Nyheter

EXXT ETF en börshandlad fond som spårar Nasdaq-100

Publicerad

den

iShares NASDAQ 100 UCITS ETF USD (Acc) är en europeisk version av den mycket populära Invesco QQQ Index ETF (NASDAQ: QQQ). Denna ETF handlas på tyska Xetra under kortnamnet EXXT ETF. Denna börshandlade fond har en förvaltningskostnad på 0,33 procent. Den ombalanseras varje kvartal. Precis som det index denna ETF följer omfattar den 102 aktier, och inte 100 som namnet antyder. EXXT är ackumulerande så det är inte en utdelande ETF.

Varför EXXT?

  • Riktad exponering mot de största icke-finansiella aktierna som är noterade på NASDAQ-börsen
  • Direktinvestering i företag inom de större industrierna, till exempel maskinvara och programvara för datorer, telekommunikation, detaljhandel/grosshandel och bioteknik
  • Exponering mot internationella företag och företag med högt börsvärde

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa resultatet för ett index bestående av 100 av de största icke-finansiella företagen som är noterade på NASDAQ-börsen.

Fondöversikt

iShares NASDAQ-100 (DE) är en börshandlad fond (ETF) som syftar till att spåra NASDAQ-100®-indexets resultat så nära som möjligt. Denna ETF investerar i fysiska indexpapper. NASDAQ-100®-indexet ger exponering mot 102 av de största icke-finansiella företagen som är noterade på Nasdaqs aktiemarknad. Indexet vägs av modifierat marknadsvärde. iShares ETF:er är fonder som förvaltas av BlackRock. De är transparenta, kostnadseffektiva, likvida fordon som handlas på börser som vanliga värdepapper. iShares ETF:er erbjuder flexibel och enkel tillgång till ett brett utbud av marknader och tillgångsslag.

Handla EXXT ETF

iShares NASDAQ 100 UCITS ETF USD (Acc) handlas på tyska Xetra i Euro. Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Innehav

KortnamnNamn SektorVikt (%)
AAPLAPPLE INCInformationsteknologi11,09
MSFTMICROSOFT CORPInformationsteknologi9,65
AMZNAMAZON COM INCKonsument, sällanköpsvaror8,62
TSLATESLA INCKonsument, sällanköpsvaror4,14
GOOGALPHABET INC CLASS CKommunikation3,99
FBFACEBOOK CLASS A INCKommunikation3,95
GOOGLALPHABET INC CLASS AKommunikation3,58
NVDANVIDIA CORPInformationsteknologi2,79
PYPLPAYPAL HOLDINGS INCInformationsteknologi2,30
CMCSACOMCAST CORP CLASS AKommunikation2,03

Innehaven kan komma att förändras.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version