Följ oss

Nyheter

Fallet i kopparpriset säger att dessa aktier skall säljas

Publicerad

den

Fallet i kopparpriset säger att dessa aktier skall säljas

Fallet i kopparpriset säger att dessa aktier skall säljas. Priset på koppar föll kraftigt under tisdagen, med mer än sex procent, vilket innebär att priset på denna basmetall föll till under 2,5 USD per pound, den lägsta nivån på fyra år.

I en analysuppdatering som skickades ut av David Cui på bank of America Merrill Lynch skrev den amerikanska investmentbanken att detta är en dålig signal för den heta Shanghaibörsen, den aktiemarknad som presterade allra bäst under 2014.

Shanghai Copper Spot

Cui skrev att med tanke på den utbredda användningen av koppar i den kinesiska ekonomin så är ett efterfrågefall, och därmed en nedgång i priset, ofta en bra indikator på den ekonomiska hälsan i Kina.

Han skrev också att det är en anledning till att priset på koppar och de kinesiska aktierna har varit så väl korrelerade. Cui skriver att det enligt bankens uppfattning är så att det betydande trycket på kopparpriset tyder på endera en märkbar avmattning i efterfrågan eller problem i skuggbanksektorn, eller både och. Han avslutar med att säga att Dr Koppar ibland har fel.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.