när den läggs till med vikten tilldelad alla högre rankade aktier i dess sektor, är större än begränsningen, sänks aktiens vikt till den högsta rangen i nästa kvintil. Aktier som tidigare sjunkit i rang går sedan upp en rangordning. Sådana aktier i den lägsta kvintilen som bryter mot en begränsning tas bort från portföljen och ersätts av den högsta poängaktien som inte ursprungligen valts, med förbehåll för sektorsbegränsningar. Denna process fortsätter tills alla sektorviktningar uppfyller begränsningen.

• Indexet rekonstitueras och balanseras om halvårsvis.

Fondsammanfattning

Investeringen eftersträvar investeringsresultat som generellt motsvarar priset och avkastningen (före fondens avgifter och utgifter) för ett aktieindex som kallas NASDAQ AlphaDEX® Brazil Index.

Fonden kommer normalt att investera minst 90 % av sina nettotillgångar (inklusive investeringslån) i stamaktier, depåbevis, fastighetsinvesteringar (”REITs”) och preferensaktier som ingår i indexet. Indexet är utformat för att välja aktier från NASDAQ Brazil Index (”basindexet”) som kan generera positiv alfa- eller riskjusterad avkastning i förhållande till traditionella index genom användning av urvalsmetoden AlphaDEX®.

Handla FBZ ETF

First Trust Brazil AlphaDEX Fund (FBZ ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i FBZ ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med First Trust Brazil AlphaDEX Fund (FBZ ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i First Trust Brazil AlphaDEX Fund (FBZ ETF) . Till IGs ETF Screener.

Största innehav

VärdepapperKortnamnVikt %
Embraer SAEMBR3.BZ5.22%
JBS SAJBSS3.BZ4.96%
Marfrig Global Foods S.A.MRFG3.BZ4.53%
Companhia Paranaense de Energia-Copel (Preference B)CPLE6.BZ4.21%
Petroleo Brasileiro S.A. (Petrobras) (Preference Shares)PETR4.BZ3.92%
Cia. de Transmissao de Enegia Eletrica Paulista (Preference)TRPL4.BZ3.86%
Braskem S.A. (Preference A)BRKM5.BZ3.63%
Companhia Energetica de Minas Gerais-CEMIG (Preference)CMIG4.BZ3.31%
Bradespar SA (Preference)BRAP4.BZ3.19%
Gerdau S.A. (Preferred Shares)GGBR4.BZ3.03%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.