Följ oss

Nyheter

ETPedia, en omfattande guide till börshandlade produkter

Publicerad

den

ETPedia, en omfattande guide till börshandlade produkter

ETPedia, en omfattande guide till börshandlade produkter. En växande efterfrågan från privata investerare för kostnadseffektiva och transparenta investeringslösningar har lett fram till ett ökat behov av utbildning inom börshandlade produkter

ETF Securities (UK) Limited, en del av ETF Securities som är en världsledande, oberoende leverantör av börshandlade investeringsprodukter, har introducerat en ny guide om börshandlade produkter (ETP:er). ”ETPedia, en omfattande guide till börshandlade produkter” har skapats för att hjälpa privatinvesterare att bli bättre bekanta med den här typen av investeringslösningar.

En tiodubbling på ett decennium

I april 2013 uppgick värdet av alla globala tillgångar i olika börshandlade produkter till 2,1 biljoner US dollar: en tiodubbling på bara ett decennium. Börshandlade produkter ger en effektiv diversifiering i traditionella tillgångar, såsom aktier och obligationer. Det öppnar även upp tidigare svåråtkomliga sektorer såsom råvaror och tillväxtmarknader, samtidigt som det är lika lätt som att handla med aktier. Trots de uppenbara fördelarna, beräknas endast cirka 15 % av det globala utbudet av ETP:er ägas av europeiska investerare och deras rådgivare.

Däremot har det nyligen införda regelsystemet, Retail Distribution Review (RDR), fått människor att titta på alternativa investeringslösningar, och ett växande antal investerare ser positivt på användningen av ETP:er för strategisk och taktisk tillgångsallokering.

En heltäckande guide för investerare

Med lanseringen av ETPedia har ETF Securities uppfyllt sitt mål att leverera en heltäckande, icke-partisk och pedagogisk guide för investerare. ETF Securities ser börshandlade produkter som framtidens investeringsverktyg och med den utvecklingen kommer ett ökat behov av utbildning inom området. Som ledande leverantör av börshandlade produkter kände ETF Securities en skyldighet att förbättra kvaliteten på det utbildningsmaterialet som finns tillgängligt. ETF Securities förhoppning är att ETPedia blir det huvudsakliga pedagogiska redskapet för dem som arbetar inom privatkundssegmentet

För närvarande finns det många missuppfattningar om börshandlade produkter bland privat sparare. Ett exempel på detta rör likviditet och den felaktiga uppfattningen att ETP:er ofta är illikvida. Ett illustrerande exempel är de två främsta guldbaserade fondprodukter som ETF Securities tillhandahåller, som för närvarande är de största i Europa. Om man jämför deras handelsvolymer med bolagen på Londonbörsens FTSE 100 skulle de rankas på plats 31 och 32. Det är ett talande exempel på de missuppfattningar som finns. Men allteftersom investerare lär sig mer om fördelarna med börshandlade produkter lär de bli en naturlig del av de flesta kunders portföljer.

Om ETF Securities

ETF Securities är en av världens ledande, oberoende, leverantörer av börshandlade produkter (ETP) och en pionjär inom råvaruområdet. Våra produkter inom detta tillgångsslag kompletteras av en rad alternativa investeringslösningar, inklusive valutor och tematiska aktier. Vi är fokuserade på att utveckla likvida, transparenta investeringsprodukter som kan handlas på världens börser.

Bolaget har en stark historia av produktinnovation och det är fortfarande en viktig grundbult i vår filosofi. Företagsledningen hos EFT Securities listade världens första börshandlade guldprodukt 2003 och detta har följts av många andra marknadsledande investeringslösningar. Idag erbjuder ETF Securities vad vi anser vara världens mest omfattande sortiment av börshandlade råvaror och förvaltade den 31 maj 2013 23.2 miljarder dollar åt våra kunder världen över.

ETF Securities strävar hela tiden efter att leverera de bästa produkterna, insiktsfulla investeringsanalyser och förstklassig kundservice.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.